Şimdi Ara

İkinci El ve İnternet Satışlarındaki Vergisel Durumlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devamlı görüyorum insanlar sürekli internet üzerinden birşeyler alıp satıyorlar, bunun bir ticareti var. Örneğin forumun ikinci el alım satım bölümleri çok popüler, sıfır yada kullanılmış ürün alıp satan, dijital kod satanlar vb. her türlü fiziksel / dijital şeyi satanlar var. Örneğin bizim forumun Çek Satış & Takas Bölümü adlı konusu hep en popülerlerde ve onlarca dijital indirim kuponu / hesabı satan kişi mevcut, PS | Dijital Ortaklık, Oyun ve Hesap Satış konusu var vb. Sahibinden sitesi de bu soruma dahildir;


    Benim merak ettiğim internet üzerinden böyle kolayca birşeyler satıp ciddi gelirler elde edebilir miyiz? Bunun vergisel bir boyutu var mıdır, örneğin satışların bildirilmesi ve gelir vergisinin ödenmesi gibi? Bu tip alım satımlarda çoğunlukla para şahsi hesabımıza havale olarak giriyor, ileride bu tip satışlar yapanların başına bir iş gelmesin? Konu ile bilgisi olup internet üzerinden kendi çapında satış yapan arkadaşlar bizleri bilgilendirirse güzel olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhyNot? -- 4 Aralık 2020; 21:3:29 >



  • Başına nasıl bir iş gelsin ki?

    Ben bu zamana kadar bilgisayar sattım, telefon sattım, powerbank sattım ve daha bir çok elektronik eşya sattım.

    Vergisi neden olsun ki?

    Atıyorum sen sıfır telefon aldın ve satacaksın, zaten o telefonu alırken vergisini ödeyip almış oluyosun, satınca sıkıntı olmuyor o yüzden.

    Yani ben böyle biliyorum yanlışım varsa düzeltin beni de.

  • şöyle örnek vereyim sen kırk yılın başında bir tane 2.el ekran kartını internette sattım devlet gelip yakana yapışmaz ama 10 tane-100 tane 2.el ekran kartı satmışsan devlet derki hop sen tüketici değil bu işin tüccarlığını yapıyorsun. ha diletirsen ben satıcı değil tüketiciyim zamanında çok miktarda almıştım , o vakit devlet ekran kartlarının alış faturasını ister.


    kısaca özetlemek gerekirse banka hesaplarına düzenli ve sürekli bir şekilde para girişi oluyorsa devlet parasız kalınca geriye dönük cezalar kesebiliyor.

  • Hocam fiziksel ürünler için iş satmaktan iyi bir gelir ticaretine dönerse her ne kadar KDV'si zaten ödenmiş ürün de satsanız gelir vergisi gibi vergilere tabii olunmaz mı? Mesela benim elimde bir sürü satılabilecek elektronik eşya var, ilan açsam bir kaç ay içinde hepsini satarım ve hesabıma yüklü miktarda havale ile para girişi olur. Bu durum dikkat çekmez mi?


    Bunların haricinde ilk mesajda bahsettiğim dijital ürün satışı yapanlar. Bu arkadaşlar için durum nedir acaba?

  • Benimle yada konu başlığı ile hiç alakalı değil ama Youtube sektöründe iş yapanların başları ciddi belaya girmiş. Paylaşmış olayım:



    Youtube Google Vergi (Vergi dairesinden çağrıldım) [1-107 sayfa]

    https://www.ytpara.com/konu-disi/131067-youtube-google-vergi-cagrildim.html

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki ilk mesajımda bahsettiğim fiziksel olmayan kazançlar hakkında bilginiz var mıdır?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: WhyNot?

    Hocam peki ilk mesajımda bahsettiğim fiziksel olmayan kazançlar hakkında bilginiz var mıdır?

    aynı şeyler geçerli ,şimdi sen 1-2 tane oyun daha önce kullanılmış oyun anahtarı satarsan sıkıntı olmaz. ama işi ticarete döküp yüzlerce oyun kodu satıyorsan vergi vermeli

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.