Şimdi Ara

ilk arabamı aldım ve korktuğum başıma geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düğende takılan üç beş kuruş ile Fiat Palio 1.4 2000 model aldım. İlk arabam ve şöförlüğüm yok yeni yeni mahallede sürüyorum. Arabayı alırken galerici dedeme ait bir araba vefat ettikten sonra miras bölümü yapıldı dedi. Araba orijinal 155 bindeymiş. Neyse motorcuya gösterdik problem yok dedi. Aldık neyse aldıktan sonra baktık plaka değişmiş ve alış satış yapılmış araca. Yani dede hikayesi doğru olmayabilir. Sonra araç bir tur attım km saati 1000 km ileri attı ve hız ibresi göstermemeye başladı. Ben de KM düşürmeden şüphelendim PTT'de sorgulattım harbiden orijinal km.

Moralim bozuldu açıkçası. Wpden yazdim dedi cumartesi yaptırırım kısa farlar da çalışmıyor akü voltajından da olabilir googlede öyle yazio onlari da yaptiracakmis ama moral falan kalmadı. Hem işsizim hem cebimdeki son parayla aldım. Tek amacım babam rahatsız olduğu için hastaneye götürüp getirmekti. Tam hayal kırıklığı. Evliyim eşime de durumu çaktırmıyorum üzülmesin. Akşamları tur atıyoruz arabayla çok mutlu oluyor.

Edit: Araçtan gaz kokusu geliyor, araba soğuduktan sonra ilk marşı alması epey zor 5-6 kez zorluyorum. Araba aşırı yakıt tüketiyor. Moralim çok bozuk yolun ortasında stop edip kaldığımda oldu. Bakalım sanayide bir şeyler yapabilecek miyim bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 14 Kasım 2025; 1:26:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Keşke almadan ön arka farları yakıp baksaydın, arabayla biraz dolaşsaydın. adamın yeri yurdu belli kaçacak hali yok düzgün adamsa yaptırır , 5 gün önce uyarır gibi bir konuda mesaj yazmıştım, senin galeriden alacağını bilseydim seni de uyarırdım. sahibinden sitesinden alacağını sandığım için uyarmamışım

ilk arabamı aldım ve korktuğum başıma geldi

Hocam valla başıma ağrılar girdi. İlk arabam daha yağını suyunu yeni öğrendim trafiğe bile adam akıllı çıkamıyorum 3. Vitesi gördüm sadece öyle diyim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2000 Model araba almış, farlarla kadran çalışmıyor başıma ağrılar girdi yazmış. Zaten ben araba satarken birisi "abi ilk arabam bişeler yap" diyince direk telefonu kapatıyorum, bunlarla hiç uğraşılmaz gerek yok. Yine galerici baba adammış getir yaptırıyım kardeşim demiş valla helal olsun adama. Sabırlı herifmiş.

Hocam ama kilometre işi bir gün sonra patlaması normal mi? Araç şuan mesela sağa çekeyim bildiğin salıncak gibi sallıyor. Hafifte olsa tüp kokusu mevcut. Ben hatalıyım da satan hic mi hatalı değil? Bir gün sonra bunların patlaması normal mi ki?

Daha Fazla Göster
  • 2000 model arabanin zaten farini yaptiraaan kapisi bozulur silecegini yaptiraan aynasi bozulur. 40 yerinde mum yanar o arabanin yurudugune sukredin

• Bende ilk arabami aldığımda çok endişeli ve tedirgindim. Araç 2 ay sonra baskı balata yedi. Arkadaşa telefonda feryat figan anlatıyordum. Şimdi olsa güler geçerim. Sür gitsin bişey olmaz. Aracı alırken ustaya baktırmışsın sıkıntı yapma fazla. Gerisi yavaş yavaş hallolur.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • 2000 model Palio zaten sorun yumağıdır. 1.4 modeli yürümez ama yakar. Far falan kolay iş. Araba dandik. Ben 1.6 modeli vardı sanayiden çıkamadım.

Hocam çevremde tecrübeli şöförlerle konuştum km saati hariç diğerlerini kafama takmamın saçma olacağını söyledi. Piyasayı az çok bilirim, hangi araba hangi özelliklere sahiptir işte hangi araba kime hitap eder vb. Çok araştırdım ama teknik bilgi 0.

500 vermiştir elemanın bilgi seviyesine bakarsakilk arabamı aldım ve korktuğum başıma geldi 

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • 2000 model arabadan sıfır performansı bekleme hocam, bu konunu 2 sene sonra okuduğunda güleceksin eminim ilk arabamı aldım ve korktuğum başıma geldi 

İstanbuldaysan özel mesaj at sana fiat ustası önereyim. Çok iyi ustadır, uygun işçilik alır gönlü tok ustadır. Facebookta fiat grubundan tanınıyor. Farklı şehirlerden falan gelen oluyor kendi arabası gibi özenerek yapıyor. O iyice bi baksın mekanik anlamda çiçek yapar arabayı. Paliosu olan bi arkadaşı göndermiştim para bile almamıştı.

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

O kadar dedim sana o paraya alacağın araba çöp olur diye. :)

İstanbuldaysan özel mesaj at sana fiat ustası önereyim. Çok iyi ustadır, uygun işçilik alır gönlü tok ustadır. Facebookta fiat grubundan tanınıyor. Farklı şehirlerden falan gelen oluyor kendi arabası gibi özenerek yapıyor. O iyice bi baksın mekanik anlamda çiçek yapar arabayı. Paliosu olan bi arkadaşı göndermiştim para bile almamıştı.

Bilen sözü dinlemedim haklısınız. İstanbulda değilim hocam. Arabayı almamdaki asıl amaç babamı ve annemi hastaneye götürüp getirmekti. Arabadan gaz kokusu geliyor ve deli gibi yakıt sarfiyatı var, ilk marşı çok gec alıyor bazen 4-5. denememde. Bizimkileri bugün hastaneye götürdüm yüzlerindeki mutluluk ifadesi paha biçilmezdi. Eve patates aldım çuvalla getirdik. Ama bu 152 binde aldigim arabanin km saati 154 bin küsürü geçti bozukmuş meğer. Çok üzülüyorum kazık yedim maddiyatım da yok işte yok şuan boştayım. Aptal gibi hazır boşum araba alıp binip öğreneyim dedim. Sözde hanımı sabahları işe bırakacaktım, soğukta marş bile almıyor stresten soğuk terler döküyorum. Yarım ilk sanayi deneyimimi yaşayacağım tüpçüye daha sonra elektrikçiye gideceğim babamın arkadaşıyla. Cumartesi de arkadaşla bu km saati için sanayiye gideceğiz ama inanın zaten obsesif bir insanım ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Durduğum yerde soğuk soğuk terleyip üzülüyorum.

• Razor Crest kullanıcısına yanıt

220 bin hocam.

25 hocam ama konuyu detaylıca okuyun isterseniz beni anlarsınız. Özellikle son mesajımı.

keşke alabileceğin en yüksek model yıllı arabayı alsaydın

2000 yılı çok eski

uzak dogu araçlarına falan baksaydın

ben de birkaç ay önce aldım. konunda konuşmuştuk hatta hatırlarsın

bizim evinde, benimde ilk arabamdı

ancak gel gör araba yağ yakıyormuş sanayiceye gittim motor inecek en az 100 bin dedi.

bir sürü borca girerek aldığım araba bu çıktı

satıcı bunu bilerek sattı büyük ihtimalle

dürüst insan yok gibi bir şey memlekette. hele de konu para ve ticaret ise

canını sıkma baktın düzelmiyor sen de sat geri. altın yap hepsini biraz dişini sık birikim yap en azından 500-600'e çıkmaya çalış

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.