Şimdi Ara

İkinci El Bilgisayar (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde eski bir bilgisayar var. İşimi görüyor düşük ayarlarda pes 2012 gibi oyunları oynayabiliyorum. Bilgisayarımın özellikleri

İntel Pentium 4 3,06 GHZ (2 CPUs) işlemci
    Nvidia geforce 6600 LE ekran kartı
    Asus P5GPL anakart
    pegasus marka kasa
    samsung SP0822N (80 gb 7200 RPM ultra ata/133) Harddisk
    2 gb ddr ram
    vram:256 mb
    dvd writer

Arkadaşın elinde bir bilgisayar var. Kullanılmış yani ikinci el. Almayı düşünüyorum. O bilgisayarın özellikleri

İntel ore i5 CPU 760 işlemci
    nvidia GEForce 9600 gt (1 gb 256 bit)
    6 gb ddr 3 ram
    asus P7P55 LX anakart
    Samsung HD 103SJ ATA DEVİCE (1 TB)
    FEEL typhon kasa. nette de var metalik renkte olan. tahmini fiyatı 75-100 tl imiş.
    dvd writer

benim bilgisayardakine nazaran güçlü bir power'ı var.

Bu iki bilgisayarda PES 2012 de denedim. yani sistem özellikleri bölümüne baktığımda benim bilgisayarda işlemciye iyi ram, ekran kartı ve vram'e ok diyor. fakat arkadaşın bilgisayarda işlemci ve ram'e iyi diğerlerine ok. diyor. Bana göre benimkinden daha üstün bir bilgisayarın bu 4 özellik içinde ok vermesi gerekiyordu. Burada bir hata olabilir mi. Sonuçta ben en iyi performansta takılarak oynayabiliyorum ama arkadaşın pc de takılma olmuyor.

Şimdi sizden öğrenmek istediğim konular şunlar.

1. Bu bilgisayarı almak istesem sizce ne kadar ödemeliyim maksimum
    2. benim ki ile takasta maksimum ne kadar vermeliyim.
    3. arkadaşın bilgisayarı sizce nasıl. son çıkan oyunlar rahatlıkla oynanabilir mi?

ben biraz baktım kendim sıfırlarını alsam toplamaya çalışsam 1000 lirayı geçiyor gibi duruyor. iki bilgisayarı sadece kasa olarak ve ikinci el olarak baz alarak yukarıdaki sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: aleregrax

600-800 arasında makbuldur ikinci el fiyatarı böyle değil gerçi yazlnız toplu aldıgın zaman her zman daha fazla para eder.

söyledğin fiyat benim bilgisayarın üstüne ilave olarak mı verebileceğim yoksa arkadaşın elinde bulunan pc nin ederi mi?

Sizim PC en kötü şartlarda 150-200 TL eder.
    600 ilave edince 800 TL eder ki, dandik kasa-PSU ve ekran kartı olan, eski nesil i5 işlemcili bir PC'ye bu kadar verilmez..
  • Aslında seni bu kadar idare eden p4 den i5 e geçince uçuyo gibi hissedeceksin 9600 1gb 256 bit günümüz oyunlarının çoğunu açar kalitesine göre değişir tabi. ram dersen yeterli.yerinde olsam geçerdim. Ben sadece 600-800 arası senin pc nin üstüne değil.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.