Şimdi Ara

İlk kod nasıl yazıldı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başka bir konuda da bunun benzerini görmüştüm fakat onun sorusu biraz daha farklıydı. Benim sorum yazılımcılar kodları yazıyorlar ve yazdıkları kodu çalıştırdıklarında bilgisayar parçaları beraber çalışarak kodda yer alanları yerine getiriyor.Peki ilk kodu yazan kişi o yazılım dilini nasıl oluşturdu? Bilgisayar yazılımcı bir kodu yazdığında o kodun o istenilen şeye denk geldiğini nereden bildi?(konuyu nerede açacağımı bilemedim en yakın burası geldi)



  • iş elektrik devrelerinde sen bi devre kurduğundaki elemanlarda yani ilk kod

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • on off elektrik var yok ile başlıyor
    0v veya 3v gibi 0 1

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Digital_electronics

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kod'u Milattan 50.000 sene önce İnaltı mağarasında bir Türk avcı, geyik kanı ile yazmış. Kod'un çıktısı ise "Hello World!" müş.

    İlk kodlar kod değilmiş. Kart üzerinde delikler miş. O delikler bir makinanın işleyişini yönlendirirmiş. Önce Makina veya daha sonra Bilgisayar icad edildi, sonra bunun bir de yönlendirilebilir olanını icat ettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 5 Haziran 2020; 19:36:46 >
  • Basit bir C kodu yaz ve derledikten sonra çıktısına bak. Derleyicinin ardışık sayılar ürettiği göreceksin. İşte o sayıları manuel olarak elle yazmak olabilecek en düşük seviyeli programlamadır. İLk bilgisayarlarda bu sayıları (cpu opcode) elle girerek assembler programları yazıldı. Assembler ile derleyici, derleyici ile yorumlayıcı vs. yazıldı derken bu günlere gelindi işte.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.