Şimdi Ara

ikinci el araç kmsi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar, son zamanlarda ikinci el araçlarda yapılan km düşürme işlemleri ile ilgili oldukça fazla mesaj dolaşıyordu, birkaç gün önce okuduğum ilanda yazan birşey aklıma takıldı ve sizlere sormak istedim ilan linki burada.

    Açıklama kısmını okumak istemeyen arkadaşlar için adamın yazdığı ve garibime giden şeyi aktarıyorum buraya;

    ARACIN EKRANINDA 96.000 KM YAZIYOR ANCAK MUAYENEDE 92.000 ÇIKTI, ARAÇ ORJİNAL OLARAK 92.000 KM DİR

    Böyle birşey olabilir mi aklım almadı açıkçası, bu aracın km si mi yükseltilmiş yani







  • Bana vatandaş saçmalamış gibi geliyor. Muayeneyi yapan teknisyen 96000 yerine yanlışlıkla 92000 yazmış olabilir. Adam da bunu fırsat olarak kullanmak istiyor. 4000 km'den ne farkedecek ise. Peki teknisyen 92000 yerine 192000 yazsaydı adam bu sefer eyvallah mı diyecekti yani. Hem TÜVTURK böyle bir şeyi anlıyamaz ki. İşi bu değil zaten.
  • Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.
    "logan araba değil" desek doğrudur o zaman...
  • aracın göstergesinde 96.000 , muayene raporunda 92.000 yazıyorsa, sehven 92.000 yazıldı demektir. km yükseltme sahtekarlığı yapanlar çok fakat kimse km sini yükseltmez.

    km yükseltme dedimde, 2 yıl kadar önce okuduğum bir yazı geldi aklıma. vatandaşın biri soruyordu, km yi nerede yükseltebilirim? diye.. demekki aracın ın km. sini abartılı bir şekilde indirdi, inandırıcı olmadığı içinde biraz yükseltmek istiyor.

    araç km sini düşürerek satmak, pert raporlarını değiştirmek vb işler yapmak, nitelikli dolandırıcılığa girer. bu şekilde araç gagalanan kişi dolandırılmış demektir. durumu anlar anlamaz, tüm masraflarının aracın eski sahibine ait olması şartı ile aracı geri alması için noterden bir ihtar çeker, bu talebi gerçekleşmezse mahkemeye başvurabilir. Bu tip dolandırıcılığın 2 ila 7 yıl arası hapis cezası vardır. Aşağıdaki linki incelemenizi öneririm.

    http://www.haber7.com/haber/20111218/Ikinci-el-aracta-kilometre-hilesine-dikkat.php




  • kendince akıllılık yapmaya çalışıyor.
  • Tüv birde km'leri yanlış yazarsa yandık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kmden daha çok arabanın temizliğine bakmak lazım kmlerle oynayan eleman çok
  • Öyle sanıyorumki sözkonusu aracın sahibi ekspertiz'e gitti ve ekspertiz muayene raporuna 92 bin km diye yazdı. Ekspertiz, aracın göstergesini okur ve orada neyse onu yazar raporuna.

    Ekspertizler, aracın değişeni, boyası, motor performansı, alt takımlar, frenler, rot balans, baskı balatanın kaçırıp kaçırmadığı vb şeylerin testini yapar. tabloda şu yazıyor ama gerçek km budur diye birşey yazmaz, zate öyle bir ölçüm cihazı yok. keşke olsaydı..

    Yakın bir tarihte Reno Mais'i arayıp, ikinci el araç almak üzere olduğumu, ekspertiz yapıp yapmadıklarını sordum. Ekspertiz yapıyorlar, ücretide 200 TL civarı (yanlış hatırlamıyorsan 220 tl) aracın gerçek km sini çlçemeyeceklerini ancak yetkii servislere hangi km lerde gittiğinin, ne gibi işlem yapıldığının ristesini çıkartacaklarını söylediler. Yani aracın km'sinde hile yapılıp yapılmadığını ölçen bir cihaz yok.

    Bu nedenle, sözkonusu araç sahibinin iddiası bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Ekspertizin 92 bin km demesini avantaja çevirmeye çalışmışta, pek avantaş olmaz bu. alt tarafı 4 bin km.

    hazır konuya girmişken şunlarıda söyleyeyim:

    ikinci el araç alımında ilk bakılan yer kaç km de olduğudur. bu da bir ölçü fakat ön planda tutulmamsı gereken aracın performansıdır. bir araç 200 bin km yapmıştır fakat hep uzun yolda kullanılmıştır. diğer araç 100 bin km yapmıştır fakat şehir içinde kullanılmıştır. en önemliside aracın hor kullanılıp kullanılmadığıdır. özellikle şirketlerde değişik değişik kişiler ve hayırsız elemanlarca kullanıldığından, 50 - 60 bin km de dökülen araçlar vardır. ben, 130 bin km de motor indiren wolswagen polo'ya tanık oldum.

    bu nedenle ikinci el araç alırken, öncelikle bütün bakımları sürekli yetkili servislerde yapılmış olanlar tercih edilmelidir. bu şekilde alınancak aracın ekspertiz raporu, 50 tl ye muayene eden ekspertizde değil, yetkili servislerde yaptırılıp, aracın seceresi çıkartılmalıdır.

    ilanlarda plakasını gizleyen araçlara temkinli yaklaşılmalıdır. tamamı demiyorum ama plakayı gizleyenlerin çoğu, kaza raporu çıkartılmasın diye gizliyordur.

    garantisi dolduktan sonra kimileri daha ucuz oluyor diye, araç bakımını yetkili servise değil, dışarıdaki servislere yaptırmaktadır. hal böyle oluncada yapılan işlemler aracın siciline işlenmemektedir. bu nedenle gerçek km kayıtlarına ulaşmak mümkün olmamaktadır.

    tüm bunlara rağmen iyi bir usta aracın yüksek km de olup olmadığının tahminini yapabilir. bunlar, direksiyon simidi, vites kolu topuzu (bunlara kaplama yaptıranlara temkinli olun) döşemeler, aracın değişen parçaları, hatta vidalar filan, hepsi ip ucu verir.

    tongaya düşmemeniz dileğiyle,




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.