Şimdi Ara

İlk kez PC toplayacaksanız...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1. Önce test edin
    Yeni aldığınız kartlardan birinin bozuk olma ihtimali oldukça düşük, ancak böyle bir durumun başınıza gelmesi imkansız da değil. Tüm gününüzü bilgisayarınızı birleştirmekle geçirmeden önce işlemcinizi, RAM'i, soğutucuyu ve varsa video kartını takıp, monitörü bağlayıp, güç kaynağını da anakarta takıp sisteminizin açılıp açılmadığına bakın. En azından BIOS'a girebiliyorsanız, bileşenlerinizin sağlam olduğunu varsayabilirsiniz.

    2. Termal macunu çok sürmeyin
    Termal macunun nasıl sürüleceği konusunda internette birçok tartışmaya rastlamanız mümkün. Ancak işlemcinizin üzerine bir pirinç tanesi kadar macun sürüp ona hiç dokunmadan üzerine heatsink'i yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Heatsink'in basıncı macunu sizin için yayacaktır. Macununuz çok akışkan veya çok katıysa ve bu yöntemin işe yarayacağından şüpheliyseniz, beraberinde gelen kılavuza veya üreticisinin web sitesine göz atabilirsiniz.


    3. Önce planlayın
    PC'nizi birleştirirken acele etmeniz, önemli bir şeyi atlamanıza neden olabilir. Arkanıza yaslanın ve birleştirme işlemini planlayın. CPU soğutucunuzun anakartın arkasına bağlamanız gereken bir parçası var mı? Grafik kartınız çok mu büyük? Güç kaynağınız, anakartı takmanızı engelleyecek mi?
    Bu sorular size aptalca gelebilir, ancak hata yapmanızı engelleyebilir ve işinizi çok daha kolay bir hale getirebilir.


    4. İyi bir hava akışı sağlayın
    Fanlarınızın hangi yöne baktığına dikkat edin ve her iki yöne hava akımı sağladığınızdan emin olun. Kasanın arkasındaki fanlar genellikle havayı dışarı atmakta kullanılır. Kasanızın içindeki basınç artarsa hava kasanızın kenarlarından dışarı kaçacak, bu ise daha fazla tozlanmaya neden olacaktır.
    Sürücü disklerini kullanmayın...

    5. Sürücü disklerini atlayın
    Donanımınızla beraber gelen disklerdeki sürücüler genellikle eskidir. Bunun yerine üreticinin web sitesini ziyaret ederek en son sürücüleri indirmenizi öneriyoruz.
    Ethernet ve Wi-Fi sürücüleri bu önerimizin dışında kalabilir. Windows, bu bileşenleri tanımıyorsa ve internet erişiminiz yoksa, sürücü diskleri işinize yarayabilir. Veya farklı bir bilgisayarı kullanarak bu sürücüleri indirebilirsiniz.

    6. Kutuları ve torbaları saklayın
    PC'nizi bir araya getirdiğinizde geride kalan kutuları ve antistatik torbaları çöpe atmayın. Parçalarınızı satmak veya bir yükseltme yaptığınızda saklamak istediğinizde bu kutular çok işe yarayabilir. Bizce anakart kutuları, kabloları, vidaları ve diğer parçaları saklamak için harika bir araç.

    9 olağanüstü masaüstü PC tasarımı! ==> http://www.chip.com.tr/galeri/9-olaganustu-masaustu-pc-tasarimi_1954.html



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.