ben de arttırmak olarak biliyorum. illa 2 t harfi OLMALI.. |
İl sayısı 100'e yükseliyor! (2. sayfa)

-
-
Direk yazamamışsın heralde ama bundan en ufak şüphesi olanın aklı yoktur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilemiyorum hocam bir umut bekliyor insan işte
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstanbul tek başına 20 milyon. Sığınmacılarla birlikte 25 milyon. Bütün paranın da yarısı tek başına istanbulda dönüyor. Geri kalan nüfusu 99 parçaya bölmenin herhangi bir anlamı olamaz. Hatta bence birleştirilsin, belki voltran moltran bişey oluştururlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende birleştirilmesi ve bazı ilçelerin sınırları değiştirilmesini daha mantıklı buluyorum Türkiye'nin buna ihtiyacı var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zaten Türkçede ettirgen ve edilgen fiiller diye bir ders konusudur bu. Ettirgen fiiller konusunun yazıldığı gibi 2 sessiz ile yazılır. Ama akp kültür, demografi, Türkçe dahil olmak üzere bu ülkedeki tüm herşeyi dejenere etti.
2 tane badem biyikliya TDK teslim edersen ettirgen fillerin etirgen fiile dönüşmesine şaşırmamak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 27 Haziran 2022; 7:42:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla il sayısı 100 olacaksa benım memleketım olan fethiye % 100 il olur. çünkı mugla ya 170 kmm kadar. antalya ya 200 km mesafede ama bu il olma işleri devlete çok masraflı olur. butun bakanlıkların il mudurlugu kurulacak, her birine ayrı ayrı bina olacak, binaların içleri donatılacak, yanı masraf üzerine masraf..çok uygun değil.
-
Yine nabız yoklanıyor. Bu sefer 93 il diyorlar.
Yahu gidiyorsunuz, gidiyor. Yapacağınız herşey artık azınlığın isteği olur, onlarda EZİCİ ÇOĞUNLUK için hükümsüzdür. Önce SEÇİM.
Bazı illerde büyük şehir olmak için çırpınıyor.
Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'yi ele alalım.
Herifler 1996 yılından bu yana il olduğundan beri ağlaması bitmedi. Sürekli Adana'dan ilçe aparma peşindeler. Bu sayede büyükşehir olma hevesindeler.
Ulan 30 yıldır ilsin, 30 yıl boyunca çevrenden büyükşehir olacak nüfusu toplayamamışsın .İl olma vasfına sahip bile değilsin. Siyasi bağlantıları kullanarak Adana'dan bir şey koparmaktan başka amacı olmaz mı bir ilin?
Şimdide tutturmuşlar "Adana bize ceyhan ve yumurtalık ilçelerini versin . Oldu canım
Sahil ilçelerini alacak hem denize kıyısı olacak hem de büyükşehir olacak.
20 yıla yakındır muhalefet adaylarını Başkan seçen Adana halkını her yönden cezalandırıp un ufak etmek için her şeyi yapıyorlar.
AKP'den önce 4. büyükşehir olan Adana AKP sonrasında 7. sıraya geriledi .Bir zamanlar sanayi kenti olan Adana'da kimse kalmadı. İşsizliğin en çok olduğu şehirlerin başında geliyor.
Buna rağmen Adana direniyor. 2017 referandumda 58,2 ile en yüksek hayır oyu veren illerin başında geliyordu.
2019'da zayıf bir belediye başkan adayına rağmen Millet ittifakı en yüksek farkların birisini atarak belediyeyi aldı. AKP durmadı şimdilerde ülkede ilk sivil havalimanlarından birisi olan Şakirpaşa Havalimanını kapatma derdinde.
Millet ise işin goygoyunda" Adanalı şöyle Adanalı böyle"
Bu kadar baskıyı Adana'dan başka hiçbir il görmemiştir. Emellerine ulaşırlarsa(-ki ulaşacak gibi görünüyorlar) Adana'dan kopartılacak ilçelerle Adana büyükşehir olma vasfını yitirecek. Dahası istedikleri ilçeler muhalefetin oylarının en yüksek olduğu ilçeler. Tufanbeyli, Saimbeyli ,kozan gibi ilçelerde hak iddia etmiyorlar .Niye ? oralarda dengeli oy dağılımı varda ondan .Maksat Muhalefet kalesi özelliğini engellemek.
15 MV gönderen şehir 5-6 milletvekili zor çıkartır olacak. kalan 10 tanesi de artık osmaniye'ye gider silme AKP milletvekili alır
Millet uyuyor. Uyumaya devam edin Adana'yı yalnız bırakmaya devam edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 25 Kasım 2022; 13:5:4 >
-
Türkiye'de bazı ilçeler bağlı bulunduğu ilçe'den daha büyük statüde potansiyelde.
Bazıları da nasıl şehir ve büyükşehir olmuş o meçhul.
-
Bu konu bile nasıl bir anlayışa sahip olduğumuzun göstergesi. İhtiyaca, kaynaklara göre planlama yapılarak belirlenmesi gereken şeyler bile alakasız, yanlış sebeplerle belirleniyor. Düşünsene bütçe, yatırım ve bol sıfırlı paraların döndüğü sayısız şeyi etkileyecek bir konu siyasi malzeme. Şaka gibi. Adana Osmaniye konusunu bilmiyordum, duyunca üzüldüm. Keşke şu tarz saçmalıkları aşsak da şu toprakların potansiyelini gerçekleştirebilsek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kril -- 26 Kasım 2022; 19:19:24 >
Son açıklamalardan sonra "geliyor gelmekte olan"
Bu işten en zararlı Adana çıkar. 30 yıldır il yapın diye yırtınan Kozan il olursa çevresindeki ilçeleri de kendisine katar. Osmaniye'nin sıcak denizlere açılma politikası gibi Kozan'da başlar "Yumurtalığı bize verin , Ayaz'ı bize katın Ceyhan'ı bağlayın" vs diye.
Taş çağından beri Çukurova'da bilinen "Kadirli kozan Adana'yı bozan" lakırtısı da tarihin çöplüğüne gitmiş olur. Zira Kozan il, Kadirli ise 30 yıl evvel Osmaniye'ye bağlanmıştı.
Adana'nın kuzey ilçelerini Kozan'a bağlanmak istiyorsa bağlansın . Ama Muhalefetin yek vücud olduğu Güney ilçeleri sayesinde Adana yıllardır muhalefetin kalesi. Bahçeli bunu iyi bildiğinden güney'den birkaç ilçenin Adana'dan kopmasını isteyecektir.
Ah be Adana'm ne çektin be bunların elinden. Giren çıkan hep sana
Önce çöplüğe çevirdiler , şimdi de topraklarını parçalıyorlar. Ne hınçmış be.
-
nazı ilçelerin sıf nufusu fazla diye il yapılması bence çok saçma ve aşırı gerefsiz luzumsuz bir keyfilik. devlet tasarrfa gitmesi gerekirken iyice masrafları artıracak isler yapıyor.
yeni iller demek yeni il müdürlükleri yeni bürokratlar,yeni memurlar demek.
bir yerin il olmasının bence tek kriteri il merkesine olan uzaklığı olmalıdır. ki günümüz koşullarında artık onunda bir önemi kalmadı.
yani nufusu kalabalık bir ilçe il merkezine 100km den uzaksa tamam yine il yapılsın ama il merkezine 25-30 km uzaktaki ilçeyi il yapmak mantıksızlıktır.
-
ohaa yetmez bütün ilçeler il olsun.
-
Sizin için bomboş iş olabilirde orda yaşayan halkın isteği o onlar için çok dolu iyi bir iş
avantajları olucak onlar için,hükümet için yerel seçim yatırımı tabi biraz.
Adamlar depremle yıkıldıkları günün ertesi bile il olmak istediler yani talep var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Haziran 2023; 15:12:7 > -
Öyle saçma sapan bir ülkeyiz ki bunun için oy atanlar bile var. Garip bir kitle futbol maçı, siyaset ve böyle manasız şeylerle kendilerini tatmin ediyorlar
ona bakarsak bu ülkedeki her işsiz memur olmak istiyor o halde tüm işsizleri memur mu yapalım?
yani millet istiyor diye bir yer il yapılmaz. devletin ali menfaati önce gelir.
sözde vatan millet sakarya edebiyatı yapanlar devlet menfaatini hiçe sayıyor,hep kendi çıkarlarını önplanda tutuyorlar nedense.
-
Daha fazla bürokrasi, daha fazla bürokrat, memur, daha fazla devletin personel ve diğer giderleri, daha fazla bütçe daha fazla vergi... Verdiğimiz vergiler yetmiyormuş gibi daha fazla vergi vereceğiz yani.
Vaziyet alın kardeşim. Muhalefet uyumasın. Çoğunluk olup yinede seçim kaybediyorsun, bari çoğunluğu yönlendirde bir daha ki seçimde kazanma şansınız olsun.
Asla mantıkla-ahlakla dağıtım yapmayacaklar göreceksiniz. Kendilerine oy veren ilçeleri il yapacaklar. Sonra ne MV ne CB ne Belediye seçiminde yenilemez olacaklar. Muhalefetin pasifliği sağolsun.
Açıkçası il sayısını arttırmak tamamen Popülist bir söylem gibi geliyor bana. Bazı insanlar nedense ilçeleri İl olunca çok mutlu olur sevinir. Bunu yapan partiye de minnattar kalır hatta oy bile verebilir ama ne gerek var ?
Düşünüyorum bir ilçe'nin il olmasının vatane millete devlete ne faydası var bulamıyorum. Aslında iş yükünü bölüp o ilin kendi içinde yapılanması ile daha verimli çalışabilir flan deniyor ama saçma gibi. Abi her yeni il demek oraya devlet bürokrasisinin gitmesi demek. Oraya valilik İl emniyet binası gelecek yeni polisler yeni çalışanlar Belediye yükü ağırlaşacak yeni memur kadroları gelecek haritalar yeniden çizilecek plakalar yeniden basılacak. Resmi evraklar yeniden düzenlenecek. Oradaki köyler belde olacak beldeler ilçe flan hepsi tabela değiştir resmi evraklarda statü değiştir. Antin kuntin işler bana göre...
Aslında ülkede ayrılıkçı guruplar olmasa eyalet sistemi en iyisi. Her eyalet kendi içinde özerk ama üst taraftan devlete bağlı olacak. Mutlu mesut yaşacaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X