Şimdi Ara

İkinci SSD Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Kingston 256 Gb ve Corsair 120 GB SSD olmak üzere 2 tane SSD var.

Windows, 256 GB olanın üzerine kurulu (ayrıca bazı oyunlar ve programlar da burada yüklü). Corsair'i D sürücüsü olarak kullanıyorum, GTA 5 falan yüklü.

Sorularım şu:

-D sürücüsü olarak kullandığım SSD, C sürücüsü gibi performans verir mi? Şundan soruyorum, Windows'un C üzerinde kurulu olması, D sürücüsünün SSD olsa bile hızlı olma özelliğini azaltır mı?

• Deneme sansim olmadi ama mantiken azaltmaz. Hatta girdi cikti olayi c den daha az olacagi icin ssd nin performansi neyse onu alirsiniz gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windowsun yüklü olmadığı ssd daha hızlı bile çalışır Yani bir performans kaybınız falan olmaz rahat rahat kullanabilirsiniz
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu açıkcası ben de merak ediyorum. Şuan samsun 840 evo 120 kullanıyorum ama artık yeterli gelmemeye başladı. o yüzden bir tane daha 120gblık ssd alıp oyunları direk ona kursam sorun olur mu?yani bir nevi depolama gibi kullanacağım oyunlar için.
  • Anakart bağlantı hızında destejliyorsa verir..ben 128 gb corsair ile 256 gb sandisk kullanıyorum...256 da oyunlar yüklü hızlı yükleme ve açılş ben fark görmedim..yavaşlama vs
  • krmkkr kullanıcısına yanıt
    Depolama olarak SSD elbette kullanabilirsiniz. Windowsun yüklü olduğu ile performans açısından görünürde bir fark olmayacaktır. SSD'nin asıl olayı HDD'lerden farklı olarak bilgiye hızlı ulaşabiliyor olmanız. Yani benchmark yaptığınızda oluşan 100-200mb'lik okuma yazma hız farkı olsa bile oyunları açarken ve ya bilgisayarı açarken hissetmezsiniz.

Sonuç olarak bir harddiski nasıl depolama olarak kullanabiliyorsanız ssd'yi de aynı şekilde kullanabilirsiniz. SSD'den tam performans alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamb0fGod -- 19 Mayıs 2015; 1:28:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Depolama olarak SSD elbette kullanabilirsiniz. Windowsun yüklü olduğu ile performans açısından görünürde bir fark olmayacaktır. SSD'nin asıl olayı HDD'lerden farklı olarak bilgiye hızlı ulaşabiliyor olmanız. Yani benchmark yaptığınızda oluşan 100-200mb'lik okuma yazma hız farkı olsa bile oyunları açarken ve ya bilgisayarı açarken hissetmezsiniz.

Sonuç olarak bir harddiski nasıl depolama olarak kullanabiliyorsanız ssd'yi de aynı şekilde kullanabilirsiniz. SSD'den tam performans alabilirsiniz.

Anladım hocam. tek amacım oyunları windows kurulu olmayan ssdye yükleyip ordan oynamak. anladığım kadarı ile herhangi bir sıkıntı yaşamam hız konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmkkr

quote:

Orijinalden alıntı: Lamb0fGod

Anladım hocam. tek amacım oyunları windows kurulu olmayan ssdye yükleyip ordan oynamak. anladığım kadarı ile herhangi bir sıkıntı yaşamam hız konusunda

Dediğin şekilde 2 ssd kullanıyorum. Herhangi bir problem mevcut değil. Test sonuçlarıda normal

• ikinci ssd olarak samsung 850 evo aldım ve dediğiniz şekilde test sonuçları da normal,oyunlarda da şimdilik bir sıkıntı çıkmadı.
     İkinci SSD Kullanımı İkinci SSD Kullanımı İkinci SSD Kullanımı

• quote:

Orijinalden alıntı: krmkkr

ikinci ssd olarak samsung 850 evo aldım ve dediğiniz şekilde test sonuçları da normal,oyunlarda da şimdilik bir sıkıntı çıkmadı.
     İkinci SSD Kullanımı İkinci SSD Kullanımı İkinci SSD Kullanımı

Ben hiç test yapmadım, akşam eve gidince bir test de ben yapayım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.