Şimdi Ara

İlk 20 bin bursu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2015 te böyle bir haber yapılmış.iki sorum var.ben bilgisayar muhendisligine girsem 2 numaradaki haber benim icin geçerlimi matematik fizik biyoloji vs diyoda orayi anlamadım.

Bide ben hem bu bursu alip hemde 400 tlmi ne ayri bir burs varya onuda alabiliyormuyum?

Haber şöyle

1)YGS-1 puan türünde ilk 5 bin ila 10 bin kişi arasında yer alan öğrencilere verilen aylık 1000 liralık burs, yeni dönemde ilk 20 bine giren öğrencilere de verilecek. Böylece aynı puan türünde tercihte bulunan ve ilk 20 bine girmeyi başaran öğrenciler aylık 1000 lira burs alacak.
    2)ÖSYM tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF puan türünde ilk 5.000 (beş bin) kişi arasında yer alarak; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine yerleşen örgün lisans öğrencilerine aylık 2.000 (ikibin) TL burs, YGS-1 puan türünde 5.001 (beşbinbir) ile 10.000 (onbin) kişi arasında yer alan öğrencilere ise aylık 1.000 (bin) TL burs veriliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk 20 binde olup temel bilimlere gidersen parayı verecekler. 2 numara senin için geçerli değil.

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

ilk 20 binde olup temel bilimlere gidersen parayı verecekler. 2 numara senin için geçerli değil.

Ayrımcılık yav bu.Başka burs yok dimi bunun dışında muhendislik icin falan okullarin verdiği hariç

Dostum bu ayrımcılık falan değil hatta ülkenin geleceği için geç bile kalınmış bir hamle çünkü ilk 20 bindeki herkes mühendislik ve tıp yazıyor. Tamam mühendis olsun herkeste bilim üretmeyen ülkede mühendis ne iş yapacak? Mühendisin de bilim yapacak kabiliyeti olmadığına göre insanları temel bilimlere yönlendirmek için burs vs gibi teşvik veriyorlar.

Burs konusu kyk nın verdiği var başvuruları yıl sonuna doğru açılıyor. Birde ilk 200de olanlara(sayısı net hatırlamıyorum) bölüm seçmeksizin bir burs vardı sanırım.

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Dostum bu ayrımcılık falan değil hatta ülkenin geleceği için geç bile kalınmış bir hamle çünkü ilk 20 bindeki herkes mühendislik ve tıp yazıyor. Tamam mühendis olsun herkeste bilim üretmeyen ülkede mühendis ne iş yapacak? Mühendisin de bilim yapacak kabiliyeti olmadığına göre insanları temel bilimlere yönlendirmek için burs vs gibi teşvik veriyorlar.

Burs konusu kyk nın verdiği var başvuruları yıl sonuna doğru açılıyor. Birde ilk 200de olanlara(sayısı net hatırlamıyorum) bölüm seçmeksizin bir burs vardı sanırım.

Ama bi tarafa veriyorsan diger tarafada vermelisin ben sadece muhendis veya tipa versin demiyorumki belli bir seviyenin üzerinde olan herkese verilmeli.hoş seviyemizide ygs gibi sınavla ölçüyorlar

• Frolding F kullanıcısına yanıt
    felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine de bu temel bilimler bursu geçerli
    YGSDE İLK 5 BİN ICIN
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Git bilkente versinler 600+burs. Madem istiyorsun

Orijinalden alıntı: dandanakandamla

felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerine de bu temel bilimler bursu geçerli

İktisatta temel bilim değil mi ilhaiyata falan verilirken iktisata verilmemesi saçmalık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dandanakandamla

İlahiyat nasıl bilim dini yeniden mi üretiyorlar

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.