Şimdi Ara

ILK 15KYA GIRIP MAT FIZIGI IYI OLANLAR LUTFEN TIP YAZMAYIN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
5.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yılda anca sınırdan tıp puanı yapabilenler de bence yazmasın daha ders yükü az bölümlere yönelsin eğer uzun bir okuma sürecini göze almıyorlarsa. Bu üniversite sınavlarının fazla birşey ölçtüğünü düşünmüyorum ama bir şey olmadan da iyi sıralamalar gelmiyor olmuyor çalışma düzeni , azmi. Keza bu tıpta çokça lazım olacak birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syntax 1907 -- 11 Temmuz 2018; 22:03:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haskolastik kullanıcısına yanıt
    Haklı olması rakip elediği gerçekğini değiştirmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sınıfa geçmiş tıpçı olarak sonuna kadar katılıyorum. Gelin bana da rakip eliyor deyin Arkadaşlar, tıp biyolojici adamın yeridir. Ha fizik, mat daha iyiyse sınıfta mı kalırsınız? Yok öyle bir dünya. Ama tıp fakültesinin en sağlam öğrencileri ezberi iyi olup lisede en iyi dersi biyoloji olanlardır. Mat, fizik yatkınlığı olan adam tıpa gelince hiçbir şekilde parlamaz. Zar zor sınıfı geçer. İlerde bu dediğimi hatırlayın.
  • Uruk gercekten doktor olmak istiyosan bu meslegi seviyosan insallah kazanirsin, ama tek derdin para prestij is garantisiyse insallah kazanamazsin yakinindan bile gecemezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyt-Ayt kısmını 1 senedir takip ediyorum, hiç beklemediğim adamlar saçma sapan şeyler yazıyor basit hesaplar yapıyor, hiç beklemediğim adamlar onlara destek veriyor ulan ne sınavmış be herkese kafayı yedirtti. Lan adamın fiziği matematiği iyiyse tıp istiyorsa ne yapsın, sırf rakip elemek için yazdığınız o kadar belli ki. Kaldı ki ben de zeki insanların tıp yazmamasından yanayım zeki insanlar siyaset, ekonomi, temel bilimlere ve mühendisliklere yönelmeli ama burası Türkiye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aidenholmes19 -- 11 Temmuz 2018; 23:13:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖSYM'nin kıytırık bir sınavına bakarak matematiğim iyi,fiziğim süper Feynman'la dama oynuyordum demek mantıksız.Üzerine düşüp kendi yeteneklerini keşfedene kadar bilemezsin.Bu yeterli bir kanıt değil.Mesele yetenek değil ilgi,ilgi olduktan sonra zaten çalışıp öğreniyorsun bölümünde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 11 Temmuz 2018; 23:2:5 >
  • Fizik dersini çok severim, her zaman ilgim olmuştur, en sevdiğim ders fiziktir. Matematiğim de iyidir ama yine de nötrüm matematiğe karşı. Biyolojiden nefret ederim. 15k'ya girecem inşallah. Sene içinde ailem benden hep tıp yazmamı istedi. Ben ne kadar nefret ettiğimi anlatsam da yine de devam ettiler. Ailem baskıcı değildir, bütün kararlarımı ben veririm. Ama annemin rızasını da önemsiyorum. O yüzden tıp yazacam maalesef.









































    Tabiki de yazmayacam. Hayatta istemem. Ailemi ikna ettim gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum. Yaratıcı zekası güçlü, canavar gibi matematik/fizik bilen nice genç tıp serüveninde yitip gidiyor.

    Yanlış anlaşılmasın, tıp okuyanları kötülüyor değilim. Sadece bazı alanlarda daha yetenekli insanların, bu konudaki kapasitelerini bile bile heba etmelerini son derece üzücü buluyorum.

    Bunu mühendislik eğitimini 2.senenin sonunda bırakıp bir eşit ağırlık bölümüne geçen biri olarak yazıyorum. Okurken aklınızda hep "mühendislikte daha mı mutlu olurdum?" düşüncesi olmasın diye diyorum. Çünkü -maalesef- büyük ihtimalle bu olacak...

    Ayrıca adam rakip eliyor falan yazmış da tam olarak yazısının hangi noktası kurnazca/adice birilerini kandırmaya yönelik acaba? Gayet mantıklı ve dürüst bir şekilde yazmış. Parlak bir mühendis olabilecek iken çevre baskısına boyun eğip tıp yazanların sadece kendilerine değil, üniversiteye giriş dönemindeki gerçekten tıp okumak isteyen gençlere de zarar verdiğini belirtmiş. Tertemiz yazı işte, herkeste/ her şeyde bu kadar kötü niyet aramayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 12 Temmuz 2018; 2:58:23 >




  • Can_Can61 C kullanıcısına yanıt
    Kim diyor öyle çok ilginç gerçekten



    Böyle bir cümle kuran insanın görüşlerine çok da saygı duymanız gerekmiyor



    Aynı adamlar 10 sene sonra şu şu var ya şurda çalışıyor çok para kazanıyor diye gev gev konuşucaklar belki de



    Paradan örnek verdim çünkü bu tip insanların mantalitesi bu yönde



    Mutlu olacağınıza ve hakkıyla yapabiliceğinize yönelin



    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uruk kafayı yedi önce moralini bozdu milletin şimdi tıp yazmayın diyo nerden kontenjan kaparsan kardır sende haklısın kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • URUK ne boş çocuksun sınavdan berı abuk sabuk konular acıp duruyorsun. Öncelikle lisede gördugun bıyolojıymıs fızıkmıs matematıkmıs bunları bi kenara bırak üniversitede alacagın derslerın bunlarla neredeyse hic alakası yok.Lisede gordugun bıyolojıden tıp fakultesınde tek duydugun mıtokondrıyle stoplazma Beyhude bir rakip eleme çaban var hala sen 4.seneye kalcaksın bu gidişle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahmanıl -- 12 Temmuz 2018; 9:1:54 >
  • Rakip başka yerde eleyin kardeşim. Bence yazılmamalı desen tamam tavsiye de, yazmayın cart curt... Fiziği de matı da çok iyi olup yıl boyu mühendislik isteyip aile zoruyla tıpa giden arkadaşlarım da var ve çok mutlular. Bir kişi dahi görmedim mutsuz. Lise müfredatı yatkınlığı ölçmüyor. Küçükten getirilen "beim ezberim kötü", "bizim oğlan da ezber yapamıyor dersi derste öğreniyor çok zeki hohohohoh" lardan sonra 14 yaşındaki çocuk lise boyu ben ezberci değilim diye geziniyor. Halbuki yalan, denemedin bile. 10. Sınıf kişi kendini mf-4 (veya neyse) sınıflandırıyor. Çok yanlış. Ezberi herkes yapıyor bir ölçüde. Bu tıp yazmada bir ölçüt değil. Önemli olan "ben doktor olmak istiyor muyum?" Sorusudur. Üniversite okunur bir şekilde. Ön yargıları kırmak ve iyice düşünmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FeelsDendiMan -- 12 Temmuz 2018; 9:12:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koskoca 3 senenin sonunda yapabildiğin şey toplamda 1000 kullanıcısı olan forumda rakip elemek mi ? Yazık
  • Yazın kardeşim yazın. Hem de en ücra yerlerdeki tıpları da yazın. Neden mi:

    Sokakta staj arayan Boğaziçili!

    Seçkin Bayralı, Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi... Genç mühendis okuduğu üniversitenin Exchange programı ile bir dönem ABD'de de eğitim aldı. Kendini birçok konuda geliştiren Bayralı, yapması gereken zorunlu staj için bir türlü kuruluş bulamadı.

    İstanbul'da staj için 90'ın üzerinde başvuru yapan Bayralı her defasında "Şirketimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz, başarı dolu çalışma hayatı dileriz" cevabını aldı. Online platformlardan sonuç alınamayacağını fark eden genç mühendis çok farklı bir yola başvurdu. Başvuruların Maslak çevresinde yoğunlaştığını fark eden Bayralı, bir mukavvanın üzerine 'staj arıyorum' yazarak o bölgede dolaşmaya başladı. Bayralı, iş yerlerinden çıkan insanlardan özgeçmişini insan kaynakları departmanına vermelerini istedi. 1930'lu yıllarda insanların nasıl iş aradığını gösteren bir görselden esinlenen Seçkin Bayralı, "Staj bulmak özellikle zorunlu stajı olan bölümlerdeki öğrenciler için kanayan yara. Genellikle bilgi birikimi değil, referans usulü çalışılıyor. Onlar da getir-götür işleri yaptırılarak süreyi dolduruluyor. Sorunun temel sebebi öğrenci ve işyerlerini bir araya getiren sağlıklı bir platform olmaması. Benim gibi binlerce mağdur var. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorum. Şu ana kadar 4 yerden olumlu dönüş aldım. İstediğimi alana kadar eylemimi sürdüreceğim" dedi.





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoo yazsınlar. Ben doktora gittiğimde hayvan muamelesi görmeyi seviyorum. Veterinere gitmiş hissi veriyor. Yüzü asık doktorlar favorim. Bide saç renkleri yok mu ahh beni çok cezbediyor. Matematik yaparak tıpa girip okuyabileceğini sanıp 10 senede saçları ya dökülüyor ya beyazlıyor gördükçe imreniyorum resmen.

    Bu arada ilk 15k ya fiziksiz girilemeyeceğini sanan arakadaşa 2016 zamanımı anlatayım.

    Bir arkadaşım vardı çocuk deli gibi biyoloji çözerdi. Yakın arkadaşım olduğu için çözemediği mat ve fizik sorularını bana getirirdi. Ama sorduğu soruları görseniz ağlarsınız. Böyle basit sorular yok. Çocuk yapamıyordu fizik ve mat. Ygs de ilk 1k geldi. Lys de 10k ya düştü şuan ktü de tıp okuyor. Ben ise biyoloji özürlüsü bir insanım. Matı fulle yakın yaptım biyoloji ve kimya yerlerdeydi. ilk 14k yaptım şuan itüdeyim. Kısaca çocuk benden iyi yaptı ve tıp okuyor. Fiziksiz matsız da kazanılıyor yani dert etmeyin.




  • matrakcinasuh M kullanıcısına yanıt
    Bundan 10 yıl sonra pişman olursan sen olacaksın hocam, annene babana bi şey olmayacak üstüne üstlük eğer tıp yazdığına pişman olursan ailenden nefret edersin muhtemelen istemiyorsan sakın yazma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu gençlerin devlet desteği var mi? Birçok arkadaşım çeşitli mühendislik bölümlerini bitirmiş, çevresi olmayanların bir yerlere gelmesi çok zor.
    Özellikle inşaat sektörü ile büyüme verisi kat eden bir devlet olarak inşaat mühendisi arkadaşıma bile 1600 lira maaş'dan 1 lira fazla veren bulamadı.

    Ailesi yoksul bir kişi için tek odak noktası mezun olunca en hızlı ve yüksek maaşlı bir iş bakınmak oluyor. Türkiye'de maalesef ama maalesef eğitimin geldiği nokta budur.
    Birçok kişi tanıyorum ateist olmasına rağmen din kültürü dersine giriyorlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.