Şimdi Ara

İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
14.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de bu sabah bunu görüp ufak çaplı bir kalp krizi yaşamıştım. Şuanki piyasaya göre normal. Hemen polo şu kadar, clio şu kadar diye yükselmenize gerek yok. Söylemek istedğim şey bu arabanın ne Türkiye şartlarına göre ne de dünyaya göre fiyatı/piyasası hiç normal değil.

    400 bin TL'den bahsediyoruz arkadaşlar 400 bin !!! Kimileri için 2-3 ev parası bu. Ne ara bu hale geldik? Getirildik?

    İnsan üzülüyor. Asgari ücretle geçinen ve hiç elinde arabası olmayanların 2010 üstü bir araç alacak gücü bile yok.

    Ne hallere düştük...


    İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç)
  • Bu arada şahıs satıcıları havalarda .Galeriler olayı fark etti elindekileri bir an önce çıkarmak için uygun fiyatla kendilerini döndürmeye başlamış gibi . Zaten yeterince para kazandılar. Hepsi ihya oldu kardan zarar etse ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egrino E kullanıcısına yanıt
    Acıtasyon yapma o zaman git gıda, giyim üzerine yorum yap aldığım arabalar 100bin baayi fiyatlarının altında
  • MaddogJin kullanıcısına yanıt

    200 mü?ancak Egea alırsın 200 bine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    peki o zaman bir yıl önce 130.000 den satılağa çıkardığı 1998 cadillac deville e bugün 230.000 isteyen galeriye ne diyeceksin? yada bir yıl önce 90.000 tl ye satmaya çalıştığı chevy tahoe yu bugün 200.000 in üstünde satmaya çalışan adama ne diyeceksin? bu araçlara da mı vergi geldi? kur bunların da mı fiyatını arttırdı? yoksa bunlar normalde de talebi çok olan araçlarda o yüzden mi fiyatları roketlendi?



    Alıntıları Göster

    Hedonik regresyon ve kote olmuş bir piyasa.

  • Balonu bi patlatamadınız senelerdir. Yazık lan umarım bi arac sahibi olursunuz da kıskanclığınızdan hasetliğinizden vazgecersiniz. 430 bin arac satılmıyomuş muş. Senin paran olmadığı için sana öyle geliyo. Millet çatır çatır arac alıyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofamof kullanıcısına yanıt

    Bunu hangi enayi alır hocam. İstedğini yazsın . Şimdi buna 390 olur mu desem

    -malımızı bedava mı verek

    -ölücüsün kardeş

    cevabını alacağımdan eminim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5070D7B98 -- 3 Aralık 2020; 20:17:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece galerici ve al satçı değil bizim millet aç gözlü


    Favorimde 70 adet Ford focus ve Peugeot 308 var 1 haftada 70 tane favori fiyatı düştü mesajı geldi , yayında olmayan olan 6 adet sadece onlarda satıldı mı süresi mı doldu bilmem


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu bunu bilmem ama favorilerimda 40 bin tl den 300 bin tl ye kadar sırf piyasayı takip etmek için favorilere eklediğim 700 araç var genelde galerilerde %20 bile fiyat düşen gördüm çabuk al satçılar düşmüyor onların ellerinde kalabilir geç al satçılar yine karlı satacaktır


    genel tablo şuan düşüyor evet ama neden millette para yok kimse kredi çekemiyorki alsın oranlar çok yüksek bu gidişlede düşmez çok sıkışan altın dolar bozdurup alır


    şuan kimse almıyor durma noktasına geldi 1 haftada 700 ilandan sadece 5 tanesi satıldı 5

  • nereye patladı. ilan sayısından anlamsız bir istatistik çıkarılmış. kaç ilan eksildiğini göstermiyor ki. eksildiğinden fazla ilan açılıyor çünkü eskiden ev almak insanların 15-20 senesini krediye bağlayıp işe başladığında ev alırım hayatımı da buna bağlar adarım napayım şeklinde hedefiyken artık ev fiyatları hoplamasına rağmen araç fiyatlar öyle bir zıplamıştır ki c segment bile ev fiyatlarına alınabilir duruma gelmiş. elinde arabası olan adam da tabiki bu dönemde satıp parayı başka şeylerle değerlendirmek isteyecektir. dünyanın hiçbir yerinde bu durum yok.


    ayda 5 bin lira kenara koyan bir aile bile 300 bine c segmenti araba almaya çalışsa 5 yılda o arabaın parası çıkıyor, her sene çıkan enflasyon ve onla orantısız bir şekilde artan otomobil fiyatlarını hesaba katmazsak...

  • 20 yaşını geçmiş 300.000 deki külüstür focusları 60.000 e satmaya çalışırlarsa patlar tabi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • patladı mı patlamadı mı , patlayacak mı? belli değil de, benim 2011 bmw 320d sanrofflu 172 binde, hata boya yok.. ilk etapta piyasasına baktım 220-240 arası bırakıyorlardı . ben 220 binden koymuştum ilana, 12 günde 1 kişi bile aramadı, sonra fiyatı kademeli olarak düşürdüm, 208.000 Tl ye zor sattım 15 günde. Benim acelem vardı diye bıraktım o fiyata. Abim başka şehirde sigorta işi yapmakta, son 1 aydır, işlerimiz çok azaldı kimse araç almıyor diye söyledi geçen gün. Piyasa düştü mü bilemiyorum da, durgun olduğu kesin.

  • İlanlara koydukları rakamlara aldanmayın ve bu çakallara da bu paraları vermeyin güzel dostlar ! Aklı olanda zaten vermez, vermeyeceği gibi de bu belirsizlik ortamında, bu kadar yüksek faiz oranlarıyla, milletin külüstürleri içinde kredi borcuna girmez. 100 bin lira için 225 bin lira geri ödemeye razı olan, parasini sokaktan toplayan kardesler dostlar varsa buyursun girsin istediği kredi borcuna !


    Geçen sene 108 bin liraya sattığım, hatasız, 85 bin km de 6 yaşındaki aracımın ( 29 Kasım da satmıştım. Tam bir sene olmuş ! ) 7 yaşındaki, 100-105 bin km aralığında olan hatasızlarına bakıyorum. 240 - 250 bin lira fiyatlar girilmiş İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 


    108 bin / 5.5 ( geçen seneki ortalama dolar fiyatı ) 19.636 $

    108.000 / 270 ( gecen seneki ortalama gram altın fiyatı = 400 gram altin



    250.000 /7.70 ( ortalama dolar kuru ) = 32.467 dolar - Yani dolar bazinda %65 kar + %5 amortisman kaybini da hesaba katarsak ( öyle ya dünyanin her yerinde genel yaklasim budur. Bir arac her sene %5 amortisman kaybina ugramasi gerek ) %70 dolar bazinda kar ! Hemde eskittigin bir mal ile İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 

    250.000 / 465 = 537 gram altin

    %35 altin bazinda kar. %5 amortisman kaybi olmamis %40 altin bazinda kar ! İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 


    Hesap ortada degerli dostlar ! Bu basit bir örnekti. Gecen sene bu zamanlar baktigim 240 bin liralik hatasiz 2 yasinda bir arac vardi. Bu sene 3 yasinda olanlarina bakiyorum. Yine ayni sekilde hatasizlarina ve üstüne gecen seneki km nin 15 bin km daha koyarak, fiyatlar 550-560 bin İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 


    Allah bu piyasanin bu hale gelmesine sebep olan herkesin tepesine tas yagdirsin, ocaklarina ates düsürsün coluk cocuklarindan cikarsin insallah ! Adama sorsaniz diyor ki eee satsam yerine ne alacagim. Simdi dolar bozduracak vatandas, simdi ben dolari bozdurursam bir daha bu rakamdan alamam diyip, 30 kurus üstünden bozabiliyor mu ???? Gram altin bozacak adam bir daha bu fiyattan alamam diyip gramini 20 lira yukaridan bozabiliyor mu ???


    Almak istediginiz 100 bin liralik araca 70 bin lira teklif edin arkadaslar. Veriyorsa o rakamdan versin. Vermiyorsa da tursusunu kurmaya devam etsin. 200 bin lira ise 140-150 den 1 kurus fazla vermeyin. Kime satabiliyorsa satsin. Herkes rüzgari arkasina almis, arabami satacagim yokta söyle piyasasinin %25-30 üstüne veren bir keriz cikarsa da affetmem modunda ! Tam keriz silkelemelik piyasa var. Kör tuttugunu denk getirebildigini ...ermis misali.


    38 yasindayim. Yasim itibariyle o zamanlar kücüktüm ama büyükler konusuyordu hatirliyorum. 80 li yillarin ortalarinda sonlarina dogru ve 90 larin basinda, bir Dogan SLX parasiyla, Istanbul da mütevazi bir semtte daire aliniyormus ! Sonralari bir süreligine acilmis ithal ikinci el araclara müsaade edilmis ve toparlanmis. Adam geliyor bayi isine geliyor diye, filolar vs galericiye arac satiyor. Sanki galerici hayir kurumu sifiri 300 bin olan araci hooop ertesi gün 350 bin den ilana koyuyor ! Gecen sene 240 - 250 ye almis sigirinda tabi istahi kabariyor vaaay lan benim aracin sifiri 350 bin olmus, dur ben sunu 340 tan ilana koyayim, 2 yasindaki 320 den ilana koyuyor, 3 yasindaki 4 yasindaki de 300 den ilana koyuyor İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) alin size 10 numara piyasa ve bu davarlar belirliyor piyasayi. Yasak getirsen 0 araba satisi galericilere yasaklandi bu sefer gidecek arabayi oglunun kizinin damadinin karisinin ya da dünürlerin üstüne yapacak. Onun icinde kademeli ÖTV veya ikinci el otomobil ithalati vs bir sekilde düzenlemeye gidilmesi gerek ki keyfe keder ilanlarin önüne gecilsin ve tam anlamiyla cok daha sert düsüslerle, ikinci el araclar olmasi gereken seviyeye dönsün. Bu olmasa da düsüsler basladi ve devami gelecektir. Tekrar belirtiyorum arkadaslar. Su anda sari sitede ilana girilen hangi araci görürseniz görün, gördügünüz fiyatin %25 - 30 altina vermedigi sürece asla ama asla almayin. Yoksa alana cok kötü girer yani bu net.

  • fbyram kullanıcısına yanıt

    Bazı modeller altın ile aynı kazancı sağlıyor üstelik otomobil kullanmış oluyorsun.


    1 aylık kısa vadeli yatırım olarak otomobil sahan karlı olabilir.


    Bu arkadaş eğer 333’a satabilseydi altın ile aynı karı elde ederdi, üstelik toplu taşımadan kurtuldu.


    220’ye alınıp 440’a satılan Passat mesela bir örnek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ofamof kullanıcısına yanıt

    400.000 TL’ye 2-3 evi nerde satıyorlar ?


    Sıfır yapan Müteaahhitt 400.000 TL’ye 1 ev bile satmıyorlar, belki zemin kat kuzey cephe...


    ”Bu hale getirilmediniz, kendi kendinize bu hale geldiniz.”


    Bu gösterdiğin araçta veya muadil markalarda şu anda 3 ay sıra var, almak isteyenler kuyrukta...


    Millet bu arabayı almak için çok çalışıyor, ama uğraşsa da alamıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

    cok iyimser bile davranmissiniz altin ile ayni kazanc demissiniz hocam. Yukarida, sizin yazidiginiz mesajin üstündeki mesajda bir hesap paylastim. Sizden ricam bir okur musunuz bakin vatandaslar altin ve dolardan ne kadar daha fazla kar etmisler İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 

  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    Evet bazı modellerin altın ve dolardan fazla kazandırdığı gerçek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etoiledorient kullanıcısına yanıt

    Hocam zahmet edip bir sürü şey yazmışsınız da benim dikkatimi sadece şu çekti, 38 yaşındayım demişsiniz, eğer o yaştaysanız ve bu ülkede ( sanal olarak ekonominin iyi gibi göründüğü 2005-2015 arasını saymıyorum) otomobil fiyatlarının devamlı olarak artış trendinde olduğunun hala farkına varamadıysanız diyecek bir sözüm yok zaten. Söyleyeceğim tek şey o konuşurken duyduğunuz büyüklerinize bir sorun , doğan slx o zaman kaç liraymış, 6 sıfır atılmasa bugün kaç lira oluyor , yani kaç kat artmış bu kadar yılda?

    Not, lütfen saldırıya geçmeyin, kötü birşey söylemiyorum, sadece belki gözden kaçan birşey varsa gözünüze batar diye söyledim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murmuro M kullanıcısına yanıt

    Yok zahmet degil zevkle yazdim.


    38 yasindayim evet.


    Hayir cocukluk yillarimda biraz daha sonrasinda hatirliyorum. Arac galeriden cikip bir tur atip geldiginde fiyati asagiya iniyordu. Sürekli böyle artan bir trend falanda yoktu o nereden cikti ? 6 sifir olayiyla bu durumun cok alakasi yok. Reel satin alim gücü üzerinde 6 sifir atilmasi bir degisiklik göstermedi sonucta. 6 sifir attikta paranin alim gücü artmadi sonucta. 6 milyon degil 6 tl demeye basladik misal.


    Renault 12 Toros u verip Gebze de rahmetli dedem 3 dönüm arsa almisti. Sanirim bu örnek biraz daha aciklayici olmustur. Mercedes Porsche falan demiyorum bakin Renault Toros diyorum. Benim gözüme batan bir sey olmadi yazdiginizda da bence size bu dediklerim artik bir sey söylüyor olmali. Dogan SLX diyorum anlatabiliyor muyum ? Dogan SLX parasina Istanbul da ortalama bir semtte daire aliniyordu. Daha sonrasinda biraz daha büyüdügümde, 13 14 yaslarima geldigimde baktigimda gördügüm ise, ikinci el, cokta eski olmayan bir Porsche parasi ile Güngören deki 2+1 evimizin fiyati ayniydi.


    Hangi yillar gördünüz cok merak ediyorum dogrusu bir sene daha eskimis, 15 - 20 bin km daha yol gitmis aracilarin öbür sene, gecen seneki fiyatinin %130 - 140 daha fazla para ettigini ? Yukaridaki mesajimi iyi okumadiniz sanirim. Adamin koydugu fiyatla gecen seneki fiyat arasinda dolar bazinda %65-70, altin bazinda %40 fark var diyorum. Size normal mi geliyor bu ? Birakin Türkiye yi, 85 ten fazla ülke gördüm bu zamana kadar, dünyanin hicbir yerinde görmedim duymadim bu kepazeligi. Bu pandemi bir tek Türkiye de mi cikti ? Almanya da Ingiltere de Amerika da da takip ederim piyasayi. 15 sene yasadim Almanya da, 6.5 sene Ingiltere de, 2 yil ABD de, 4 yil Ispanya da yasadim. Orada insanlar yasamiyor mu ? Oralarda birileri arac almiyor mu ? Adamlar 98 - 99 model + 400 - 420 - 440 bin km Passat a 82 -85 bin lira yazmislar. Normal mi geliyor size ? İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) Bu arabalar gecen sene de Almanya da 250 euro uzaktan kumandali araba parasiydi, simdi de. Ülkemizde ise bunlar gecen sene 30 bin liralardaydi. İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 


    Öyle bir mesaj yazmissiniz ki sanki her sey gayet normalmis gibi, nasil olsa her sene araclarin fiyatlari bu oranda artiyordu da, ben fark etmemisim.


    Sikinti yok hocam para sizin zevk sizin. Hesap ortada. Ben parami saymiyorum bile koyun gitsin, 100 bin lira kredi ceker 225 bin lira geri öderim, 200 ceker 450 geri öderim bana koymaz diyorsaniz hayirli ugurlu olsun Allah gönlünüze göre versin. İkinci El Piyasasında Balon Patladı (430 Bin Satılmayan Araç) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etoiledorient -- 3 Aralık 2020; 23:45:30 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.