Değerli Otomobil Ailesi 2-3 Aydır Malum sitede genel olarak araç fiyatları açıklamalarına bakıyorum. Çoğu exper yaptırmış fotoğrafını koymuş özellikle galeriler aracın en ufak kusuruna kadar yazmaya başlamış. Eskiden exper resimleri fotoğraflara pek konulmaz açıklamalarda araç kusurları detaylı yazılmazdı. Banamı öyle geldi bilmiyorum ama çoğu km exper bilgisi araç hasarı vs ne var ne yok açık açık yazmış. Olması gereken bu ama ben eskiden bu kadar detaylı görmüyordum ben. Ek olarak araç satışlarında ayıplı mal adı altında hukuki süreç genişletildimi de böyle oldu onuda bilmiyorum. |
İlanlarda Gördüğüm Yalan Açıklamaların Azaldığı

-
-
Piyasa bir miktar silkelendi, al satçı azaldı. bu nedenle bunu bir meslek gibi görenlerin ilanları dikkat çekmeye başladı tabi.
ancak dolandırıcı dolu piyasa, daha dikkatli almak lazım. o ilanlardaki ekspertizlere de güvenmiyorum.
-
Ben artık araç fiyatlarının artacağını düşünmüyorum. Özellikle faiz'lerin %4 %7 arası verildiği bir ortamda, şişirilmiş fiyatlar var ama satamıyorlar. Arabayı alayım 400'e koyayım 500'e devri bitti artık. Exper konusunda katılıyorum, satıcı kendine güveniyor ise derse ki kardeşim araç bu değişen boya bu böyle böyle al istediğin ustaya exper'e gösterebilirsin eyvallah... Ama derse ki kardeşim expere göstermene gerek yok dediğim harici birşey çıkmaz, veyahut bak yakınlarda şu experler var onlara götürebiliriz diye direkt arkanıza bile bakmadan KAÇIN...
Motor konusunda 2.elde hiç birşey diyemem o biraz lades'e giriyor. Burda sanırım lades'i ekarte edilecek en iyi durum düşük kilometre olur.
Bizim iş yerinde şöför bir arkadaş insignia aldı 2010 felandı modeli, 5-6 ay geçti istediği fiyata satamadı balon fiyatlar yazılınca satılmıyor... Akabinde araç motor yedi 150 bin tl düşük fiyatına verdi.
Dolandırıcılığı alım-satım sırasında yazdı iseniz güvenli alım satım var sanırım artık eskisi gibi değil. Exper konusunda derseniz tabiki var. Adam arkadaşının exper firmasına gösterir 2-3 değişen boyalıya yok yazdırır oldu bitti. Kesinlikle alacağınız aracın exper'ine güvenmeyin. Alın iyi bir yere gösterin ki satış sonrası bir durum olur ise güncel belge olur elinizde.
Dip Not: Kenar mahalle exper'lerinden uzak durun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 6 Mayıs 2025; 13:4:5 >
-
ekspertize güvenmiyorum manasında dedim hocam, ilandaki ekspertize güvenip farklı şehre gidenler eli boş dönebiliyor. Gezen adam gibi hizmetlerden faydalanmak iyi olabilir.
ikinci ellerde 500-600 civarında değişik araçlar satılıyor, artık 900-1000 e araç bakanlar da 10 yaşında araç almak yerine sıfıra yöneliyor. piyasa değişik bir hal alacak.
-
ilan fiyatları da arttı böylelikle keyiften dur piyasayı yükselteyim diye ilana koyanlar 1 ay sonra çekiliyor piyasadan gerçekten satmak isteyenler zaten fiyatını makul tutup ciddi alıcıya veriyor daha da artmalı keza artık metal ömrünü tamamlamış arabalara kimse 900 bin 1 milyon parayı bağlamıyor onun yerine diğer yatırım araçları daha cazip
-
Geçen x'te gördüm adam 2023 yılında 1.440gr bozdurup 2.300m'e araç almış. Der ki aracın bugün ki fiyatı 1.700m altını bekletseydim 5.800m. AYnı arçaçtan bugün 3 tane alabiliyordu, aracı yatırım olarak görenler zarar eder. Dediğin gibi kimse 20 yşaında arabaya 700-800 vermek istemiyor ihtiyacı olan için birşey diyemem yatırım amaçlı alınmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X