Şimdi Ara

İklim değişikliğinin etkilerini şehirlerde daha çok hissedeceğiz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İklim değişikliğinin etkilerini şehirlerde daha çok hissedeceğiz!İnsanlığın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunların başında iklim değişikliği geliyor. Özellikle Sanayi Devrimi sonrası insan kaynaklı sera gazı salınımlarındaki artışla birlikte artan sıcaklıklar ve bunun ortaya koyduğu değişiklikler artık iyiden iyiye hissedilmeye başlandı.



    Bilim insanlarının yaptığı yüzlerce çalışma sonucu artık genel bir doğru olarak kabul edilen ve 2015 yılındaki Paris Anlaşması ile de imza altına alınan küresel sıcaklık artışlarının 1.5 santigrat derece ile sınırlandırılması hususu, ülkelerin bu anlamda adım atmasına ve karbon nötr olma planlarını açıklamasına neden oluyor. Ancak iklim değişikliği kapsamında yapılan yeni bir çalışma, geçmişte yapılan modellemelerde küçük ama önemli bir detayın hesaba katılmadığını öne sürüyor. Bu detay ise içinde yaşadığımız şehirler!



    Ayrıca Bkz.FAA, ticari maksatlı sesten hızlı uçuş testlerinin ABD'de yapılmasına izin verdi



    Kent ısı adası etkisi adı verilen ve şehirlerdeki binalar ile asfalt yollar gibi yapıların gün içinde ısıyı hapsetmesi ve gece olunca da bunu serbest bırakması şeklinde tanımlayabileceğimiz olay, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini katlayarak artırmaya aday görünmekte.



    Nature Climate Change adlı dergide yayınlanan ve Illinois Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacıların yürüttüğü çalışamaya göre kent ısı adası etkisi ile dünya çapındaki kalabalık şehirlerin ortalama sıcaklıklarının en kötü senaryoda, 2100 yılı itibariyle ortalama 4.4 santigrat derece artma ihtimali bulunuyor. Bu değer, Paris Anlaşması’nda gündeme gelen ve sıcaklık artışlarının hiçbir koşul altında 2 santigrat dereceyi aşmaması gerektiği maddesini de adeta yerle bir etmekte.



    Bugüne kadarki çalışmalarda pek yer almamış



    Peki yapılan bu kadar fazla çalışmaya rağmen şehirlerin bu araştırmalarda kendilerine yer bulamamasının sebebi ne? Illinois Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmada ekip lideri olarak görev yapan Lei Zhao’ya göre bu sorunun cevabı basit. Zira şehirler, gezegenimizde sadece %3’lük bir alan kaplıyor ve genel anlamıyla iklim değişikliği araştırmaları, şehirleri modellemelere dahil etmiyor. İklim değişikliğine yönelik çalışmaların merkezinde genellikle okyanuslar, buzullar ve hava akımları gibi daha büyük dinamikler göz önünde bulunduruluyor.



    İklim değişikliğinin etkilerini şehirlerde daha çok hissedeceğiz!



    Sıcaklık artışlarının şehirlerde yaşayanlar üzerindeki olumsuz etkileri üzerine yürütülen son çalışmaya göre önümüzde dönem kent insanları için çok zorlu geçebilir. Dünya Sağlık Örgütü verileri ışığında konuşan Zhao, bunu sayılarla dile getirmiş. Örneğin 2000 ila 2016 yılları arasında sıcaklık dalgalarına maruz kalan insan sayısının 125 milyona ulaştığı belirtilirken 1998 ila 2017 yılları arasında aşırı sıcaklıklardan 166 bin kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmiş. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının şehirlerde yaşadığını belirten araştırma ekibine göre ise 2050 yılı itibariyle mevcut değerlerde %70 oranında bir artış beklemeliyiz.



    İklim değişikliğini en sert haliyle hissetme ihtimali bulunan şehirlerin çıkış noktası ise kentleri daha çok yeşillendirmekte yatıyor. Kırsal bölgelerdeki bitki örtüsünün gölgelik alanlar yaratması ve havaya su buharı salarak etrafı serinletmesi, yeşili bol şehirlik alanları da bu anlamda sıcaklık artışlarının olumsuz etkilerinden kurtarabilir.




    Kaynak:https://futurism.com/climate-change-cities-hot/amp







  • Gökdelenlerin camlarına yansıyan ışınlar buna örnek olabilir mi mesela

  • Ocak ayında kayısı ağacı yeni yaprak döktü Kendi elimizle bitirdik dünyayı

  • our planet dizisini izlediğimde insan olmaktan utandım, bu mükemmelliği nasıl oluyor da isteyerek ve bilerek yok edebiliyoruz..

  • Kendi elimizle kendi sonumuzu getiriyoruz .

  • Doğaya her yaptığımız müdahale en nihayetinde iklim değişikliğine neden oluyor .
    Bu kadar çok isteniyor ise ülkeler anlaşmalarını yapsın , ciddi anlamda önlemler alınsın.
    Bireylerin yapabileceği birşey yok burada önlem anlamında yok tabii ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah’tan Ümit kesilmez mevlam bir gecede herşeyi değiştirir yeterki kul haddini bilsin.

  • Yağmur yağmıyorcular, kendi elimizle sonumuzu getirdikçiler, kışın tişörtle geziyorumcular nerede

    dışarda yoğun fakat istikrarlı bi yağmur ve mevsim normallerine dönen bi hava var. hava sıcaklığı ve yağışlar tarih dinlemez, bazen mevsim ortalamasının altı bazen üstü olur, bunu bilmeyenler öğrenmeli.

    haa dünya sıcaklığı artıyor değil mi. fakat aynen yıllık sıcaklık döngüsü olduğu gibi dünyanın örneğin 50 yıl, 100yıl, 200 yıl gibi makro döngüleri de var ve bu bistatistik ölçümler ve çalışmalarla belgeli. TV'de haberlerde "küresel ısınma dünyayı mahvedecek kuraklık gelecek" tarzı korku senaryolu haberler ile gaza gelenlerin bilmediği cok şey var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BP, Shell... Hangisi senin?

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Yağmur yağdı, sıcaklık mevsim normallerine döndü, barajlar suyla doldu, kar geliyor.

    Mevsimin normale dönmesinden rahatsız oldunuz, TV'de kuraklık geliyor, kuraklık için önlem paketleri devreye alınıyor haberleri cıksa keyiflenecek miydiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın yarısı bahar gibi geçti, adam diyor ki olur öyle. Dertlilere deva, hastalara şifa...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım son haftası ve Aralık başı oldukça soğuktu. Kafayı kuraklık çoraklıkla öyle bi bozmuşsunuz ki, hafızanız da etkilenmiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim neydi? Mesela benim konu hakkında aldığım eğitim yok ama 2000 yılından beri bu konuda eğitim almış, araştırma yapmış kişilerden konuyu dinliyorum. Gördüğüm kadarıyla siz konuyu anlamaktan çok uzaksınız. Siyasetçilerin bu konuda önlem alacağına inanan birisiyle bu konu tartışılmaz zaten.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Hem konu hakkında eğitimim yok diyorsunuz hem de konuyu bilmediğimi iddia ediyorsunuz
    ayrıca hem bu konuyu araştırma yapmış kişilerden konuyu dinliyorum diyorsunuz ve küresel ısınmanın yeryüzünün doğal bir döngüsü olduğunu ve insandan kaynaklı olmadığını ispatlayan belgeseli dahi bilmiyorsunuz:


    Evet görünmüyor cunku youtube 2019 da bu videoyu kaldırdı.
    Kaldırılan video burada:
    https://yadi.sk/i/SF_4J6QV9hC9IQ
    Video Almanca. Türkçesi yok.

    Videoda küresel ısınmayı yıllarca araştırmış çoğu profesör şu 19 kişi
    quote:


    01- Dirk Maxeiner - Bilim Yazarı
    02- Prof. John Christy Dünya İklimi IPCC
    03- Prof. Richard Lindtern
    04- Dr. Gerd-Rainer Weber - Meteoroloji
    05- Prof. Nir Shaviv - Kudüs Üni.
    06- Dr. Hans Labohm IPCC
    07- Dr. Wlofganf Thüne Meteoroloji
    08- Prof. Philip Stot - Londra Üni.
    09- Prof. Augusto Mangini - Heidelberg Üni.
    10- Prof Syun-Ichi Akasofu - Arktik Araştırmacı
    11- Prof. Tim Ball - Winnipeg Uni.
    12- Prof Frederick Singer - Virginia Uni.
    13- Prof Ian Clarke - Ottawa Uni.
    14- Dr. Piers Crbyn - İklim araştırmacısı
    15- Prof Eigil F. Christensen - Danimarka Çevre bakanlığı
    16- Nick Calder - Bilim yazarı
    17- Prof Gerhard Gerlich - Braunschweig Teknik Üni.
    18- Prof Patrick Michaels Virginia Uni.
    19- Patrick Moore Greenpeace kurucu ortagı




    özetle şunları söylüyor:

    1- "Küresel Isınma" insansal ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklı değil.

    2- "Küresel Isınma" atmosferde biriken karbon, karbondioksit, sera etkisi, hamam etkisi vs ile direkt bağlantılı değil.

    3- Küresel Isınma güneşin cevriminden kaynaklı ve yeryüzünün doğal bir süreci. Dönemsel olarak bazı kışların yumuşak bazı kışların sert geçmesi gibi, yeryüzü sıcaklığı da uzun dönemsel olarak belirli peryodlarla artar ve düşer.

    4- Küresel ısınmanın CO2 artışından kaynaklandığı iddiası yanlış alarm (false flag) cunku yeryüzünün ısınma ve CO2 grafiği incelendiğinde CO2 artışının güneş döngüsünden kaynaklandığı görülüyor. CO2 insansal faaliyetler, sanayi, hayvancılık vs sebeplerden değil tümüye doğal olan bir enerji çevrimi dahilinde artıyor. Büyük medya / mainstream media işte bu artışı insansal faaliyetlere bağlayarak algı yönetimi yapıyor.

    Öngörülen amaçlar ise örneğin:

    1- Hayvansal ürünlere göre daha büyük kâr bırakan tarım ürünlerine insanları yönlendirmek ki bu tarımsal beslenmeden kaynaklı hastalıkların artarak sağlık sektörünün devamına da destek niteliğindedir)

    2- "karbon salınımıyla mücadele" gibi adlar altında yeni vergiler, yeni kesintiler getirerek yeni iş alanları ve rant kaynakları yaratmak, insan yaşamını kısıtlamak pahasına yeni kural ve yasaklar getirerek insanları daha yönetilebilir yapmak

    olabilir. Bunların haricinde yeryüzünün ısınmasına müdahele etmeye çalışmak şu sonuçlara yol açabilir:

    1- Yeryüzünün soğuması ve ısınması doğal ve periyodik bir süreç. Bu sürece NASA, hükümetler veya herhangi bir kuruluş müdahele ederek önlemeye çalışması doğanın dengesine müdahale etmek anlamına gelir ve bu hiçbir işe yaramaz cunku yeryüzünün 100'lerce yıl periyodlu ısınma/soğuma döngüsünü durdurmaya çalışmak güneşin doğup batmasını durdurmaya çalışmak kadar imkansız.

    Küresel Isınma olayına dair Youtube'un henüz silmediği 2000'lerde cekilmiş bazı videolarda konuyu araştıran bilim insanlarının da röportajları var. onlardan birinde bilim insanı diyor ki

    "Araştırmalarım sonucunda bu ısınmanın doğal döngü olduğunu belgelleriyle yayınladım fakat bunu yapınca IPCC'den dışlandım. Sonradan anladım ki IPCC belli bir propaganda yapıyor ve ona uygun çalışma yapan bilim insanlarını destekliyor ben ve benim gibi bilim insanlarını ise görmezden geliyor"
    Konuyu araştırdığınızda cok şaşırtıcı bilgilerle karşılaşaksınız. Biraz araştırın elinizin altında Internet diye birşey var. siz daha konuyu tam araştırmamışsınız ve eğitimimi soruyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 14 Ocak 2021; 1:22:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bilgin olsun 2000'de haberlerde veya gazetelerde küresel ısınma diye bir kavram yoktu. En azından Türkiye'de yoktu. Sen petrolden ne kadar para kazanılıyor haberin var mı? 3-5 kişiyi satın almak çok zor olmamalı. Ayrıca öyle bir tehlike yoksa senin telaşın nedir? Milyon tane vergi var Türkiye'de, karbon vergisi mi gözünü korkuttu? İş sahası açılıyorsa ne güzel çalışsın işte insanlar, senin çalışmak istediğin alanda rakiplerin azalır. Milletten sana ne, hayvansal beslenmek sağlıklı diyorsan sen öyle yap. Nasıl bir kısıtlamadan bahsediyorsun? Mesela şu an istediğin sitelere bile giremiyorsun. Çok merak ettim söylediğin bilim insanları sera gazı etkisi için ne diyorlar? Fosil yakıtların sera gazı etkisi oluşturup, güneşten gelen sıcaklığı hapsettiği söylentisi için yalan mı diyorlar? Varsa öyle bir belgesel izlemek isterim.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    2000'lerde haberlerde yoktu, şimdi var o yüzden küresel ısınma haberleri doğru. Bu bilimden cok haberler ile algı yönetimine benziyor.

    Benim telaşım yok. Sadece küresel ısınma üzerine "2000lerde olmayan şimdi olan" haberlerde geçmeyen araştırmaları ilettim, hepsi bu. Türkiyede milyonlarca vergi var, üstüne bir de karbon vergisi gelse ne fark eder yaklaşımınızı tebessüm ile karşılıyorum.

    Bu arada istediğim sitelere giriyorum. Sizin giremiyor olmanız herkesin öyle olduğu anlamına gelmez. Veya örneğin herkes whatsapp kullanıyor bu benim de kullandığım anlamına gelmez. Arkadaşlarla iletişim için örneğin:https://forum.donanimhaber.com/p2p-tabanli-guvenli-iletisim-platformu-tox--138319076 kullanıyorum ki bunu ilk kez şimdi burada gördünüz değil mi? Bilmediğiniz cok şey var. Benim de bilmediğim alanlar var fakat ben o alanlarda meydan okumak yerine iyi bir öğrenci olurum genelde.

    Sera gazı ile ilgili sorularınız, link verdiğim videoda bilim insanlarının yılları yılı çalışmaları ve istatistik veriler ile açıklanıyor. "sera gazı" küresel ısınma terminolojisi olarak su buharı ve CO2 (diger ayrıntı gazlar hariç) ve bunlar yeryüzünün 100 yıl* düzeyindeki doğal soğuma/ısınma döngüsüne göre artar veya azalır. Şu anda yeryüzünün ısınma döngüsünde olduğumuz için, bu ısınma sonrasını takiben su buharı ve CO2 da artar, bu yeryüzünün doğal dinamikleri sonucudur, Bunun fabrika bacası, otomobil egzosu. Bunlarla olacak sey değil. Haberde dikkat ederseniz şehirlere vurgu, ve örneğin +0.1 derece artış şehirlerde +1 gibi, daha cok hissedilecek seklinde bir yaklaşım, sehir dışında o kadar hissedilmeyen, sehir içinde çok hissedilecek diyerek insanları tedirgin etme çabası dikkatinizi hiç mi çekmiyor?

    Bu arada resim de fotoşop. (Sol kurak toprak sağ yeşermiş çimenlik, arkada bir sehir) Neden gerçek bir resim koyamadılar? Bu ikna çabasının sebebi nedir? Tüm bunlardan sonra kendinize şu soruyu sorun: "bu ikna çabaları ile düşüncem aklım ne kadar etkileniyor?"

    *100 yıl derken, yeryüzünün soğuma / ısınma döngü peryodunu ifade amaçlı bir rakam; tam 100.00 yıl değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 14 Ocak 2021; 9:58:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Reis bu videoda küresel dünyaya inanan sözde bilim adamları, 20 yıllık süreçteki bu değişimin iddia ettiğin döngüden çok uzakta olduğunu anlatıyor.


    Zaten güneş bir elektron kaynağıdır. Bu işi bizim elektrikçi macit abi ile konuşursak daha faydalı olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayında güneşli bir hafta geçti diye TV'deki küresel ısınma ile kuraklık başladı barajlar kurudu haberleri ile gaza gelip sular kesilecek dünyayı kendi elimizde yok ettik diye ajitasyon yapanlar nereye kayboldu Dışarıda yoğun kar yağışı var her taraf bembeyaz oldu da

    Havaların kol saati yok, havalar bulutlar kol saatine bakıp " 21 aralıkta kar yağmaya başlayacağız 21.mart'ta kar yağısını keseceğiz" şeklinde çalışmıyor. bunu bir anlayamadınız. ah tabi her 10 yılda sıcaklık 0.1 derece falan artıyor değil mi. O yeryüzünün doğal artış ve düşüş döngüsü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 16 Ocak 2021; 19:48:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebep-sonuc. Ne ekersen onu bicersin, insanlik bunu istiyorsa sonuclarina katlanmak zorunda kalacak. Alan memnun veren... tamam tamam uzatmiyorum. İklim değişikliğinin etkilerini şehirlerde daha çok hissedeceğiz! 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.