Şimdi Ara

İlginç Biçimde zaman geçtikçe Oyunların kalitesizleşmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Doğusu konu başlığını görünce yerimden doğruldum bir an . Ben de DonanımHaber’de Playstation bölümünü stalklarken içimden “ Ulan bir oyun hakkında konuşacak hiç bir şey kalmadı . GOW bile patladı “ diye söylendim içimden .

    Gerçekten , son nesil olan PS4’te arkamıza bakınca ne bitirdikte OHA olduk diye düşünüyorum ...

    Destiny’de Raid yapmak mı ? BF1 oynamak mı veya diğer popüler oyunlar ...

    Ulan burda Killzone 2’de CLAN PK’ları atılan zamanın üyeleriyiz :) Yazık , vallahi .

    Fifa olmasa PS4’ü açmam için hiç bir sebep görmüyorum ki .

    9 yıllık aktif üye olarak “ bir fiil her gün forumda bulunan biri olarak “ bu sürecin hem forum içinde bişeylerin bitmesine , hem de oyun dünyasının çöküşüne bir fiil şahit oluyoruz ...
  • Haklisiniz fakat hala iyi oyunlar var .



    Persona 5

    Nier automata

    Ni no kuni 2

    Horizon zero dawn

    Gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen güzel oyunlar çıksa da, pazar buna yoğunlaşmış vaziyette, bu bi gerçek.

    Bunun da sebebini birçok arkadaş açıklamış çok doğru ve güzel biçimde.

    Bu ilk nasıl başladı, bu forumda da gördük, "grafik" ile.
    Adam çıkıyor, oyunun grafikleri güzelse "ooo müthiş" bilmemne, grafikler beklediğini vermiyorsa daha oyun çıkmadan "çöp" ilan ediliyordu.

    GranTurismo - Forza veya PC'deki herhangi bir oyun ile kıyaslamada "madem bu simülasyon, çimler niye yok?!" şeklinde gömmek için bile salak salak tartışmalara girdiler. Adamlar simülasyon ne demek onu da unutmuşlar, ya da hiç öğrenmemişler bile demek ki.

    Biz belli yaşın üzerindekiler aşinayız belki ama gerçekten bizden sonraki nesiller farkında değil.

    Dediğim gibi, bu aptallığın ilk ayağı "grafik" oldu. Firmalar önce "süper grafikler, aydınlatmalar" ile pazarlama yaptılar. Ekran kartları da bu pazarlamaya uydu, daha güçlü, daha bilmemne... Oyun firmaları grafiklere abandı, optimizasyon özürlü oyunlar görmeye başladık bu sayede.

    Grafiği basalım, güçlü ekran kartı alsınlar, optimizasyonu sallayalım...

    İkincisi ne oldu, multiplayer konusu.

    Oyun çöp olsun, bomboş olsun, hikaye de sunmayalım artık, full multiplayer olsun. Tamam sevilebilir, multi oynamak çok zevklidir, şudur budur ama oyunun bi hikayesi olmalıdır, gerekirse maç değil co-op yapacaksın.

    Geçenlerde BTK'nın bi haberi vardı, Türk erkek oyuncular birbirlerine karşı üstünlük sağlamak için, egolarını tatmin etmek için bilgisayar oynuyor diye. İlk başta "hadi len" dedim sesli şekilde. Sonra düşündüm, yahu dedim ben kendi yaşım için, kendim için bunu düşünüyorum, çoluk çocuk gerçekten de böyle, "makineyi açayım, bi maçta 100 küsür Kill yapayım, Ahmet2007 beni geçemesin, onu da headshot ile indireyim, yarın konuşamasın" modu hakim büyük ölçüde.

    Zevkine girelim de eğlenelim diyen az. Hatırlıyorum biz internet cafeye gidip 10 kişi CounterStrike oynardık, Half Life haritasında oynardık, gülmekten geberirdik. Hahaa adam nasıl zıpladı, aaa yanında görmedin hahaha, tipe bak cart curt... Şimdi bakıyosun adam yatmış sniper'la, çaaaat indiriyo uzaktan, veya onu geçtim, adam deli gibi gelişmiş, bi maça giriyosun, daha dur çatır çutur ölüp gidiyosun ne olduğunu anlamıyosun, adamlarla oynamaya hazır hale gelmen için 100 saat oynamak durumunda kalıyosun

    Battlefront oynuyoruz, yabancı serverda salağın teki bağırıyo, gerizekalı noooblaaaaaaar, bilmemnereye koşacaksınıııııııııııııız, sonra atıyo oyundan falan. Ulan salak, herkes eğlenmeye gelmiş işte, madem çok biliyosun sen koş oraya...

    Böyle böyle oldukça oyunların zevki kalmıyor, bişey anlamaz hale geliyor insan.

    Evet çok güzel yapımlar var, şudur budur ama onlar da illa ki bu gidişattan payını alıyor, alacak.

    Üçüncü de var aslında, nedir. Son modamız...

    Oyunu aldın, hikayesi hadi yok, multi oynadın. Bi bakıyosun, aaaaaaaa.... Ya ben dünyanın parasını verdim full oyun aldım bir defa... Ama yoooook, bilmemne Pass, Deluxe Edition, VIP Pass, Bilmemne Edition... Bunları istiyorsan şu kadar para vereceksin, oyun içinde bakıyosun herif bi silah kullanıyor, ne bu, 50 TL verirsen senin olur. Oldu canım...

    Mikro-makro ödemeler... Pay to Win'ler...

    Dördüncüsü, RPG'lerin de bu sayede suyu çıktı. Yazdıkça aklıma geliyor, uzun oldu farkındayım.

    RPG'lerde de multiyi de eklediler, bitti... Herkes giriyor, amaçsızca onu kestim bunu kestim... Eee neye yaradı? Hikaye yine yok, zorlama yok, araştırma yok, bu mu oyun?

    Eh, oyuncular bunu istedikten sonra EA de yaşar, Ubisoft da kendini pek geliştirmeden ısıtıp ısıtıp oyun çıkarır, çoluk çocuk da offff manyak muhteşem diye para kazandırmaya devam eder. Diğerleri de kaliteyi korumak adına bişeyler yapmaya çalışır.

    Bakalım ne olacak bu işin sonu, göreceğiz.




  • Keşfedilecek bir şey kalmadı.
  • Çoğu firmanın ilk amacı kolay yoldan parayı cukkalamak. Kimse efsane bir oyun yapalım diye yola çıkmıyor. Santa monica cdpr naughty dog rockstar games eski geleceği koruyan sayılı firmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteli oyun var ama daha çok seçip aralardan çıkartmak gerekiyor. Oyun firmaları talepler doğrultusunda ilerlediği için zaman geçtikçe yaratıcılıktan çok formülize edilmiş oyun daha çok çıkmaya başladı. Online talep çok olmasaydı belki daha yaratıcı oyunlar görebilirdik ama firmalar daha kolay ve daha fazla para kazanmak varken bu toplara girceğini zannetmiyorum. İnsanlar birgün online taraftan tamamen vazgeçerse belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O genelde yaş ilerliyor diye hissedilen bir duygu ama eskiye oranla aşırı oyun çıktığından ve bi umutla alıp büyük oranda çöplerine denk geldiğinden eski tadı tuzu vermez olabiliyor oyunlar.
    Ara ara eskiye rağbet etmek gerekiyor aşırı grafik takıntınız yoksa..
    Şahsen ben bu ara Morrowind akıyorum, kafam rahat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drima

    O genelde yaş ilerliyor diye hissedilen bir duygu ama eskiye oranla aşırı oyun çıktığından ve bi umutla alıp büyük oranda çöplerine denk geldiğinden eski tadı tuzu vermez olabiliyor oyunlar.
    Ara ara eskiye rağbet etmek gerekiyor aşırı grafik takıntınız yoksa..
    Şahsen ben bu ara Morrowind akıyorum, kafam rahat
    Evet hocam yaşımızın ilerlemesi, çocukken yaşadıklarımızın bize çok güzel gelmesinin büyğk etkisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen size katılıyorum. Bu kadar seçenek arasında oynayacak oyun bulamıyorum. Özellikle oradan oraya koşturduğun açık dünya oyunlarından gına geldi!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni oyunlar loot, craft. Başka bir şey yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertvontrier

    Yeni oyunlar loot, craft. Başka bir şey yok.
    Evet sebebi "Open World" türünün çöp olması. Çizgisel, hikayeli oyunlar hala en iyi oyun türü.

    Loot, Craft olayı rezillikten başka bir şey değil.
  • Battle royale tutturdu gidiyor herkes.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Venomstr

    Evet sebebi "Open World" türünün çöp olması. Çizgisel, hikayeli oyunlar hala en iyi oyun türü.

    Loot, Craft olayı rezillikten başka bir şey değil.

    Alıntıları Göster
    Hocam açık dünyanın da kendine göre oynatırlığı var arada bi açık dünya oyunu oynamak iyi gelir

    Ama artık BIKTIM açık dünyadan bıktım usandım. Neredeyse tüm firmalar açık dünya basıp basıp geçiyorlar her dakikası her karesi farklı tasarım isteyen, çok daha fazla emek isteyen ama buna değer uzun kaliteli geniş alanlı çizgisel oyun yapmaktan hızla uzaklaşmış durumdalar.



    Bakın ben size bunun sebebini söyleyeyim. Uzun zamandır bunun üzerinde düşünüyorum ve sebebini gördüm.

    Bu durum sadece oyun sektöründe değil; bakın müzik alanına eskiden kendine özgü melodileri olan yıllarca söylenecek akılda kalacak sanat eserleri üretilirdi. Şimdi cıstsk cıstak arkada aynı ritmin çaldığı saçma salak pop şarkıları üretiliyor.

    Bakın film alanına bundan çok değil 10 yıl önce dahi şuanki teknolojiden çok daha geri olunmasına rağmen sanat eseri filmler üretilirdi. Şuan ise sürekli yeşil ekran önünde çekilmiş saçma salak uçan süper kahraman filmleri üretiliyor. Bana son 3-4 yılda çıkmış unutulmayacak sanat eseri filmleri sayın bakalım...

    Keza üretilen romanlar aynı şekilde. Hızlıca yazılıp basılıp hızlıca tüketilen romanlar...

    Artık dünya değişti şu son 10 yılda. tüm bu değişimin tek bi açıklaması var: Yaygınlaşan internetin de etkisi ile artık "Hızlı üret, Hızlı tüket" devrine girdik. Her alanda bu böyle.

    Oyunlar müzikler filmler üzerinde eskisi gibi sanat anlamında emek verilmeden hızlıca "fastfood" misali üretilerek hızlıca gelir elde edilerek hızlıca tüketilen sonrasında hızlıca yerine yenileri üretilip tüketilen şeyler haline geldiler.

    Uzun uzun yıllarca emek vermek çabalamak yerine var olan şeyi hızlıca elden geçirip piyasaya sürmek hızlıca insalara tükettirip hızlı gelir elde etmek günümüzün işleyiş biçimi haline geldi.



    Teknoloji imkanlar gelişiyor olabilir. Ama ticari çıkarlar göz önüne alındığında artık günümüz dünyasında sanatta ileriye değil geriye gitmeyi bekleyin. Müzik film oyun roman her ne alan olursa olsun....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.