Şimdi Ara

ikili anahtara led trafo bağlama yardım çarpılmayayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde led trafosu var mutfağa led döşücem :)

ikili komilatörde birisi mutfak ışığı diğeri kiler ışığı kiler ışığını kullanmıyoruz.

N - L çıkışlı led trafosunu bu ikili komilatör anahtarına nasıl bağlarım. bağlanırmı sağlıklı mı olur.

anladığım kadarıyla komilatöre 1 faz gidiyor ve lambadaki faz uçla buluşuyor. bende burdan anahtarda bulunan sarı veya mavi kablodan kiler olanı söküp trafoda bulunan L yazan yere takıp N kısmını ise başka yerden nötr olarak almam gerekiyor.

• TRAFO

İKİLİ KOMİLATÖR

• Anahtar yani düğme kısmında tek iletim mantığı olur, nötr olmaz. Nötrü buattan alırsınız ya da lambaya nötrün gittiği kısımlardan.
    Yalnız her anahtar/düğme komutatör değildir. Komutatörde tek tuş için 2 farklı pozisyon olur yani üç bağlantı.

Bu arada Sherlock başka forumdaki şerlok diil di mi?
  • benim bunu yapmam doğrumu peki
    o ikili komilotor dediğim resimdeki iki düğmeli lambanın resmi mavi kabloyu söksem .
    bendeki trafonun L 220v + kısmına taksam. başka biyerdende n - kısmı direk trafoya taksam çalışırmı patlarmı ben bunu bilmek istiyorum dediğim bağlantı doğrumu elektrikten alamam bana bunun şemasını oluşturabilirmisiniz.
  • Şu şekilde bağlayabilirsiniz Ama 220v tehlikelidir lütfen dikkatli olun.ikili anahtara led trafo bağlama yardım çarpılmayayım
  • o ikici resimdeki gelen kahverengi kablo faz + dır demi beyler biriniz cevaplasanız evi havaya uçurmayım. mavi olan - oluyor demi ????
  • hocam bu şekilde doğru demi mantıken ?

mutfak lambası düğmesindeki o sarı kablo ve mavi kabloda akım yok demi boş ?
    bu prizde hemen düğmenin yanıda ondan - çekmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrSherlock -- 11 Ekim 2018; 18:37:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz sigotaları kapatıp öğle yapın bu işi yada bir elektirikçi çağısanız iyi olur.

Pirizlerde hem faz hem nötür olur
    Anahtarlar ister 2 li olsun ister tekli nötür olmaz sadece faz gelir ve anahtardan gider.

Led trafosuna faz da gelmeli nötürde yani bu iş için sizin birde nötür ucuna ihtiyacınız var oda ancan buhatta olur
  • sizin muhtemelen kahverengiden geliyor faz ve sarıdan bir lambaya mavidende öbür lambaya gidiyor ve ayrıca anahtara gelmeden buhattan direk olarakta nötür gider lambalara.
  • yani böğle
  • saolun arkadaşlar o mavi ve sarı kablolardan korkuyordum onlar boş onlardan birini iptal edicem
    onun yerine led trafoma + çekmiş olucam - nötr ise priz var lamba düğmesinin yanında o taraftan çekicem onuda
  • MrSherlock kullanıcısına yanıt
    Dikkatli olursanız korkulacak bir durum yok,,,

Size lazım olan ve konunun başından beri aklınızda soru işareti bırakmaya neden olan şey > kontrol kalemi tornavida,,,, lütfen işe kontrol ile başlayın,,,

Faz, kontrol kalemi ışığını yakar,,, nötr yakmaz...

Lamba anahtarını dikkatlice sökün,, 3 adet uç var, lambalar yanmıyorken, sadece 1 uçta Faz olur,,

Mutfak lambası yanınca diğer uçta, kiler lambası yanınca diğer uçta faz olur, bunu belirleyin,, not edin,,,

Ölçümü sigorta açıkken dikkatlice yapın,, bağlantıyı sigorta kapalıyken yapın ...

Kiler faz ucundan, trafo için kablo alınacak,, kiler faz ucu iptal olacağından, siz ek kabloyu drek anahtara vidalayin, boş ucu bantlayip saklayin içerde...

Diğer pirizi sökün,, nötr ucundan kablo alın,,,

Anahtar kiler faz ucu ve piriz nötr ucu, sizin trafo uçlarınız..
    Nötr evin her yerinde ortak bağlı olduğundan, sorun olmaz,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Ekim 2018; 0:42:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.