Görseldeki gibi çift ve kesik şeritli yola sahip ve karşı yön için ayrı bir tünel olan tünellerde sollama yasak mıdır? Yasaksa neden çift şerit var? ![]() |
İki şeritli tünelde sollama yasak mıdır?

-
-
Burda sollama degil yanindan hizli gecme olabilir.
-
Yasak değildir, şerit çizgisi kesikli olduğu sürece şerit değiştirilebilir demektir. Yasak diyen büyük yanılgı yaşıyor demektir
Otoyollarda falan kimisi hız limitini görünce şerit de değiştiremeyeceğini sanıyor niyeyse, bir de limitten daha da fazla yavaşlayıp gereksiz trafik oluşturanlar çok oluyor. Özellikle bayram trafiğinde çok gördük bunları.
-
Hocam Google'a sorunca, "İki yönlü ve iki şeride sahip köprü ve tünel içlerinde sollama yapılmaz." yazıyor.
-
Mümkün oldukça çok sollama yapmayın bu çok daha iyi olacaktır..
-
Google'ın hangi kaynağa göre söylediği önemli
Olay daha ziyade şu; mümkün mertebe "tercih edilmez" diyebiliriz. Tünel sonuçta bir kaza anında daha tehlikeli hale geldiğinden, araçların daha "sabit" şekilde hareket etmesi tercih ediliyor.
Sürekli çizgi çekmiyorlar, çünkü onda da mesela en sağda gidiyorsunuz, önünüze yavaş giden bir kamyon denk geldi, mecbur sola çıkıp devam edeceksiniz.
140'la gidilen otoyoldaki tüneller için 80-90 hız limiti belirlenmesi de aynı mantık.
Sonuçta otomobil kullanan mal çok, 130-140'la bunları içeride düşünün. Bir de sol şeridi tutmuş yapıştırmış limit falan dinlemeden bastıran, sağınız dolu olmasına rağmen, trafik olmasına rağmen kıçınıza yapışıp sizi selektör manyağı yapan beyinsizler de gelecek... Onun yerine daha stabil bir gidiş isteniyor. Zaten psikolojik olarak da görürsünüz, millet mala dönüyor, en sol şeritte önü bomboş olmasına rağmen limitin altına düşenler, 3 şeritte aynı hızda gidenler vesaire vesaire. Sollama yasağı olmadıkça şerit değiştire değiştire ufak makaslarla bunları geçip gidiyorum limit dahilinde, çok güzel oluyor
-
-
Ha evet ben de böyle mi acaba diyecektim, herhalde yanlış anlıyorum tanımı diye devam ettim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X