Şimdi Ara

iki işletim sistemi kullanmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iki işletim sistemi kullanmak istiyorum.win xp zaten yüklü bi de win 98'i yüklemek istiyorum.hard diski ikiye bölmem gerekiyormu. bu konuda detaylı bilgi verirseniz sevinirim ikisinide c:'ye mi yüklemem gerek ben bölmek istemiyorum.



  • aynı partitiona xp ve 98 kurma acayip derecede sorun çıkarıyor.ayrıca klasörler birbirine giriyor.farkı parititonlara kur.kurulum sırası şöyle olsun:

    fdiskle hdd yi 2 ye böl
    önce ikinci kısıma win98 kur
    sonra birince kısma XP kur (fat)
    baştan başlat<img src=icon_smile.gif border=0 align=middle>
    <img src='http://kralonline.sitemynet.com/linux.gif' border=0>
  • Ben aynı partition a c:\win98se ve c:\windows (XP) olarak iki işletim sistemini kurmuştum, win98 i sadece oyunlarda kullanıyordum, win98 için yüklediğim programları ayrıca xp için de yüklemem gerekiyordu, Xp de yüklediğim programları ise win98 de yüklemeden kullanamıyordum. Bi garipti işte, dual boot işini gerçekten ihtiyacınız varsa yapın, yoksa sadece XP yeterli bence. Şu an format atılmış ve 98 den kurtulmuş olarak kullanıyorum. Not: Paradox, eğer dual boot yapacak isen, yaptıktan sonra boot.ini dosyasını gözden geçir, ordaki ayarları değiştirirsin kafana göre.
  • eLbette paradox aynı pations da iki işLetim sistemi buLundurabiLirsin. we bazı sakıncaLarı war eLbette...

    MeseLa ; winxp kuruLu demişsin winxp nin programLarı için program fiLes kLasörü war birde sen şimdi win98 yükLersen program fiLEs kLasörü 98'e de gerek oLacagından bazı sorunLAr çıkarır. we program fiLEs en son yükLediğin işLetim sistemine göre uyarLanır. Buna benzer bir çok sorun yaşarsın en güwenLisi ayrı partionsLar ama dediğim gibi bazı sorunLarı kabuL edersen aynı partions'a da kurabiLirsin. Birde dikkat et winxp nin üzerine 98 kurdugun zaman çogu zaman c:\ntrl adLı Xp boot dosyası zarar görebiLiyor. eğer böyLe bir şey oLursa XP yi birdaha açamazsın....

    SewgiLerimLe !!! ...

    _____________
    -------------
    KUCUK HEYECANLARA PAYDOS CUNKU RUZGARLA AYNI YASTAYIM
    CUNKU GUNES KARDESIM , BIR IRMAKLA SEWISMEKTEYIM !!! ...
    -------------
    e-maiL : heykaptan@heykaptan.com
    ICQ : 129365055
    ------------
    http://www.heykaptan.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.