Şimdi Ara

İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    İlk DSLR fotoğraf makimemi almak istiyorum. Biraz fotoğrafçılık bilgim var ve prime lens almak istediğim için önce lense karar verdim. 50 mm lens kullanacağım. Fotoğraf makinesine karar vermedim henüz. Canon olsun istiyorum.

    Şimdi bir de full frame pahalı olduğu için cropped frame olacak sanırım fotoğraf makinesi. 50 mm lens istiyorum demiştim, cropped frame olursa kaç mm lens almam gerekecek?

    Fotoğraf makinesi tavsiyelerinizi ve lensimi kaç mm seçmem gerektiğiyle ilgili bilgilerinizi bekliyorum. Bütçem 3000 lira lens ve body için toplam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamno13 -- 12 Ekim 2017; 16:35:20 >



  • 2.el 100D + 50mm 1.8 ~1250tl
    Canon 10-18 ~1000tl
    Tamron 18-200(b018c) ~950tl
  • o kadar takmamalisin buna. bir adim geri gitsen de ayni sey olur. onemli olan lensin verecegi keskinlik, ca, distorsiyon ve renk cozme basarisidir. ikinci planda ise, govdenin ozellikleri gelir. 100 eksenli is'ciler gelmeden aciklayayim: iso basarisi, sensor boyutundan kaynakli cozme gucu ve seri cekim hizini etkileyen faktor olan buffer boyutu.



    jpeg cekiyorsan, her makinede noise reduction yani gurultu engelleyici calisir. iso basarisi raw cekimde cikar. jpeg ceken kisilerin dediklerine bakma.



    sensor boyutu dedigimi zaten ff ile kompakt makine arasindaki fiyat farkindan kendin cikarabilirsin. bu arada, iso , diyafram gibi degerleri de ayni sordugun sorudaki gibi carpmalisin. daha dogru sonuclar verir.



    seri cekim hizi da onemli. ayni pozdan 3 4 tane cekersen en az bir tanesi duzgun cikar. dolayisi ile buffer buyuk olmali ki, makine tikanmasin.



    bunlar disinda aynali makinelerin odaklama hizlari yakindir.



    yine de sorunu cevaplayayim, 35x1.6=50 eder.



    50mm ile ff'te alacagin aci, apsc'de 35mm ile alinir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Öyleyse 35 mm lens alırım. Canon 750d, 700d, 70d gibi modeller gözüme çarptı ama bunlardan tavsiye etmediğiniz var mıdır? Beginner olması gerekmiyor alacağım makinenin, uzun yıllar kullanmak istiyorum.
  • nikon d5300 veya nikon d3300, lens olarak nikon 35/1.8 G yada sigma 17-50/2.8 sizi yıllarca idare eder ...


    @lahjavaris
  • Govde + 35mm cok kullanisli.

    Model farketmez. Hepsi birbirinin aynisi zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    nikon d5300 veya nikon d3300, lens olarak nikon 35/1.8 G yada sigma 17-50/2.8 sizi yıllarca idare eder ...


    @lahjavaris

    Aynısını yazacaktım.



    Tek lens için 35mm 1.8 tavsiye ederim. Ama 17-50 2.8 daha iyi bir alternatif olur.





    Bir de DSLR şart değilse Canon G1Xm2 Panasonic LX100 gibi makınaları da tavsiye ederim. İmzamda konusu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba kesinlikle Nikon D5300 tavsiye ederim bende ilk makinemi tavsiye üzerine Nikon almıştım çok da memnunum, uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsin benwww.adalinabilisim.com sitesinden almıştım piyasadaki diğer bayilere göre daha uygundu sende bak istersen..
  • "Şu koşullarda şunu şunu çektim, işte bak fotoğraflar da şu ve bu sebeple tavsiye ederim" demesi lazım kullanıcının eğer hiçbir kanıt ortaya koyamıyor ise. Laf makinası konusu değil bunlar ! Fotoğraf makinası. Ne kadar iyi laf yaptığınıza göre ürünün ne kadar iyi olup olmadığını bilemeyiz. Cesaretin var ise göstereceksin fotoğraflarını exif bilgileri ile birlikte. Ha "Yok ben yeniyim, çok iyi fotolar çekemiyorum" dersin eyvallah o zaman tavsiye ediyorsun kuru kuru laftan ibaret olmaz, bilgi paylaş bilgi !

    Bakınz şimdi,

    "Selam kesinlikle Canon Sx270HS veya Sx280HS tavsiye ederim. Ben de ilk makinemi aynen bana şu an size yazdığım gibi yazan birisinin tavsiyesi üzerine aldım. Çoook da memnunum, hem zumu süper, hem ufak ve her yere götür, çıkart ve kimseyi rahatsız etmeden kullan... Benhttp://fotozeynep.com.tr 'den almıştım. Piyasadaki diğer yerlere göre çok az ucuz ama sattıkları malın arkasında duran bir yerdir. Buna bakmadan geçmeyin bence, sonra pişman olmayın !"

    Ne farkı var ? Lafa bakılır ise benim önerdiğimin Nikon D5300'den hiçbir eksiği yok ?!

    Hatta bakınız şimdi,
    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    VENECIA - VENICE - VENEZIA 04 by Carlos Lope, on Flickr

    Canon Sx720 HS ile çekilmiş. Yaa, ben örnek fotoğraflar bile gösterebiliyorum. Laf'ın ötesine geçtim...

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Kirche San Michele in Lucca by Günter Eisele, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Nenzinger-Himmel, Vorarlberg by Günter Eisele, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    R44 &amp; AS355 by heli3, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Seerose by Günter Eisele, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Alvis Grey Lady (c1954) by David, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Lamborghini Huracán by heli3, on Flickr

    İlk fotoğraf makinesi (Lense Karar verebildim sadece)
    Las Golondrinas &amp; Cathelicopters by heli3, on Flickr




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lahjavaris
    Beginner olması gerekmiyor alacağım makinenin, uzun yıllar kullanmak istiyorum.

    Bir de şöyle bakmanızı öneriyorum. Bu önerim buradaki ürünü alın şeklinde anlaşılmasın. Bilgi, bir bakın ve yolunuza devam edin.
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

    Şöyle de kullanıcısının çektiği fotoğraf örnekleri ile makina ne gibi işler çıkartabiliyora dair bakabilirsiniz,https://www.chip.com.tr/forum/olympus-pen-e-p5-ile-cektigim-fotograflar-_t323935.html

    Tahmin ederesiniz ki herhalde bu kullanıcı en iyi fotoğrafçı falan değildir. Yani şu çektiği fotoğraflar da dolayısı ile şu durumda dahi makinanın yapabileceklerini tam olarak göstermiyor denilebilir ?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Ekim 2017; 1:19:6 >




  • Canon 70D den uzak durunuz haricen arkadaşların tavsiyeri olabilir. Canon 70D anakart problemi ile piyasaya sürülmüştür makine bir anda çalışmaz hale geliyor. Nitekim Canon 80d yi hızlı şekilde üretip piyasaya çıkarmıstır.
  • Canon 70D anakart problemi ne denli gizli gerçek bilinmez ama

    1.https://www.youtube.com/watch?v=nJ7l6zi9vrg

    2.https://www.youtube.com/watch?v=2vUoB0OsGMY

    3.http://community.usa.canon.com/t5/EOS/Canon-70D-died/td-p/148015

    4.https://www.dpreview.com/forums/thread/4135874

    5. Bir arkadaşımda var sanırım 1 seneyi geçti kullanıyor 70D bir şey olmadı !

    Yalnız şunu da düşünmek lazım. Geçmişte Nikon da Canon da defalarca kusurlarını kabul etmek konusunda çok direttiler kimi zaman da hiç direnmeyip direk kabul ettikleri de oldu. Böyle büyük paraların döndüğü bir sektörde bu tür gerçekleri açığa çıkartmak çok zordur. Küresel çapta deli gibi paraların döndüğü bir şirket için 3-5-10 kullanıcı nedir ki. Zaten bbu gelirininin bir kısmı ile pahalı reklamlar ile tüketicinin aklını başından almayı pek iyi başarıyorlar. Bir de siz bunun son kullanıcı olarak değil de arada ithalatçı, bayii pozisyonunda olabilecek şeyleri düşünün. Adam bayyi ve Canon'dan geçiniyor sana der mi 70D anakart problemi var ? Herhangi bir en ufak Canon hakkında gerçek olumsuz bir şey der mi ?! Malım kötü diyen satıcı zaten olmaz, olsa o dükkanı kapatırdı çoktan size ulaşamadan.

    Burada da genel olarak da Canon 70D'nin bariz görülür biçimde bir kullanıcı kitlesinin çok düşük olduğu gerçeği var. Yine buna benzer bir durum Canon 700D'de de var. O ise önceki modeller 60D mesela müthiş bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştı. Yine 600D ve 650D de 700D'ye kıyasla öyleydiler. Orada da zaten Canon 750D ve 760D modellerini çok çabuk çıkarttı gibi gelmişti bana.




  • Hocam bir konuda size danismak istiyorum. Olympus pen f hakkinda ne dusunuyorsunuz? Sokak ve manzara fotografi icin hangi lens kombinasyonunu onerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Hocam bir konuda size danismak istiyorum. Olympus pen f hakkinda ne dusunuyorsunuz? Sokak ve manzara fotografi icin hangi lens kombinasyonunu onerirsiniz?

    12-40 F2.8 Pro
    Ben buna bir de çok amaçlı 60mm. F2.8 makro lens alırım !..
    Çünki gerek uzaktan rahatsız etmeden sokak fotoları çeker, gerek sokakta gördüğün herhangi bir pattern,texture vs. tarzı şeylere-böceğe vs. makro çalışırsın. Yine bu lens ile çok güzel portreler de çekiliyor ! Müthiş bir lens 60mm. F2.8 ama şu sonunda "macro" denmesi nedeni ile sanırım millette hemen bi "Aa ! Böcek falan çekemem hiç ben şimdi, boşver o lensi" gibi bir tepki oluşuyor :) O ise ne böceği, bildiğiniz normal bir lens ne yaparsa daha iyi yapar, çünki makro lenslerde optik elemanlar merkezden-köşeye kadar hemen her F değerinde en iyi sonucu vermek için üretilmiştir. Hem de işte bu lensin PRO lensten hiçbir eksiği yok zaten, pro lens konumunda çünki hem f2.8 hem de su-toz yalıtımı da var.

    12mm. geniş açıda falan 40mm'ye kadar zaten bu pro kit lens, kalan daha tele ve çok yakın mesafe için de bu.

    PEN-F bana çok özel bir durumda gibi görünmedi. Sensör başarımı mevcut 16mp'lerden zerre iyi mi ne ki bunun sebebi 20mp. olması da olabilir. yani çok bir artısı yok. Yalıtımlı E-M5 Mark II'yi ben daha öncelikli düşünürüm mesela ama zevk meselesi tabi. PEN-F'in havası da bambaşka doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 20 Ekim 2017; 22:12:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Razer

    Hocam bir konuda size danismak istiyorum. Olympus pen f hakkinda ne dusunuyorsunuz? Sokak ve manzara fotografi icin hangi lens kombinasyonunu onerirsiniz?

    12-40 F2.8 Pro
    Ben buna bir de çok amaçlı 60mm. F2.8 makro lens alırım !..
    Çünki gerek uzaktan rahatsız etmeden sokak fotoları çeker, gerek sokakta gördüğün herhangi bir pattern,texture vs. tarzı şeylere-böceğe vs. makro çalışırsın. Yine bu lens ile çok güzel portreler de çekiliyor ! Müthiş bir lens 60mm. F2.8 ama şu sonunda "macro" denmesi nedeni ile sanırım millette hemen bi "Aa ! Böcek falan çekemem hiç ben şimdi, boşver o lensi" gibi bir tepki oluşuyor :) O ise ne böceği, bildiğiniz normal bir lens ne yaparsa daha iyi yapar, çünki makro lenslerde optik elemanlar merkezden-köşeye kadar hemen her F değerinde en iyi sonucu vermek için üretilmiştir. Hem de işte bu lensin PRO lensten hiçbir eksiği yok zaten, pro lens konumunda çünki hem f2.8 hem de su-toz yalıtımı da var.

    12mm. geniş açıda falan 40mm'ye kadar zaten bu pro kit lens, kalan daha tele ve çok yakın mesafe için de bu.

    PEN-F bana çok özel bir durumda gibi görünmedi. Sensör başarımı mevcut 16mp'lerden zerre iyi mi ne ki bunun sebebi 20mp. olması da olabilir. yani çok bir artısı yok. Yalıtımlı E-M5 Mark II'yi ben daha öncelikli düşünürüm mesela ama zevk meselesi tabi. PEN-F'in havası da bambaşka doğrusu.

    Teşekkür ederim hocam yönlendirmeniz için.
    Daha makul bir lens düşünülebilir mi acaba? Bunların fiyatları bütçe düşmanı.
    Olympus 12-40mm F2.8 / EZ-M1240 lensin fiyatı ₺3200




  • Merhaba tekrar nikon D5300 ve nikon 35mm f/1.8 lense karar verdim arkadaşlar.

    Olumlu olumsuz yorumlarınız var mı ?
  • Ben kullanmadım bizzat ama kağıt üzerinde gayet görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.