Şimdi Ara

İki yıllık iPhone 7, GeekBench 4 tek çekirdek testinde Galaxy S9'u geçti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • He, demo, he...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • exynos ile kapistirsinlar yiyiyorsa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: _vezir_

    exynos ile kapistirsinlar yiyiyorsa

    Exynos zaten, ayrıca exynos olunca ne oluyor onu anlamadım :)
  • Boş versenize,yurt dışındaki akıllı telefon kullanıcıları ,bu gibi çekirdek,fıstık karşılaştırmalarını,Gorilla testlerini artık yemiyor.

    Her 10 aylık döngüde çıkan modeller de ,gece ile gündüz kadar farklar yok.

    iphone 6 plusı kesintisiz 4 sene tepe tepe kullandım.Sanırım Apple, iphone X hüsranın dan sonra, 2 senelik modellerine bel bağlamış artık.

    Haber de Samsung un yeni modelini,tek çekirdek benchmark testinde geçen iphone 7, tek çekirdek de hızlı olsa ne olur olmasa ne olur.

    Çoğunluğu için akıllı telefon kavramı, Facebook,İnstigram,Whatsapp,Kamera,Alo demek den öteye gitmeyen kullanıcı tipi için bu hız farkı ,bench testleri hepsi hikaye.

    Apple bu, bir bakmışsın satış yapmak ,Samsung ile sidik yarıştırmak için, telefona overclock yapıp işlemcinin hızını yükseltir.

    Sonra görürki işlemci hızı koyduğu bataryanın ömrüne ,standby sürelerinin ,telefonda buglara neden olup ağzına s..çıyor diye bir bakmışsın yazılım güncellemesi ile,işlemci hızını downclok yapıp yavaşlatır işine gelmeyince.

    Ki bunu Apple yaptı,kaç kişi benchmark yükleyip test edip farkına vardı bu durumun.Farkına varsa da fanatikliğin den toz konduramaz çoğu zaten.Yok yok 2 senelik telefon bu nede olsa,yavaşlasın artık dimi.

    Uzun süre akıllı telefon seçimlerim de artık Ne Apple Ne de Samsung tercih etmeyeceğim kesin.

    Bir kesim de var ki ,5-6 aylık S8 i verip S9 almaya şimdi den hazır.Birşey diyemezsin,her yeni model ile kendini ,mutluluğunu böyle güncel tutuyor.
    Çekip instigrama koyduğu fotoğrafın , EXIF bilgilerine birinin bakıp da, S9 çıkmışken ,S8 ile çekildiği anlaşılınca rezil olma durumu var ne de olsa.

    Eski den 15 sene önce, telefonlar da işlemci tekli çoklu çekirdeği yoktu.O zaman da ,kamera nın Megapixeli ni yarıştırır, egolarını böyle sidik yarıştırarak tatmin ederdi çoğu.

    Kaç Megapixel olduğu değil, önemli olan kameranın merceğinin kalitesi,diaframı oranı,açısı derdik,dinletemezdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 3 Mart 2018; 11:1:6 >




  • Oooww demek instagramı 0000.1 saniye hızlı açıyor demek iphone 7. Hemen çerçevesi ekranından büyük olan, pili biraz zayıflayınca performansı yarı yarıya düşecek olan iphone a binlerce lira bayılmam gerek. Tişikkirler dinimhibir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Ferrainin çıkamadığı tepelik toprak araziyi, traktör çok rahat çıkar.

    Herşey hız degildir.


    Sanırım 11 yıldır bu forumdayım, gördüğüm açık ara en boş, en saçma yorum bu oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apulunas

    hocam iyi hoşta seneye apple işlemcisinin hızı yarıya düşecek. hangi firma var ürettiği işlemcinin hızını bilerek baltalayıp kullanıcısını mağdur eden? 2011 yılında i7 2600k aldım, halen bütün ihtiyaçlarıma cevap veriyor, bu sene ayfon alacağız seneye eskiyecek, şaka mı bu?

    11.3 ile işlemci hızını düşürme seçeneği kapatılabilecek, yarıya düşme gibi bir şey olmayacak dolayısıyla.
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    hah :), sanki samsung telefonlar aynı hızda kalıyor da :) kullanmasak inanacağız
  • Bence 6s'i de denesinler. Şaşırtıcı bir sonuç çıkabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LukeSkywalker24

    hah :), sanki samsung telefonlar aynı hızda kalıyor da :) kullanmasak inanacağız

    Arkadaş, batarya kullanım döngüsü, kapasitesi %80 e düşünce telefon cortluyor diye ,işlemci hızını güncelleme adı altında müşterisini salak yerine koyup yavaşlatmak,downclock yapmak başka.



    Android in bilmem kaçıncı sürümünü verecem diye,salakça zorunlu apileri ni dayatan zorlama son android romunu yükleyerek telefonun şişmesi başka.

    Ne Apple ,Ne de Samsung şuan Xiaomi kullanıyorum.Android kullanmayalı kendisini baya geliştirmiş.Özellikle telefon kullanılmayınca batarya nın standby sürelerin de çok ciddi iyileştirmeler var.Telefonu kullansan da kullanmasan da,batarya yı su gibi içen Android den eser yok.

    En son iphone 6 plusı da 4 sene misler gibi kullandım.Ama nasıl kullandım.Apple ın sözde 4 sene modellerine güncelleme adına verdiği, 2 senelik modele bir katkısı olmayan ios güncellemelerini ilk 2 sene den sonra telefona yüklemeyerek.

    Ki Samsung ve diğer androidli telefon üreten markalar Apple gibi işlemci hızını bir güncelleme ile yavaşlatsa bile ,Android li telefonu Root edip işlemci hızını kendin overclock yada downclock yapabilirsin.

    Yani Apple gibi foyası ortaya çıkınca,menüye bir buton koyup işlemci hızını düşürme gibi bir salakça dayatma yok.

    Hem her 10 ayda bir telefon satmak için,hızlı işlemci koyacaksın telefona,sonra diyeceksin ki,işlemci hızına karşılık telefona koyduğum batarya bir süre sonra %80 şarj tutma kapasitesine düşünce ,işlemci bu hızda çalışırsa telefon cortluyor.

    Bu işlemci hızında kullanacaksan,kullananan kişinin şarj deşarj döngüsüne göre değişen ,kısa sürede ya eskiyen bataryayı değiştireceksin,yada seçim senin alsana buton aslında hızlı olan telefonunu stabil kullanmak istiyorsan yavaşlat.


    Bukadar salakça birşey olamaz.400 şarj deşarj döngüsün den sonra %20 şarj tutma kapasitesini yitiren batarya ,telefonu alma nedenin olan işlemcinin olması gereken hızda stabil çalıştıramıyorsa,

    Kağıt üzerinde Apple iphone değil tek ,bütün çekirdekleri ile bütün telefonlara benchmark testlerin üstün gelse ne olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 3 Mart 2018; 14:58:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iphone 7 ve Apple urunlerini övmek, fanboyluk yapmak, apple dan nemalanmak için donanimhaberden yine kurgusu berbat, teknik anlamda boş ve yanlı haber..pardon haber bile değil..kurgu..

    Haberin metnini kesin Mesut Çevik yazmıştır..

  • Benim mi6 tek çekirdek performansı iphone 5s den düşük Apple bu konuda çok iyi bunu zaten kimse inkar etmez edemez fakat çok çekirdek ile farkı kapatıp iphone 7 i geçiyor 3 te 1 fiyatına aynı performans ve stabillik varken Niye alayım ki ayphonu ?

  • DnyL kullanıcısına yanıt
    Samsung övse bu sefer apple fanları tam tersini yazar.



    Kimseye yaranamazlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çekirdekte apple her zaman iyidir ama biraz önce s9+ile iphone x hız testini izledim s9 coğu uygulama ve oyunda daha hızlı çalışmakta , iphone x in hızlı olduğu uygulamalar var oyunlarda ama 60/40 gibi bi üstünlük gördüm s9 tarafına , sentetik testlere bakıp çöp yazanlara duyrulur ...

    https://youtu.be/UY4a0IPXotA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serty23 -- 4 Mart 2018; 2:27:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung artık kendi işletim sistemini faaliyete geçirmesi gerekiyor

  • Gerçeğe gelelim ki suan i7 plus kullaniyorum telefondan asiri tiksiniyorum artik. 2011 den beri iphone 4 ile bu maceraya girdim 7ye kadar hepsini kullandim ancak yeter. Telefon zivanadan cikiyor bazen kilit tusuna basiyorum telefon donuyor. Sarji ios11 den sonra çiftetelli oynuyor. İlk defa samsung alip bu siralamayi bozacagim

  • Şaşırdık mı ? Hayır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: United States


    quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaC53

    Ferrainin çıkamadığı tepelik toprak araziyi, traktör çok rahat çıkar.

    Herşey hız degildir.


    Köylü tesellisi

    Şşşt sen sus yunaytıd sıteytsli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LukeSkywalker24 L kullanıcısına yanıt
    Ayni yil piyasaya cikmis LG G2 ve iPhone 5S testleri. iPhone 5S'te iOS 7 ve 11, LG G2'de Android 4.4 ve 7.1 karsilastiriliyor. Android 7.1 custom ROM, LG official surum vermedigi icin. Ama iOS'ta oyle bir secenek yok zaten.
    iPhone 5S iOS 7 vs 11 :https://www.youtube.com/watch?v=dwtNsO8Aiyg
    Lg G2 4.4 vs 7.1.2 :https://www.youtube.com/watch?v=pHvjBsvsfFI

    iPhone 5S 'in hizi yariya dusmus. G2'de degisme yok. LG G2 yi 4.4 te biraksaniz bile marketteki nerede ise tum uygulamalari kullanabilirsiniz. iOS 7'li cihazda kullanabileceginiz uygulama var mi apple'in marketinde? Kullanmasa inanacagiz demissiniz de kullanmadiginiz belli. Bu arada 6 yillik Galaxy S3 videosu da var 7.1 ile. O da kullanilabilir halde. Bu telefonlardan daha yasli ustelik.

    Bir sey yazarken mantikli olun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tensi -- 5 Mart 2018; 23:35:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • MaSSive kullanıcısına yanıt
    Apple'ın yavaşlatması doğru bir şey demedim, büyük firmalar bunu hep yapıyor diyorum. Sende Xiaomi kullanıyormuşsun zaten doğru bir karar bence de.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.