Şimdi Ara

İkili Averaj Kuralı Çok Saçma Değil Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bence cok mantikli bi kural adami 2 kere yenip ayni puanda averajin fazla diye sampiyonlugu birakmak haksizlik olur.
  • Bence genel averaja bakmak yeterli olmalı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkili averaj normalde mantıklı değil. Ama Normal averaj sisteminde son haftalarda söylentiler, karşılıklı suçlamalar falan olduğu için bu sisteme geçildi. Keşke her takım her maçı aynı motivasyonlar aynı şevkle oynasa. Maalesef mümkün değil. O yüzden ikili averaj sistemi şu an en mantıklısı...

    Galatasaray'ın 8-0'lık Ankaragücü maçı çok konuşulmuş. Bu maçla ilgili yanlış algılar var. Galatasaray 8-0 kazanıp arkadan gelerek şampiyon olmadı. Zaten +2 averaj önde ve liderdi.
    Her takım taraftarı kendi takımını saçmasapan, gerçekdışı argümanlarla savunduğu için Galatasaray taraftarının da "Galatasaray'a zaten 1-0 yetiyordu" gibi bir saçmalıkla kendi takımını savunmasına da şaşırmıyorum. Galatasaray-Ankaragücü ve Gençlerbirliği-Beşiktaş maçları aynı saatte başladı. Galatasaray'a 1-0'ın yeteceği maçlar bittikten sonra ortaya çıkan bir durum. Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'ni kaç farkla yeneceği belli miydi ki Galatasaray'a 1-0 yetsin. Yok öyle birşey. Maçlar başlamadan Galatasaray sadece 2 averaj öndeydi. Beşiktaş'ın 5-0 kazanması durumunda Galatasaray'ın 3 farklı kazanması gerekiyordu. Yani Galatasaray ne kadar farklı kazanırsa kendini o kadar garantiye alacaktı. 35 dakikada 5-0 oldu zaten... Bırakın artık şu 1-0 yetiyordu saçmalığını. Kaldı ki o maçla ilgili insanların aklını karıştıran asıl mevzu Galatasaray'ın 8 gol atması değil başta Zalad olmak üzere bazı Ankaragücü oyuncularının sanki narkoz yemiş gibi bir futbol oynamalarıydı. Sahada resmen yürüdüler. Savunma yaparken kendilerini yere bırakan, kornerde tuttuğu adamı bırakıp ceza sahasının dışına koşan oyuncular vardı. Objektif hiçkimse Galatasaray o maçta şike yaptı diyemez. Elde bir kanıt yok. Ama aynı şekilde aklıbaşında hiçkimse "o maç tamamen temizdi" de diyemez. Birisi çıkıp itiraf etmediği sürece bu maçla ilgili kuşkular ömür boyu devam edecek. O maçlar oynanmadan önce Galatasaray yönetiminin verdiği demeçlerde "Beşiktaş Gençlerbirliği'ne teşvik primi gönderdi. Uefa'ya şikayet edeceğiz. Artık şampiyonluk şansımız çok az. Ankaragücü'nü farklı yenemeyiz" diyorlardı. Gençlerbirliği'nin en iyi ve en golcü 2 oyuncusu Kemalettin ve Hayrettin Beşiktaş maçı öncesi kadrodışı bırakıldılar... Yani kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Ama gelip de "Zaten Galatasaray'a 1-0 yetiyordu" gibi bir saçmalıkla ancak kendinizi kandırırsınız.
    80'li-90'lı yıllarda Türkiye'de şike vardı. Son haftalarda iddiası olan hemen hemen her takımın yöneticisi buna bir şekilde bulaşmıştır. Bu taraftarların, yani bizim suçumuz değil. Taraftarın yapması gereken şey bu tür olayların tekrar yaşanmaması için kulübün adını lekeleyen yöneticilere tepki göstermektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 24 Nisan 2018; 12:39:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan-BH

    İkili averaj daha çok şike tartışmalarının sonlandırılmasi amacı ile yapılmıştır, son 1-2 macta fazla gol atıp averaj avantajını ele geçirikmemesi adına

    Hala 93 sezonunu işaret edenler icin şu yazıyı okumaları yeterli daha detaylı bilgi için biraz araştırma yapmaları öyle oturdukları yerden konuşmamalı gerekiyor,

    Sezonun son hafta maçları oynanmadan önce ligin 29. Haftası sonunda ligde durumuna baktığımızda Galatasaray’ın attığı gol sayısı 66 yediği gol sayısı 21 ve averajı (+45) idi.
    Beşiktaş’ın ise attığı gol sayısı 65, yediği gol sayısı ise 22 ve averajı da (+43) idi.....
    Yani, Galatasaray’ın averajı Beşiktaş’tan 2 gol fazlaydı.
    Bir de o zamanlarda uygulanan averaj sistemine göre puanlar ve averajlar eşit olduğunda çok gol atan takım lider, yani şampiyon olacağı için Beşiktaş’ın Galatasaray’ı geçebilmesi için attığı bir gole karşılık kaç gol atması gerektiğini varın siz hesap edin.....
    gs 1-0 yense 67 gol 46 averaj yaoar
    bjk 3-0 yense 68 gol 46 averaj yapar. bjk şampiyon olur. 3 yada 4 sıfır bitse bu kadar olay olmazmış ankaragücü maçı

    ayrıca ikili averaj kuralı bence mantıklı. çıkıp rakibini yeneceksin sonra şampiyon olacaksın, rakibini yenemiyorsan ve şampiyon olmak istiyorsan da anadolu takımlarına puan vermeyeceksin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    aksine çok mantıklı bir kural. olmasaydı daha çok 8-0 lık Ankaragücü maçlarını izlerdin.
    aynen öyle.
    fakat şaibenin, şikenin, çirkefliğin olmadığı modern bir ülkede ikili averaj uygulanması bence de çok mantıklı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    Bir de Beşiktaşlı olacaksın....

    Alıntıları Göster
    Beşiktaşlı olan herkes böyle saçma sapan şeylere inanmak zorunda mı hayırdır yemin falan mı ediyorsun şuna şuna inanacaksın diye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris01

    İkili avarej sistemi zaman içersinde genel avarejda yaşanan sıkıntılardan dolayı getirildi.

    Bence bizim ligin kalitesinin artması için çok sağlan radikal kararlar alınması lazım.
    Bunlardan biri takım sayısını azaltmak. 18 Takım bizim lig için fazla. Sayının 12 ye düşmesi lazım. Bu sene Karabükün düştüğü durum malumunuz ne kadar seyir sevki ve kaliteyi düşürdü.

    12 Takımlı bir ligte takım başına düşen ücrette artacak ve takımlar daha kaliteli olmak durumunda kalacak.

    Ayrıca her takım içerde ve dışarda birer maç yaptıktan sonra. İlk 7 takım kendi arasında devam etmeli. Kalan 5 takımda düşmemek için kendi arasında ikişer maç oynamalı. Böylelikle derbi sayısı artacak ve yayıncı kurulusun lige yatırdığı para daha çok olacak.

    Maç kazanma başına verilen ücreti arttırabildiği kadar arttırmalı fedarasyon. Maç başı şuan kazanan takım 650 bin dolar alıyor sanırım. Bu ücret en az 1.5 milyon dolar olmalı ki sahaya çıkan her takım o 1.5 m dolar için saldırsın.

    Video hakem sistemi gelmeli. İlk 2 sene yabancı hakem olmalı. Maçların hızı mutlak süretle arttırılmalı. Defans oyuncularına tanınan toleransın önüne geçilmeli.

    Radikal ve ciddi şekilde alınacak bu kararlar ile ligimizin kaliteside seyir zevkide artacaktır.
    Ligin boyu ya çok kısalır ya da aynı takımlarla üçer dörder kez oynayacağın maçlar da seyirciyi sıkma noktasına getirir artık. 20 takıma çıkarılsa da fazla olur. Bence gayet iyi şu anki sistem. Her sistemin kendine has açığı vardır, hiçbir sistem mükemmel değil.




  • Mehmet Demirkol'u dinler, izler, okurum , Bu adamın her dediğine imzamı atarım

    1 konu hariç oda bu konunun başlığı

    2 li averaj veya deplasman golü uygulaması futbol turnuvalarının temelini oluşturur, değiştiremezsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2024

    Beşiktaşlı olan herkes böyle saçma sapan şeylere inanmak zorunda mı hayırdır yemin falan mı ediyorsun şuna şuna inanacaksın diye?

    Alıntıları Göster
    İnanmasını bırak olayın ne olduğundan bihaber bir de ikili averaj konusunda yorum yapmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.r.k.

    İnanmasını bırak olayın ne olduğundan bihaber bir de ikili averaj konusunda yorum yapmış.

    Alıntıları Göster
    Bihaber olma ihtimalinin çok çok düşük olduğunu ikimiz de biliyoruz, onu hangi anlamda yazdığı belli apaçık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türkçü2024

    Ligin boyu ya çok kısalır ya da aynı takımlarla üçer dörder kez oynayacağın maçlar da seyirciyi sıkma noktasına getirir artık. 20 takıma çıkarılsa da fazla olur. Bence gayet iyi şu anki sistem. Her sistemin kendine has açığı vardır, hiçbir sistem mükemmel değil.

    Alıntıları Göster
    Takımlar kaliteli olursa bugun yaşanan tartışmaların önüne geçilirse insanlar sıkılmaz önemli olan maçların zevkli geçmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.