Şimdi Ara

ikinci elde pert araç kakalama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ikinci el araç alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. ortalık pertten çıkma araç dolu. belki daha önce bahsedilmiş olabilir ama ben, tespit ettiğim şase numarası kandırmacasını vurgulamak istiyorum. şu anda ikinci elde satılık pertten çıkma araçları 1-2 parça boyalı diye ilan veriyorlar. fiyat uygun. biz saflar ise plakadan 5564'e mesaj atıyoruz ve söz konusu plakalı aracın hasarının olmadığını görüyoruz. halbuki size verilen plaka başka bir aracın plakası. bu sefer işi iyice garantiye almak için adamdan şase numarasını istiyoruz. adam onu da veriyor. sigortacımızdan rica ediyoruz, araç sorgulanıyor hasarsız ya da küçük bir iki hasar görünüyor. halbuki bize verilen şase numarası aynı model ve aynı renk sorunsuz başka bir aracın şase numarasıdır. pert aracı satmak isteyen kişi bir başka aracın şase numarasına nasıl ulaşıyor diye aklınızda bir soru işareti uyanmış olabilir. bu çok basit. pert aracını satmak isteyen kişi aynı model ve aynı renk aracı internetten buluyor ve alıcı gibi sorunsuz aracın şase numarasını istiyor ve soranlara kendi pert aracının şase numarası yerine, sorunsuz aracın şase numarasını veriyor. biz de tamam deyip adamın aracını almaya gidiyoruz. araca bakıyoruz ya da baktırıyoruz. sonuç 1-2 parça boya yerine 3-4 parça boya çıkıyor. adam aracı böyle aldığını diğer boyaları bilmediğini söylüyor. siz aracın bu durumundan dolayı biraz daha pazarlık yapıp fiyatı düşürüyorsunuz tabii ki adam sizin verdiğiniz fiyatı kabul ediyor. notere gidiyorsunuz, adam notere pert kayıtlı ve pert şase numaralı ruhsatı uzatıyor, ama siz tehlikenin farkında değilsiniz, içiniz rahat çünkü araç, tramerde temiz gözüküyor ya. parayı veriyorsunuz, imzalar atılıyor ve pert kayıtlı bir araca sahip oluyorsunuz. dönen dümeni anlamadan aracınızı kasko yaptırmak için sevinçle sigortacınıza gidiyorsunuz. sigortacınız size bu aracın pert kayıtlı olduğunu ve sigorta yapılamayacağını söylüyor. böylece acı gerçekle karlılaşıyorsunuz.







  • Cok kolay bi dümen. Arabayi çok beğenmiş olmak lazım herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sıralar otomatik vites bir araç bakıyorum şase numarasını da kontrol etmem gerektiği ni bana hatırlatmış oldun Teşekkür ederim. Bu söylediklerin kulağıma küpe olsun
  • noterde iyice öğrenmek lazım noterde bütün kayıtları gözüküyor
  • Aracı incelerken ruhsatından şase numarasına bakmak lazım.
  • Aracı incelemeye giderken camın ordaki şasi numarasını kendiniz yazarsaniz tekrardan sorgulatirsiniz ve sorun kalmaz. Dikkatli olmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreoz25

    Aracı incelemeye giderken camın ordaki şasi numarasını kendiniz yazarsaniz tekrardan sorgulatirsiniz ve sorun kalmaz. Dikkatli olmak lazım.

    ben öyle yaptım motor koduda aynı şekilde çok doğru yazmışsın
  • Bu dolandırıcılık olmuyormu ?Böyle insanlar yüzünden çok insan mağdur duruma düşüyor.Dikkat edilmesi gereken konu.Biz genelde 2. el alırken tanıdık galerici vasıtasıyla alıyoruz şuana kadar çok güzeldi aldığımız arabalar .
  • Size bir bilgi daha veriyorum..Mahallenizde, çevrenizde 2-3 otomobille kiralık araba işi yapanların son model araçları büyük ihtimal ile pert otomobil...Sigortadan haşat satın alıp yaptırıp kiralık olarak para kazanıyorlar.Size verirken açık senet alıyorlar...Sigorta olsun olmasın bir zararı yok...Bütün yük ve risk kiralayanın sırtında oluyor...GÜNLÜK ŞU KADAR ÇOK UCUZ KİRALADIK CİLLOP GİBİ 2014 MODEL ARABA....Diyorlar..
  • Aracın yanına gittiğinizde şase no kontrolünü tekrar yaptığınızda sorun kalmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

    Cok kolay bi dümen. Arabayi çok beğenmiş olmak lazım herhalde.

    Yokta iyi niyetli olursan kanarsın kardeş. Dikkatli olmak lazım hem ruhsata hem araç üzerinde şase nosuna hem motor nosuna herşeyine bakacaksın. Sonuçta para veriyorsun zaten karşı taraf mırın kırın ederse anlarsın bir dümen var. Bunun yapanlar zaten yüzsüz adamlar sen niye pert araç satıyorsun desen sanane sana giren çıkan varmı diye birde yüzsüz yüzsüz laf söylüyorlar. Şikayet edilecek bir yer yok kayıt yok kanıt yok. Bize düşen görev tanıdıklar komşu kim olursa araç alırken onları uyarmak. Mahkeme en az 2sene sürer hertürlü bu ülkede hak hukuk zor.
  • bu tur oyunlara en cok egitim gormeyen kesim hedef oluyor yada ilk araba alacak olanlar

    allah dan belalarini bulurlar dilegim o tipler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspertiz yaptırırken, ruhsatla beraber sigortacıya gidilir bütün kayıtlarına bakılır. Aracı almadan önce tramer sorgusu yaptım ve sahibi ile detaylı konuştum, ekspertizde söyledikleri çıktı. Üstüne kaskodan ücretsiz değişen ön cam çıktı. Orijinali ile değiştirmiş, çatlak olduğu için o kadar. Problem de etmedim.
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Aynen dün hasar kaydı bulunduğunu açıklayan ve dolayısıyla fiyatı daha ucuz bir aracın ilanında "kiralamacılar kaçırmayın" diye çağrıda bulunuyordu bir tanesi.
  • böyle bir hataya dusen gercekten ya saftır ya salaktır edevlete gir plakasını yaz bak bakalım aynı araçmı
  • Bizde babama 2. el Ford focus bakıyoruz 2008-2009 bu tarz ilanları okudukça hem bilinçleniyor hem de korkuyor insan. O kadar dalavere işler oluyor ki Allah kimsenin karşısına bu tarz insanları çıkartmasın.

    Konuyu takip edeyim. Araç bulduğumuzda gerekli bilgileri konudan alırım :)
  • Pertten çıkma araçlar gerçekten piyasada çok yaygın ikinci el araçlara korkudan bakamaz olduk.
  • biraz "araç gözü" olan adam arabayı 5 dakıka baktımı ,pert arabayı cok rahat anlar.
    siz siz olun bildiğiniz bir ustaya götürüp kullandırın, baktırın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.