Şimdi Ara

İlber Ortaylı'dan Trump'a: Kovboy kadar cahil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir konferansa katılan tarihçi ve yazar Prof.Dr.İlber Ortaylı, "Trump, zaten bir kovboy kadar cahil, işletme okumuş ama dünya görüşü itibariyle cahil bir adam" dedi. FETÖ ile ilgili konuşan Ortaylı, "Yabancı dünyada tartışıyorlar; 'uydurma bir darbe girişimidir' diye. Valla uydurma değil onu tartışmayacağım bile, bunlar insanların hayatını çalan bir şebekedir" ifadelerini kullandı.


    Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde 'Türkiye'nin Yakın Tarihi' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı yoğun ilgi ile karşılaştı. Konuşmasında devletlerin çökme nedenlerini anlatan Ortaylı şöyle konuştu;

    “Maalesef devletlerin, orduya siyaseti karıştırması son derece tehlikelidir. Onun için bu son olaylar yani siyaset yoluyla orduya girme sebepleri ve FETÖ’müdür nedir, o son derece tehlikeli bir şeydir. Yabancı dünyada tartışıyorlar; 'Uydurma bir darbe girişimidir' diye. Valla uydurma değil onu tartışmayacağım bile, bunlar insanların hayatını çalan bir şebekedir. En iyi okullara kopya ile öğrenci sokuyorlar, imtihan kazanan subayları, uyduruk sıhhiye raporları ile eliyorlar, kabak insanları olmadık yerlere getiriyorlar ve Türkiye’yi kökünden kurutuyorlar."

    İlber Ortaylı'dan Trump'a: Kovboy kadar cahil
    Trump ve Clinton'ı eleştirdi
    FETÖ gibi yapılanmaların arkasında ABD’de bulunan bir mekanizmanın olduğunu ifade eden Ortaylı, “Ne diye Trump gibi biri ya da madam Clinton gibi bir kadın, buradaki herifleri tutuyor. Trump zaten bir kovboy kadar cahil, işletme okumuş ama dünya görüşü itibari ile cahil bir adam. Etrafındaki müşavirleri, sekreterleri, bakanları fazla bir şey değiller. O Clinton dediğimiz hatun güzel, akıllı. Bir kocası var halktan çıkma fakat kendisi iyi bir üniversitede okudu. İstediği kadar seçkin olsun, ağzı laf yapar car car bir kadın. Ne işi var bunları tutacak orada, bir mekanizma var ki tutuyor. Önemli bir şey bu, onun üzerinde durulması gerekiyor“ diye konuştu.


    https://www.tgrthaber.com.tr/gundem/ilber-ortaylidan-trumpa-kovboy-kadar-cahil-2642272

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İlber hoca biraz geç kalmamış mı bunları söylemek için. Yıllar önce sivil insanın bildiklerini ben zekiyim deyip şimdi söylemek. lol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanlı kullanıcısına yanıt
    Neden geç kalınmış olsun ki konu gelmiş fikrini belirtmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.