Şimdi Ara

İki Haklı İhtar Gerekçesiyle Tahliye Edilme Riski

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Ben İstanbul dışında küçük bir şehirden sizlere danışıyorum.

    Bir restoran işletiyorum. Çeşitli sorunlarımdan dolayı dükkanda bulunamadığım dönemlerde yerime bakan yakınım maalesef dükkan kiralarını düzenli ödememiş. Kiramızın %45 kadarı resmi olup, kalan kısmını elden ödüyoruz. Bir kira yılı içinde 2 kez haklı ihtarda bulundukları için şimdi mal sahibine birkaç ay içinde kira yılımız dolar dolmaz bize tahliye davası açma hakkı doğdu. Her ne kadar ihtarlardan sonra 30 gün içinde ilgili kiraları ödediysek de bu hakları saklıymış. Elden olan kira borçlarımızı da 30 bin liralardan 15 bin liralara kadar düşürdük. Şimdi mal sahibi bize kesin çıkaracağım da demiyor ama el altından dükkanı hava parasıyla birilerine satmayı düşünüyormuş gibi bir havası var. Ama bu sürede elden olan kiralarımızı ve geçmişten gelen elden kira borçlarımızı ödeyelim diye anladığım kadarıyla iyi polis kötü polis yapıp bunu bize fazla çaktırmamaya çalışıyor.

    Bu durumda elimden herhangi bir şey gelir mi? Herhangi bir kozum var mı? Tahliye davasını açmaları, kazanmaları kaç ay sürer? Kazandıktan sonra bizim itiraz veya temyiz hakkımız var mı? Varsa onların sonuçlanması ne kadar sürer?

    Sizce ne yapmalıyım? Bu durum daha önceden başına gelen birileri varsa yardımcı olabilirler mi? Çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhd07 -- 2 Kasım 2018; 19:37:52 >







  • Kira yılı dolduktan sonra 1 ay içinde acmazsa o sebebe dayanamaz. Kesin süre vermek mümkün değil ama genelde 2 ayda bitiyor davalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklımı karıştıran 2 tane soru var.

    1) Gelen 2 ihtarnameden birincisi bize ödenmemiş olan 4 ay için toptan çekilmiş. Fakat ihtarname bize tebliğ edilene kadarki sürede biz o 4 kiradan bir tanesini bankaya ödemiş bulunmuşuz. Bu durumda o ihtarnamenin haksız sayılma ihtimali var mıdır? Yoksa haksız sayılması için o 4 kiranın tümünün mü ihtarname bize tebliğ edilene kadar ödenmiş olması gerekirdi?

    2) Gelen 2. ve son ihtarnameyi restoranda postacıdan teslim alan kişi dükkan işletmecisi de değil dükkanda sigortalı çalışmakta olan birisi de değil. Bu durumda 2. gelen ihtarnamenin haksız sayılma ihtimali var mıdır?

    Bir de 2 ayda tamamlanması muhtemel tahliye davasından sonra bizim herhangi bir temyiz, istinaf vs hakkımız bulunuyor mu süreci uzatmak için?

    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.