Şimdi Ara

İlk kazam yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Iki gün önce ilk kez kazaya karıştım, öncelikle sadece maddi hasar.olduğu için çok şükür diyorum maddi hasar ile alakalı danışmam gereken soru işaretleri var ve aracım şu an serviste tramerden çıkacak kabahat raporunu bekliyorız.

    sabah saatlerinde aracımla zeytinburnu çifte havuzlardan yokuşu çıkıp 4 yola burnumu verdiğim anda yüksek bir hızla sol taraftan ticari kasalı bir araç solumdaki sokaktan sağımdaki sokağa giriş yapacağı esnada frenledim ancak kurtaramadım karşı tarafın ticari aracının kasa bölümünün tam ortasına benim aracın sol ön tarafı vurdu.

    Hemen foto video aldım çünki karşı tarafın geldiği yönün ters istikamet olduğunu söylediler çevrede tanık olanlar..

    Bu esnada kaza tutanağı için kağıtları çıkarttık polisi çağırdık. Polis geldi ancak tutanağı kendi tutmadı karşı aracın ters yoldan geldiğini belirtip bana telefonunu bıraktı ve bir sıkıntı olursa aramamı söyledi ve gitti..

    Tutanağa karşı tarafın,aracının hangi sokaktan hangi sokağa gitmekte olduğunu yazdırdım. Adam oraya ters yönde değildim yazdı ancak bu sorun olur mu? Sonuç olarak nereden nereye gittiği yazıyor.

    Ayrıca tutanağa aracın sürücüsü sigortalı bilgilerini yanlış yazmış fakat elimizdeki ruhsat, plaka ve sigorta poliçeleri doğru bu sıkıntı yaratır mı?


    Kaza esnasında hızım 25 km civarındaydı karşı tarafta 45-50 gibi bir hızla geldi bu durumu da kendi görüşlerime yazdım acaba kusur oranı nasıl çıkar? Bana kusur verilir mi?


    Benim araçta kaput, sol çamurluk, tampon ve sol far değişecek karşı tarafta hasar yok.

    bu parçaların değişiminden dolayı bir değer kaybı tazminatı alabilirmiyim? Daha öncesinde aracın 10 bin lira parça parça kayıtları mevcut ancak sol çamurluk orjinaldi şimdi değişecek.

    Ve bu sigorta süreçleri nasıl işler hızlı ca aracımın onarımı gerçekleşir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awrlord -- 20 Mayıs 2017; 13:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Değer kaybı için araba 10 yaşından büyükse tazminat hakkınız olmuyor. 10 yaş altını bilmiyorum.



    Adam ters yönden girdiyse %100 karşı tarafa verebilir tramer. Bizim kazada otoban katılımında dönmenin yasak olduğu yerden u donüşü almaya çalışırken tırın kasasının boşluğuna çarptık. Tramer %100 hatayı tıra, %0 hatayı bize verdi.



    (adam tutanağa 300 metre mesafe vardı, durur diye düşündum diye yazmıştı.)



    Bizim arabada sanayiye gitsek parça değişimi olmazdı muhtemelen, olsa olsa sağ ön çamurluk değişirdi.



    Yetkili servise gittik, kaput, sağ ön kapı, sağ ön çamurluk sağ ön far, ön cam, aynanın kolu ve birkaç ufak parça daha değişti. 18 gün kadar kaldı diye hatırlıyorum, o kadar uzun kalmasının nedeni de kaput bulamadılar.



    Ekstradan tavanı vs istediklerimizi de yapıp teslim ettiler arabayı. Sizin hasar büyüklüğüne göre ve parçaların olup olmamasına, arabanın servis dostu olup olmadığına ve en önemlisi servisin yoğunluğuna göre değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kroki de karşı tarafın geldiği yönü doğru resmettiyseniz %100 karşı taraf kusurlu. ters istikamet asli kusurdur. geçmiş olsun Allah daha büyüklerinden saklasın.
  • Araç 2008 model honda civic bakalım perşembe günü dosya açıldı 19 mayıs araya girdi sanırım pazartesi günü atanan exper işlem yapacaktır.

    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Foto ve video mevcut umarım durduk yere başıma gelen bu olaydan maddi olarak zararda çıkmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.