Şimdi Ara

ilk fotoğraf makinem tavsiye BOKEH çekim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kamp yapan çok gezen birisiyim hafiflik ve küçük olması benim için önemli bu yüzden aynasız modellere bakıyorum 2. el. Samsung nx300 e denk geldim gayet hoşuma gitti. Makineden hiç anlamam.

    Aradığım özellikler;
    wifi olsun
    BOKEH çekimi yapabileyim
    ekran dönsün selfie için
    bide ucuz olsun :)


    bu özellikler için samsung nx300 e ne diyorsunuz? yada başka önerileriniz nelerdir? ikinci el almayı üdşünüyorum 750₺ anca çıkabilirim.Baktığım ilanlarda 500-800 arası var

    NOT:İleride dedimki birde amatörce yıldız ve gece gökyüzü fotoğrafı çekeyim.normalde çıplak gözle göremeyip photoshop ile oynama ile filan yıldızları görmek istedim diyelim.Bu makinelere 1.4 lens filan takılır mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoIF -- 19 Mayıs 2018; 23:25:57 >



  • -Samsung NX300 ve NX300M modelinin wifi si var.
    -30mm 2.0 ve 45mm 1.8 lenslerle arka planı flu fotoğraflar çekebilirsiniz. Bokeh elde etmek için mesala arka planda ağaç yaprakları arasından süzülen ışık veya arka fonda araba ışıkları vb. olması gerekir.
    -NX300 ekranı selfie için tam dönmez. NX300M modelinin ekranı ise selfie için tam döner.
    -Samsung kamera piyasasından çekildiği için çoğu kişi NX makine ve lensleri elinden çıkarmaya çalışıyor. İkinci el sitelerinde bolca NX ilanı var. Genelde satış fiyatlarına bakıldığında fiyat/performans oranı yüksek.

    Samsung'un 1.4 olarak sadece 85mm lensi var. 85mm çok dar bir açı daha çok portre için kullanılır. Yıldız pozlama için daha geniş açılı ve açık diyaframlı lensler tercih edilir. Bulabilirseniz NX lens olarak 16mm 2.4 ya da Samyang'ın çıkardığı 16mm 2.0, 10mm 2.8 gibi NX bayonet uyumlu manuel lensleri var. Tabi Samsung'un diyaframı 3.5 den başlayan 18-55mm ve 16-50mm PZ kit lenslerini de biraz daha uzun pozlama ve biraz yüksek ISO değeri ile yıldız pozlama da kullanabilirsiniz.




  • coldasice kullanıcısına yanıt
    Öneriyor musunuz yani hocam bu makineyi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RoIF kullanıcısına yanıt
    Samsung'un hem NX300M hem de NX1 fotoğraf makinelerini kullanıyorum. Gayet memnunum. Sizin belirttiğiniz bütçe dahilinde öneririm. Tek risk Samsung'un kamera piyasasında çekilmesi nedeniyle bazı lenslerin zor bulunması veya bulunamaması.
  • coldasice kullanıcısına yanıt
    Hocam nx3000 almayı düşünüyorum kit lens ile birlikte uygun fiyatı, portre filan içinde m42 diye bir lens buldum adaptörle onu almayı düşünüyorum iyi olur mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RoIF kullanıcısına yanıt
    NX3000 iyi tercih olmuş.
    Lensin makineye takıldığı yer(bayonet) her markada farklı oluyor genelde. Ayrıca lens ile makinenin birbiri ile haberleşmesi için hem lenste hem de makinenin bayonetinde elektronik temas noktaları bulunur. Elektronik temas noktaları lensle makinenin birbiri ile iletişimini sağlar. Böylece netleme otomatik olarak yapılır, diyafram makine üzerinden değiştirilebilir. Bu yüzden lens alınırken kendi makine bayonetine uygun lens alınır. Ama dönüştürücü adaptörlerle başka tür bayonetler için üretilen lensleri de kullanabiliyoruz. Bu adaptörlerin genelde elektronik temas noktası olmaz. Elektronik temas olmadığı için netleme, diyafram ayarı makine üzerinden yapılamaz. Lens üzerindeki halkalar ile manuel netleme ve diyafram ayarı yapmak gerekir. İlk defa kullanacak için heves kaçırabilir. M42 de bir bayonet türü. Samsung NX lere adaptör takarak M42 bayoneti için üretilen lensleri manuel netleme ve diyaframı elle ayarlarak kullanabilirsiniz. Ama imkanınız varsa Samsung NX serisi için üretilen 30mm ve özellikle 45mm lensi öneririm.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.