Şimdi Ara

İlamsız İcra Takibi (Rent a car)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba aşağı yukarı 3-4 yıl önce bir kazamız oldu. Kazada %100 kusurlu çıktım. Karşı araç kiralıktı. Tutanaklar tutuldu karşı taraf sigortamdan arabasını yaptırdı.

    Geçen sene bu ayda evime bir ilamsız icra takibi belgesi geldi. Aracın serviste kaldığı günlerden dolayı araç ticari kazanç kaybı yaşamış ve kaybı ödeyin diye. Aracın ön tamponun bir yırtılma olmuştu, kullanmaya devam edilecek bir hasardı ve zaten 2 ay sonra sigortaya başvurulmuş zaten; 4 gün yatması mümkün değildi. Velev ki öyle olsun. İstedikleri bedeli asıl artıran bir sürü harç ve avukat masrafı vardı ve normalde hadi uğraşmaya gerek yok diyerek ödeyeceğim tutar bir anda 1200-1300 seviyesine çıktığı için itiraz ettim doğal olarak konu ''o an'' için kapandı. Yaklaşık 1 yıldır da dava ve icra dosyası sorguluyorum e-devletten. İtirazın iptali davası zaman aşımı 1 yılmış. Tam doldu derken yine başlatmışlar bu defa Eskişehir'den.

    Şimdi itiraz süreci anlatmam gerek çünkü orada ince bir nüans var. Kaza Eskişehir'de oldu ve biz olayın sıcaklığı ile iki kişi tutanak tutarken olayın olduğu yer kısmını doldurmayı unutmuşuz. Bana gelen ilamsız icra takibinde kazaya dair dosyalar vardı ve bir baktım ki olay yerinde tutmuş olduğumuz tutanakta olay yeri Ankara/Eskişehir Yolu/Kentpark yazıyordu. Ancak ben tutanağı sakladığım için hemen bendeki tutanağa baktığımda yer kısmını boş gördüm. Bunun üzerine yaptığım itirazda önce borcum olmadığı, sigortamın tüm masrafı karşıladığını belirttim. Ayrıca olay Eskişehir'de gerçekleştiği için yazıyı gönderen Ankara icra dairesinin de zaten yetkisiz olduğunu belirttim. Özel evrakta sahtecilik yapıldığı için de savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkımın olduğunu belirttim. Ama uğraşmak istemediğim için henüz bunu yapmadım ve yapmak da istemedim.

    Ancak bugün nöbetten çıkıp alışkanlık olan yine dava ve icra var mı diye e-devlete baktığımda 07/10/2019 yani dün itibariyle aynı avukatın bu defa Eskişehir'de yani yaklaşık 1 yıl sonra tekrar ilamsız icra takibi başlattığını gördüm.

    Arkadaşlar bu beladan nasıl kurtulabilirim? İtiraz edeceğim ama bu defa itirazın iptali davası açarlar mı diye endişe ediyorum. Belli ki açarlar vazgeçmediklerine göre. Aracın yattığı günlerden dolayı (her ne kadar 4 gün yatması mümkün değilse de) bir kazanç kaybı olduğunu ve mantıklı bir tutarı ödemeyi düşünebilirdim ancak buradaki amaç kesinlikle bu değil sizi temin ederim. Bu avukat bu şirketle beraber çalışıyor ve eski defterleri sürekli karıştırıp millete icra takibi başlatıyor buna eminim. Kaç yıl geçti hâlâ bu meseleyle uğraşıyorlar ve beni de uğraştırıyorlar. 300-400 liralık bedel bir anda 3 katına çıkıyor ve yıllar sonra benden talep ediyorlar.

    Ayrıca özel evrakta sahtecilik ile ilgili ne yapabilirim? Tutanağın bir nüshası hâlâ bende ve icra takibini ve yasal işleri kendi bulundukları ilde başlatıp ilerletmek için ilk icra takibini orada başlattılar. Bu konuyla ilgili olarak ona bir suç duyurusunda bulunsam bir ilerleme sağlayabilir miyim?

    Aramızda hukukçu/avukat varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araçlar kiraya verilirken tüm bu riskler göz önünde bulundurularak kiraya veriliyor.

    Yani günlük kira ücretinin içinde aslında bu tutarlarda hesaplanarak müşteriden alınıyor.

    Ekstra olarak müşteriden veya karşı taraftan ücret talep etmek bence haksız kazançtır.

    Sizin hatanız uğraşmak istememek olmuş.

    Uğraşmak istemiyorsanız ya hiç itiraz etmeden paşa paşa ödeyin kurtulun yada tam uğraşın.

    Son bir husus ise araç kira bedelinin yani günlük yatar ücretinin belirlenmesinde ilgili işletmenin muhasebe kayıtlarının incelenerek o tarihte kestiği faturalardan emsal alınarak belirlenmesini isteyin. Bir çok firma düşük fatura kesiyor.
  • Çok uzundu arada hepsini okuyamadım ama özetle şunu söyliyim:Eninde sonunda alırlar paralarını çevremden tecrübeyle sabit bence meblağ daha da artmadan(avukat vs...) ödeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • söz konusu değer kaybı değil, kazanç kaybı anladığım kadarıyla...

    benzer bir durumda benim başımda var, Kaskom o dönem gerçekleşen kazanın tutarını ödedi, firma avukatı da bana doğrudan icra takibi başlattı.(sebebi sizinle aynı, Otobüs firması pasta cila ile düzelecek hasar için aracın 1 gün yattığını iddia ediyor ve kazanç kaybı yaşadığını söylüyor ) kasko firmam olan ANADOLU SİGORTA ile görüştüm. Hukuksal koruma klozundan faydalanmak istediğimi belirttim. ancak ANADOLU SİGORTA KASKO arkamda durmadı. Genişletilmiş poliçe olmasına rağmen hiç bir şekilde ödeme yapmaya yanaşmadı. İşin daha da acı yanı ANADOLU SİGORTA ya itirazın acilen yapılması gerekli diye bildirmeme rağmen "biz size yarın dönüş yapacağız" demelerinin ardından 10 gün sonra SMS ile şikayetiniz olumsuz sonuçlanmıştır diye mesaj göndermeleri. Ben çoktan avukatıma vekalet verdim, masrafa girdim...

    konuyu takip ediyorum hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 8 Ekim 2019; 16:13:45 >




  • İlamsızsa gidip icra dairesine borcunun olmadığına dair beyanda bulun. Ellerinde bu yönde senet veya sözleşme yoksa bir şey alamazlar. Oltalamışlar.
  • 7 gün icinde itiraz etmeniz gerekmektedir. Aksi halde borcu kabul etmiş sayılıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok karışık,
    senin araban ve karşı tarafın arabası.
    Karşı tarafın arabası kiralık.
    Sen suçlu kabul edildin, karşı tarafın masraflarını ödedin.

    Ancak bunlar senden aracın yattı parasını almaya mi çalışıyor?
    Böyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediye otobüsleride öyle, yattı parası alıyor.

    İşiniz karman çorman , Umarım halledersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız içi teşekkür ederim. Benim uğraşmadığım kısım özel evrakta yaptıkları sahtecilik üzerine suç duyurusunda bulunmamak ancak bunun zaten zaman aşımı yok. Yarın da bunu yapabilirim. Ben bunu fark ettiğimi söyleyerek, bunlara uğraşmayın demek istedim ama binlerce lira sigortadan aldıkları halde avukata verip daha da söğüşleme derdindeler. Hani olaydan hemen sonra arayıp benden talep de etmediler 2,5 yıl sonra 696 lira olan baştaki meblağ, gecikme faizi, harçlar, avukatlık ücreti ile tam 1300 lira istediler. Acaba itiraz etsem ve mahkeme süreci başlasa süreç nasıl ilerler? Yıllar sonra böyle bir şey talep etmeleri, günlük araç kiralama bedelinin şimdiki fiyatlardan bile yüksek olması mahkeme sürecine girerse iş acaba nasıl etkiler onu bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Benim o zaman için kaskom yoktu. olayın üzerinden yaklaşık 3,5 yıl geçti ve bundan nasıl kurtulurum bilmiyorum. Aracın 4 gün yatması tek kelimeyle imkansız. Gerçekten de 4 haziranda olan olaydan hemen sonra değil de ağustosta tam 66 gün sonra aracı tamir ettirmişler. 66 gün araç çalıştı demek oluyor bu. 4 gün yatacak bir şeyi yoktu. Gerçekten o günlerde arayıp 300-400 lira isteselerdi düşünebilirdim. İlk icra takibini 25/10/2018'de yaptıklarında 150 liraya yakın da gecikme faizi belirtmişler. Yazılı olarak bana talepte bulunmadılar ki gecikme faizi bana bu tebliğ ettiklerinden sonra başlamalıydı diye düşünüyorum. Yoksa 10 yıl sonra verelim o zaman gecikme faizi 1000 lira olsun. Şuna eminim ki bir avukat ile işe dahil olsam iyi kötü atlatacağım ama olay büyük değil en fazla 2000 lirayken bu defa masraf artabilir. Siz de konunuzla ilgili mutlaka ama mutlaka gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cormen kullanıcısına yanıt
    Geçen sene itiraz etmiştim olayı Ankara'da olmuş gibi gösterdikleri için ve elimde belge olduğunu belirttiğim için bu defa da Eskişehir'den başlatmışlar. Ama ben sadece şehire değil borca da itiraz etmiştim. Aynı borç için 2 defa takip yapabilirler mi ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buz_Adam32. kullanıcısına yanıt
    Geçen senekine itiraz etmiştim bu senekine de edeceğim ama itirazın iptali açarlarsa diye çekiniyorum. İş büyür ama bu adamlara para kaptırmak istemiyorum. 3 yıl 4 ay sonra bunla ilgili evrak yolluyorlar. Olabildiğince açıkladım ama amaçları söğüş. Bana doğrudan ilamsız icra takibi yaptılar ve kendi keyiflerine 3 sene bekleyip gecikme faizi oluşturuyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ama 3 yıl sonra bunu yapıyorlar ve araç kazadan 66 gün sonra tamire giriyor. Çünkü tamponda yırtık dışında bir şey yoktu. 66 gün çalışmış sonra bi anda 4 gün tamire yatmış. Niyetleri iyi değil. Konu o kadar masum olmadığı/tamamen avukat işi olduğu için bir şey yapmak istiyorum ama yol gösterilmeye ihtiyacım var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conqueror26

    Aynen öyle ama 3 yıl sonra bunu yapıyorlar ve araç kazadan 66 gün sonra tamire giriyor. Çünkü tamponda yırtık dışında bir şey yoktu. 66 gün çalışmış sonra bi anda 4 gün tamire yatmış. Niyetleri iyi değil. Konu o kadar masum olmadığı/tamamen avukat işi olduğu için bir şey yapmak istiyorum ama yol gösterilmeye ihtiyacım var.
    İcra geldiğinde, anında benim böyle bir borcum yoktur, diye itiraz etmen lazımdi.
    Bu kaçıncı tebligat?
    3 kez geldiyse ve itiraz etmediysen borcu kabul etmiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Adı üzerinde "ilamsız". Ben bile gidip senin için bu kişinin bana borcu var deyip harcını yatırırsam dosya açılır.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    İyi de itiraz etmezsen borcu kabul etmiş olursun... Sen bir avukata danış en iyisi. Anladığım kadarıyla hukuk okur yzarlığın pek yok. Buralarda kafanı hiç karıştırma.
  • Özel evrakta sahtecilik için savcılıktan şikayette bulunabilirsiniz. Şikayete bağlı değildir siz gerekli belgeleri şikayet dilekçenize ekleyin gerisini savcılık halleder.

    Gecikme faizi haksız fiilde haksız fiilin olduğu günden sonra başlar.

    Yetki itirazınızı kabul etmiş olabilirler. Yetkili daireye gönderilmesi talep ederler sonra ordan işlemler tekrar başlar. Yetkisiz icra dairesinde yapılan işlemler geçersiz olur o yüzden yetkili dairenin yaptığı işleme tekrar borca itiraz edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.