Şimdi Ara

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER (İİBF) HANGİ BÖLÜM DAHA İYİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
60.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu soru çok soruluyor geçmişte işletme bölümü iş olanakları hakkında bilgi vermiştim onu bu başlığa aktarmak istedim..

arkadaşlar ben mezun olalı 2 yıl oluyor sakarya işletme 2012 mezunuyum gelir uzman yard. olarak çalışıyorum...

İİBF TERCİH EDECEK ARKADAŞLARA TAVSİYEM SAKIN AMA SAKIN YILLARDIR KANDIRILAN ŞEYE KULAK ASMAYIN VE SAKIN KAMU YÖNETİMİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER YAZMAYIN!!!!

iibfde bitirdiğin bölüm çok önemli değil ancak en fazla kadro işletme ve iktisat bölümüne verilir çeko uli kamu az kadro alır isme aldanıp bu bölümleri tercih etmeyin özeldede işletme ve iktisat daha kolay iş bulur piyasaya daha yakındır çünkü...

iibf OKUYACAKSANIZ 1. İKTİSAT 2. İŞLETME 3. MALİYE okuyun

önceki yazım;

Öncelikle yok mezunu çok vs. gibi şeylere aldanmayın arkadaşlar işletme bölümü iş alanı olarak en geniş bölümdür aöf deki elamanlar işsiz kalıyor sonrada işsiz çok deniyor aöf de kileri ayıklıyorda ondan ben sakarya üniversitesindeyim mezun olan arkadaşlarım 3 ay içinde iş buldu kpss b den össnin ilk bölümü gibi fen yok içinde 82 alan arkadaşım istanbul sgk da memur olarak başladı işe yeni 1900tl ile başladı...

Hangi Dersleri Görürüm?

İşletme bölümünde derslerde ağırlık yönetim, finans, muhasebe alanındadır. öncelikle muhasebenin herşeyini öğretirler her dönem bir muhasebe dersi vardır... makro mikro iktisat gibi baba dersler görülür, belli başlı insan kaynakları dersleri vardır, iş hukuku ticaret hukuku vergi hukuku borçlar hukuku gibi 5-6 hukuk dersi verilir...kamu, maliye istatistik, pazarlama dersleride vardır 3. sınıftan itibaeren ise yönetim derslerine ağırlık verilir. muhasebe yönetimi finans yönetimi üretim yönetimi pazarlama yönetimi insan kaynakları yönetimi gibi... 4 yıl sonunda 60 civarı ders almış olursunuz

Devlet Sektörü;

*Kaymakamlık
    *idari hakimlik
    *Başbakanlık Uzman Yardımcısı
    *Devlet Personel Uzman Yardımcısı
    *Planlama Uzman Yardımcısı
    *Dış Ticarette Standardizasyon Denetmen Yardımcısı
    *Dış Ticaret UzmanYardımcısı
    *Gümrük Müfettiş Yardımcısı
    *Gümrük Uzman Yardımcısı
    *Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı
    *Hazine Uzman Yardımcısı
    *Sigorta Denetleme Kurulu Uzman Yardımcısı
    *Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı
    *Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı
    *Bakanlık Müfettiş Yardımcısı
    *iş Müfettiş Yardımcısı
    *Dışişleri Bakanlığı Aday meslek memuru
    *Enerji Uzman Yardımcısı
    *il Planlama Uzman Yardımcısı
    *Maliye Uzman Yardımcısı
    *Devlet Bütçe Uzman Yardımcısı
    *Devlet Gelir Uzman Yardımcısı
    *Gelir Uzman Yardımcısı
    *Vergi Denetmen Yardımcısı
    *Stajyer Gelirler Kontrolörü
    *Hesap Uzman Yardımcısı
    *Mali Suçları Araştırma Uzman Yardımcısı
    *Devlet Malları Uzman Yardımcısı
    *Milli Emlak Denetmen Yardımcısı
    *Muhasebe Uzman Yardımcısı
    *Muhasebe Denetmen Yardımcısı
    *Maliye Müfettiş Yardımcısı
    *Merkez Bankası Araştırmacı
    *TC Merkez Bankası A.Ş. Müfettiş Yardımcısı
    *Merkez Bankası Uzman Yardımcısı
    *Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Stajyer Kontrolör
    *Tüketici ve Rekabet Uzman Yardımcısı
    *Telekominikasyon Uzman Yardımcısı
    *TSK Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Subay
    (SADECE BİR KISMINI YAZDIM) bu memurlukların maaşları 2500den başlar
    diğer b kadrolarda ise hemen hemen tüm bakanlık ve kurumlarda en fazla kontenjana sahip bölümdür. mesela yurtkur memurluğu, üniversitelerde memurluk, işkur da memurluk vb... bu dedğim memurlukların maaşları 1600den başlar.
    Özel Sektör

tüm özel bankalarda müfettişlikten, gişeye her türlü bankacılık alnında yerini alır işletme mezunları.
    işletmelerde orta ve üst düzey yöneticilikler; muhasebe müdürü, muhasebe sorumlusu, insan kaynakları müdürü, pazarlama müdürü vb.
    mali müşavirlik sınavlarına girilerek smm belgesin alanlar ise kendi bürolarını açabilirler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    2012 EDİTİ:
    arkadaşlar yıllardır çok bilgilendirdim arkadaşları artık sıkıldım pek ilgilenmiyorum kusura bakmayın bende bu yıl mezun oldum kamu alanı tercihimi kullandım kpss ye girdim sınavım iyi geçti gelir uzman yardıcılığı olacak gibi kendimden örnek vermek istedim onun hariciden bu yıl mezun olan arkadaşlarımdan henüz işe giremeyende çok girende çok genelde bankada yada işletmelerde insan kaynakları, muhasebe finans departmanlarında çalışıyorlar...

SIRALAMAM ŞU FALAN DİYİP MESAJ ATAN ARKADAŞLARA TECRÜBELERİM DAHİLİNDE:

Arkadaşlar inanın üniversitenin önemi çok çok düşük önemli olan bölüm o yüzden size tavsiyem odtü işletme okumakmı anadoluda pdr okumakmı soracak olan arkadaşıma tavsiyem pdr den yanadır sıralama yap abi derseniz tercihleriniz şu şekilde olsun

TM Cİ ARKADAŞLAR İÇİN TERCİH SIRALAMASI

1.HUKUK
    2.PDR
    3.SOSYAL HİZMET
    4.PSİKOLOJİ
    5.İNGİLİZCE İİBF
    6.NORMAL İİBF

İİBF OLARAK YAZDIM ZİRA İİBF GENELDE AYNI BOKUN BAŞKA RENGİ =)) ÇOK FAZLA FARK ETMİYOR

ağustosta askere gidiyorum onun telaşı var dua edin =)))
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    2014 güncellemesi

arkadaşlar bu başlık epey okundu sanırsam googleda ilk sıralarda çıkıyor 2-3 yıldır epey mesaj atan oluyor cevap veremyrm artık öss siteminden koptum yeni sistemi bilmiyorum İİBF TERCİH EDECEK ARKADAŞLARA İŞ OLANAKLARIYLA İLGİLİ DAHA DETAY BİLGİ VEREYİM....

Arkadaşlar ben gelir uzman yar. oldum bunun için önce alandan kpssye girip 75 üzeri alamak gerekiyor sonrasında kurumun kendi sınavına giriyorsunuz ordandan geçtikten sonra mülakat oluyor böyle söyleyince kulağa zor geliyor ama zor değil belli birtemel yapınca hepsini birande geçiyorsunuz... bu yıl çok fazla uzman kariyer memur alımı oldu 5 bin vergi müfettişi alındı çok arkadaşım kazandı bnde gelir uzmanı oldum gelir uzmanı maaşı 2600 vergi müfettiş maaşı 3200 civarı....

Özel sektörde işler biraz karışık bir iibf mezunu istanbulda çok kolay iş bulabiliyor ama malesef adam gibi şirket bulmak zor 1200-1300 e sömürmeye çalışıyorlar sağlan firmalara girmek gerek oralarda 1700-1800 le başlanabilir...

Bankacılık İİBF 'nin kalesi mezun olduğunuzda sınıfınızın %40 ı bankacı olacaktır zor meslek ancak uzun vadede kariyer basamaklarını kolay çıkarsınız...

Özel sektör tercih edecek arkadaşlar biraz sabırlı olmaları gerekiyor 1 yıl düzgün iş bulamaybilirsiniz... bu makine müh. içinde elektrik müh. içinde geçerli...

Ama bir iibfli mezun olmadan önceki ilk çift yıl kpss sine girmeli hazırlanarak girmeli bu çok önemli...

Bir oran vermek gerekirse 2012 mezunu 100 kişilik sınıfımdan

%10 u düz memur oldu maaşı 1900 civarı
    %10 u a grubu memuru oldu müfettiş uzman maaşlar 2500-3500 arası
    %30 u bankacı oldu maaşlar 1200-2500 arası
    %5 i smmm stajı yapıyor serbest meslek
    %30 u da özel sektörde finans muhasebe insan kaynakları pazarlama departmanlarında çalışıyor maaşlar 1200-2000 arası
    %15 i hala işsiz baba parası

GENÇLİKKKK ULUSLARARASI KAMUYÖNETİMİ FALAN SAKIN SEÇMEYİN ARKADAŞLAR HALA İŞSİZ ÖZEL SEKTÖR DE GEÇERLİLİĞİ YOK BU BÖLÜMLERİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isletmekonomist -- 22 Şubat 2014; 23:09:50 >

• katılıyorum. İİBF okunacaksa iktisat işletme yada maliye okunmalı. çalışan insana devlet kadrolarında güzel alanlar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whishaw

katılıyorum. İİBF okunacaksa iktisat işletme yada maliye okunmalı. çalışan insana devlet kadrolarında güzel alanlar mevcut.
    Bende Anadolu iktisat mezunuyum arkadaşlar evet bölüm mezunu vb. çok diyorlar ama adam akıllı 1-1.5 senelik çalışmayla çok iyi yerlere gelebilirsiniz ben mezun oldum hemen askere gittim geldim muhasebecilik yaptım şimdi ptt de gişe memuruyum en son vergi müfettiş yardımcılığını kazandım sadece evrak teslim edeceğim günü bekliyorum . sınavlar ve kurumlar hakkında az çok bilgim var sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KurtalanEkspres

Bende Anadolu iktisat mezunuyum arkadaşlar evet bölüm mezunu vb. çok diyorlar ama adam akıllı 1-1.5 senelik çalışmayla çok iyi yerlere gelebilirsiniz ben mezun oldum hemen askere gittim geldim muhasebecilik yaptım şimdi ptt de gişe memuruyum en son vergi müfettiş yardımcılığını kazandım sadece evrak teslim edeceğim günü bekliyorum . sınavlar ve kurumlar hakkında az çok bilgim var sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim .

Alıntıları Göster
    peki hocam ekonometri bölümü hakkında yorumunuz nedir?

• quote:

Alıntıları Göster
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !! €MR€ !! -- 26 Mart 2014; 23:45:54 >
  • Banada mantıklı gelmiyor iyi bir sıralama yapamadıktan sonra fark olmuyor arada.

Psikoloji okumak daha mantıklı geliyor ama bakalım.Odtü de işletme/iktisat ve bilkentte siyaset bilimi.tavsiye eder misiniz?
  • Hocam siyaset bilimi ya da uluslararası ilişkiler ve siyaset bölümü hakkında ne diyorsunuz ona da iş alanı geniş diyorlar bakanlıklar diplomatlar vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan077

Hocam siyaset bilimi ya da uluslararası ilişkiler ve siyaset bölümü hakkında ne diyorsunuz ona da iş alanı geniş diyorlar bakanlıklar diplomatlar vs
    çok doğru konuşmuşsun hocam okunan bölümlerden bir çok alana geçiş yapılabiliyor puana üniversiteye falan aldırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

çok doğru konuşmuşsun hocam okunan bölümlerden bir çok alana geçiş yapılabiliyor puana üniversiteye falan aldırmayın

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yukarıda arkadaşlar bazı sorular sormuşlar :

Ekonometri nasıldır ?? Tavsiye etmem özelde olsun kamuda olsun iş alanı kısıtlı pek tercih edilmiyor

ayrıca KPSS veya diğer sınavlar ile kamuda üst mevkiilere gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyem ingilizce iktisat işlt. vb. bölüm yazmasınlar yabancı dili dışarıdan öğrensinler çünkü mezun olduktan sonra gireceğiniz yazılı sınavlar türkçe ve ayrıntı sorular olacak yabancı dilden ziyade bu sınavlarda alan dersleri bilginiz gerekli ve bu bilgileri üniv. öğrenirken epey zorlanır ve yetersiz kalırsınız .

Benim sıralamam (Kamuda çalışmayı tercih hedeflediğimden )

1. İktisat veya hukuk

2. Maliye

3. Kamu yönetimi veya İşletme

• quote:

Arkadaşlar yukarıda arkadaşlar bazı sorular sormuşlar :

Ekonometri nasıldır ?? Tavsiye etmem özelde olsun kamuda olsun iş alanı kısıtlı pek tercih edilmiyor

ayrıca KPSS veya diğer sınavlar ile kamuda üst mevkiilere gelmek isteyen arkadaşlara tavsiyem ingilizce iktisat işlt. vb. bölüm yazmasınlar yabancı dili dışarıdan öğrensinler çünkü mezun olduktan sonra gireceğiniz yazılı sınavlar türkçe ve ayrıntı sorular olacak yabancı dilden ziyade bu sınavlarda alan dersleri bilginiz gerekli ve bu bilgileri üniv. öğrenirken epey zorlanır ve yetersiz kalırsınız .

Benim sıralamam (Kamuda çalışmayı tercih hedeflediğimden )

1. İktisat veya hukuk

2. Maliye

3. Kamu yönetimi veya İşletme

Alıntıları Göster
    Boun İşletme Türkiyenin En İyisi

• Batuhan077 B kullanıcısına yanıt
    dostum ben ordayım işletmeden çok farkı yok . mezun olduktan sonra özel sektörde çalışılıyor ( boğaziçi için ) . devlette çalışmak için bu bölümü okumaya gerek yok boğaziçinde . ankarada okursun devlete girmek istiyorsan.
  • isletmekonomist i kullanıcısına yanıt
    merhaba ben bu yıl sınava girdim iibflerden birini okumak istiyorum gönlümde daha çok iktisat var ama ünv. olarak kafam karışık sizce ankarada bilkent. ünv mi yoksa başkent ünv. mi ? yani bana görede bilkent daha ağır basıyo ama yinede ikinci tercihe başkent yazabilirmiyim ? arada çok fark var mı mezun olduktan sonra iş bakımından
  • quote:

Orijinalden alıntı: glsnlena

merhaba ben bu yıl sınava girdim iibflerden birini okumak istiyorum gönlümde daha çok iktisat var ama ünv. olarak kafam karışık sizce ankarada bilkent. ünv mi yoksa başkent ünv. mi ? yani bana görede bilkent daha ağır basıyo ama yinede ikinci tercihe başkent yazabilirmiyim ? arada çok fark var mı mezun olduktan sonra iş bakımından
    İİBF bir bölüm var...
    bu bölüm iş garantili mezun oldummu vay iş bulayım derdi yok
    ve hedefim o bölüm :) ..
  • rapsodi_381 r kullanıcısına yanıt
    bizlede paylaşırmısın o bölümü :)
  • glsnlena g kullanıcısına yanıt
    kardeşim bölüm iş garantili olması kimsenin haberdar olmamasından :)
    o yüzden mağlesef allah gönlünüze göre versin
  • rapsodi_381 r kullanıcısına yanıt
    amin :) seninde öyle olur inş ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapsodi_381

kardeşim bölüm iş garantili olması kimsenin haberdar olmamasından :)
    o yüzden mağlesef allah gönlünüze göre versin

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER (İİBF) HANGİ BÖLÜM DAHA İYİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNSF -- 27 Mart 2014; 0:21:06 >
  • eee
  • quote:

Orijinalden alıntı: glsnlena

amin :) seninde öyle olur inş ..
    arkadaşlar iibf bölümlerinin hepsi aynı kapıya çıkar. iibf okunacaksa iktisat yada maliye okunmalı. işletmede okunabilir ama devlet kadrolarına girmek isterken iktisat ve maliye daha avantajlıdır sayısal ağırlıklı bölümler olduğu için. işletme ise özelde daha avantajlıdır. geçenlerde merkez bankasında üst düzey yetkili birinin seminerine katıldığımda ankarada; odtü, bilkent, ankara ve hacettepe mezunları her zaman önceliğimizdir dedi. okul seçemeyen arkadaşlara fikir olması açısından söylüyorum.

onun dışında kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler tam bir balondur. tavsiye etmem. ekonemetri gereksiz bir bölüm iş sahası çok düşük. çeko ise iibf nin üvey evlatıdır. tercih edecek arkadaşlar kamu için iktisat ve maliye özel sektör için işletme tercih etsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: whishaw

arkadaşlar iibf bölümlerinin hepsi aynı kapıya çıkar. iibf okunacaksa iktisat yada maliye okunmalı. işletmede okunabilir ama devlet kadrolarına girmek isterken iktisat ve maliye daha avantajlıdır sayısal ağırlıklı bölümler olduğu için. işletme ise özelde daha avantajlıdır. geçenlerde merkez bankasında üst düzey yetkili birinin seminerine katıldığımda ankarada; odtü, bilkent, ankara ve hacettepe mezunları her zaman önceliğimizdir dedi. okul seçemeyen arkadaşlara fikir olması açısından söylüyorum.

onun dışında kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler tam bir balondur. tavsiye etmem. ekonemetri gereksiz bir bölüm iş sahası çok düşük. çeko ise iibf nin üvey evlatıdır. tercih edecek arkadaşlar kamu için iktisat ve maliye özel sektör için işletme tercih etsinler.

Alıntıları Göster
    iibf'nin kralı iktisattır. ama iyi bir üniversitede en az 1 yabancı dil bilerek mezun olman lazım.
    işletme, siyaset felan.. bunlar lezzetli değil...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.