Şimdi Ara

İktisat mı hukuk mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bölüm değiştireceğim bu ikisinden birine gideceğim ama hangisini isterim/severim bilmiyorum.

Marmara İÖ ya da Türk Alman Üniversitesi'nde Hukuk olabilir.
    Ya da Odtü İktisat.

Hukuk çocukluk hayalimdi. Ama çok dalga geçildiğinden ( dava başına döner ayran +5 tl gibi ) aşırı mezun olması vs canımı sıkan konular. Hukuk okursam da avukatlık düşünüyorum savcı,hakim falan şu anlık düşünmüyorum eğer olur da okursam ilerde ne olur bilemem. Ezberim fena değildir,Türkçe olmasından dolayı daha kolay ezberleyebileceğim. Dikkatimi çeken konular var.

İktisat ise gerek odtü olması gerek dersleri ile çok ilgimi çeken bir bölüm. Ama İngilizcem pek iyi seviyede değil,yaş ilerledi. İl dışı okuma zorluğu ve de hukuktan biraz daha az isteme söz konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam tamamen toplumsal algı. Bundan 15 sene once hukuk okumak baba bir işmiş yani her adam hukuk okuyamaz okuyanda hayatını kurtarırmış. Şimdi her yer avukat doldu, hukuk diye bir şey kalmadı. Bilinçli olan eşit ağırlıkçı zaten ya iktisadi bilimler yazıyor ya da psikoloji. Yurtdışı imkanı da cabası iktisatta. Ayrica hocam dili çok dert etme derim hallolur o
    Ankarada hukuk okuyan 4-5 kişi tanıdim 1 tane akıllıys denk gelmedim

Onu da geçtim eğitim aldıkları yok 250 kisilik sınıflarda arada derslere gidiyorlardı

Biri 9 aylık okul sürecinde 2 ay max okul için geliyordu

Kalın kalın kitaplarda not çıkarmaktan başka bir bildikleri yok

Tek düze bir eğitim ve bu eğitimsizlige para için tabii olan bir grup boş insan hukuk okuyor

Katılmak istiyorsan hukuk yaz

Idealit olacam ODTÜ yazacam diyorsan bence doğru kararı vermiş olursun
  • Hocam başka bir ülkede olsak kesinlikle hukuk oku derdim ama türkiyede hukuk okuyup hakim savcı olmak için torpilinin olması gerek, avukat içinse çevre gerek. Çevremde 2-3 tane avukat var hepsi çevresi geniş insanlar.
    Bende mezuna kalmış bir tmyim normalde hukuk istiyordum lise 3te ama şu an ilk 8k işletme istiyorum. Dil içinse dert etmeni önermem iktisadi bilimler fakülterinin dersleri genelde zor değildir eğer çaban varsa o 5 sene(hazırlık dahil) içinde ingilizce hariç 2 dil daha öğrenebilirsin. Ve iktisadi bilimlerden bir bölümü istekli bir biçimde okursan meslek olarak hem yurt içi hem yurt dışı olanağın çok fazla olur
    Keşke istediğin bölümü seç diyebilseydim ama şartlar böyle dostum
  • axiengavus kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Ben üniversite okuyorum şu anda. Bölümü sevmiyorum değiştireceğim. Hukuk çok isterdim valla yalan yok. Ne seçersem seçeyim içimde bir ukte olarak kalacak bu bölüm. Ama bırakın mezun olmayı okurken bile zorlanacağımı biliyorum. Çevrem yok bir şeyim yok. Milletin yanında çalışacağım mecbur.

Bu arada Galatasaray Üniversitesi uluslararası ilişkiler de tutuyor ama dilden dolayı korkuyorum diyebilirim.

Taban puanlara bakıyorum hukuk ilk 3 üni 525 civarı puanlar alırken işletme,iktisat,ui içerisinde hepsi 480 ve daha az. Millet o kadar puan alıp Boğaziçi işletme yerine neden hukuk seçiyor bir bildikleri mi var acaba diyorum.

• Hocam tamamen toplumsal algı. Bundan 15 sene once hukuk okumak baba bir işmiş yani her adam hukuk okuyamaz okuyanda hayatını kurtarırmış. Şimdi her yer avukat doldu, hukuk diye bir şey kalmadı. Bilinçli olan eşit ağırlıkçı zaten ya iktisadi bilimler yazıyor ya da psikoloji. Yurtdışı imkanı da cabası iktisatta. Ayrica hocam dili çok dert etme derim hallolur o

• Tıp

• ikisi de aşağı yukarı aynı bantta bana göre. sevdiğin alana yönel derim ben, sevdiğin alanda kendini geliştirme ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum.
  • Sakın iktisat seçmek gibi bir hayaya düşme bence.Çok hukuk mezunu var diyorsun ama iktisatın milyonlarca mezunu var.

İyi düşün derim.

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Bak bu adam bütün hukuk mezunlarıyla rakip ama iyi iktisatçıların hukuktaki kadar rakibi Yok max kendi dönemi o da 400-500

• çevre gökten inen bi şey değil ki arkadaşlar hukuk için çevren olması lazım diyorsunuz. okulda okurken zaten ister istemez çevre yapacaksın bunu kafana takma, hukuk iş maaş açısından genel iktisat bölümlerine göre çok dahat avantajlı. ama odtü iktisat gibi bir seçeneğin var ki odtü iktisat sıradan bir iktisat bölümü değil. milyonlarca mezun olabilir ama neredeyse hiçbiri seninle yarışmayacak derecede olacak gerek statü olarak gerek iktisat eğitimin olarak. yani boş yorumlara bakma iş hayatında sayılarla, matematikle içiçe olmak istiyorsan kesinlikle iktisat okumalısın. iki türlü de yolun açık. çevre, çok mezun gibi saçma sapan amca teyze kelimelerine takılma kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorlar.

• Ankarada hukuk okuyan 4-5 kişi tanıdim 1 tane akıllıys denk gelmedim

Onu da geçtim eğitim aldıkları yok 250 kisilik sınıflarda arada derslere gidiyorlardı

Biri 9 aylık okul sürecinde 2 ay max okul için geliyordu

Kalın kalın kitaplarda not çıkarmaktan başka bir bildikleri yok

Tek düze bir eğitim ve bu eğitimsizlige para için tabii olan bir grup boş insan hukuk okuyor

Katılmak istiyorsan hukuk yaz

Idealit olacam ODTÜ yazacam diyorsan bence doğru kararı vermiş olursun

• odtü iktisat . ingilizce hazırlık eğitimi de alacaksın . 5 yılda ingilizceyi çok iyi seviyelere getirirsin + yurt dışı iş imkanı da sağlayan bir bölüm ve okuduğun okul odtü olacak . piyasada itibarı da vardır . iş bulma konusunda pek zorluk çekeceğini sanmıyorum . hukuk için yanıp tutuşmuyorsan bence odtü işletme-iktisat daha iyi.
  • İktisat için matematiğin iyi olması mı gerekiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İktisat okumanı tavsiye ederim odtude

• Hukuk

• Kaçıncı sınıfsın şu anda? 2 veya üzeri isen ODTÜ ye geçmek için ingilizce belgen olması gerekiyor

• Evet

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.