Şimdi Ara

İki Adet TP-Link 7510N İle Kablosuz Ağ Kurulumu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
12.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler Ehlisafa.. Sanırım bir arkadaşın telefonla yardımcı olmasına ihtiyacım olmayacak, çünkü notebook'u yanıma alıp kurulum yerinde yapmayı düşünüyorum ayarlamayı.. Bu sayfayı yenilemek gerekiyor mu her seferinde yoksa eş zamanlı olarak değişiyor mu dB'nin kaç olduğu? Sanırım en iyisi vericiyi göz kararı ayaladıktan sonra hassas ayarları alıcı ile yapmak, yanılıyor muyum?.. Ayrıca cihazları koruyucu olsun diye poşet, kola kutusu falan gibi şeyler kullandınız mı yoksa öylece bıraktınız mı? Cihaz her ne kadar dış mekan için tasarlanmış olsa da güzelce sarılan bir poşet ya da üstüne geçirilen litrekik bir kola kutusu ömrünü uzatma konusunda faydalı olur mu dersiniz?..

    Edit: Bir an için unutmuşum cihazların çalışması için güce ve dolayısıyla POE'ye ihtiyacı olduğunu.. Evet, Ehlisafa'nın dediği gibi kurulum esnasında ekran başında bekleyen bir arkadaşımın yardımına ihtiyacım olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 7 Mayıs 2012; 11:02:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Teşekkürler Ehlisafa.. Sanırım bir arkadaşın telefonla yardımcı olmasına ihtiyacım olmayacak, çünkü notebook'u yanıma alıp kurulum yerinde yapmayı düşünüyorum ayarlamayı.. Bu sayfayı yenilemek gerekiyor mu her seferinde yoksa eş zamanlı olarak değişiyor mu dB'nin kaç olduğu? Sanırım en iyisi vericiyi göz kararı ayaladıktan sonra hassas ayarları alıcı ile yapmak, yanılıyor muyum?.. Ayrıca cihazları koruyucu olsun diye poşet, kola kutusu falan gibi şeyler kullandınız mı yoksa öylece bıraktınız mı? Cihaz her ne kadar dış mekan için tasarlanmış olsa da güzelce sarılan bir poşet ya da üstüne geçirilen litrekik bir kola kutusu ömrünü uzatma konusunda faydalı olur mu dersiniz?..

    Edit: Bir an için unutmuşum cihazların çalışması için güce ve dolayısıyla POE'ye ihtiyacı olduğunu.. Evet, Ehlisafa'nın dediği gibi kurulum esnasında ekran başında bekleyen bir arkadaşımın yardımına ihtiyacım olacak..

    Evet sayfa eş zamanlı olarak değişir (bir kaç saniye içersinde)

    Yani sayfayı yenilemene gerek yok

    Ayrıca bir koruyucuya da gerek yok kanımca

    zaten 5210g de girişler altta ve bir kapak ile koruyucu olarak bulunuyor

    resimdeki gibi

     İki Adet TP-Link 7510N İle Kablosuz Ağ Kurulumu


    dolayısıyla gerek yok

    resimlerinden anladığım kadarıyla 7510 da bu şekilde




  • Teşekkürler Ehlisafa.. Evet 7510'da da aynı şekilde koruyucu kapak var.. Sadece 5210G biraz daha kalın ve kısayken 7510N ise daha ince ve uzun.. Aslında cihazların dış mekanda kullanılmak üzere tasarlandığını biliyorum fakat güneş, kar, yağmur gibi etkenler mutlaka yıpratacaktır zamanla.. Kısmen de olsa ömrünü uzatır mı diye sormuştum, bakacağız artık kurulumu yaparken..
  • slm. Koruyucuya felan gerek yok. 7510n hiç görmedim ama dış korumanın 5210 kadar iyi olacağından eminim. Hatta daha iyidir büyük ihtimalle. Koruyucu tek parça ve cihaz içine girdiği için kesinlikle kar yağmur güneş etkilenmiyor.
    Cihazları ayarlarken en güzeli iyi kötü birbirlerini görecek şekilde kurulumu tamamla ve sistemi çalıştır. Daha sonra client olan cihazın arayüzünden seviyeye bakarak ince ayarını yap. Sonra diğer ap olan cihaza geç. Yine laptopla clientin arayüzüne gir ve seviyeye bakarak ap nin ince ayarını yap.
    Zaten bu mesafede sinyal çok şiddetli ve derece olarak açılmamış olacağı için çok hassas olmayacak ayarlar.
    Göz kararı bile yapsan olur.
    Bu arada 7510 a biren ağ kablolarını cihazın altında bir yere sabitleki yağmur v.s. Durumunda kablodan cihaza su yürümesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pvp_headshot
    bende bir yerde görmüştüm gigabit kabloların jacklara genelde metal oluyor..Cat 6 kablonun etrafındakı jelatini jackın metal kısmına takıyorsun ve gigibit ve topraklama oluyor diye okumuştum..hatta bazı test cihazlarında g diye topraklama test edilebiliyor.ama yararı varmı yokmu hiç deneyemedim..malum 100 megabiti bile göremiyoruz...

    Topraklama ile ilgili ben de biraz araştırma yaptım pvp_headshot.. Senin de dediğin gibi CAT6 kablonun etrafındaki jelatini jack'ın metal kısmına temas ettirince topraklama görevi yapıyormuş. Bu nedenle metal jack kullanılması öneriliyor ve plastik jack kullanılması durumunda CAT6'nın bu özelliğinden faydalanılamayacağı belirtiliyor. Topraklamanın yapılması da özellikle tavsiye ediyorlar.. Ben de almışken jackı metal alıp kablonun içindeki jelatini metal kısma bağlamayı düşünüyorum.. Eğer CAT6 kablonun gerçekten böyle faydalı bir özelliği varsa kullanmış olalım.. Fakat benim anlamadığım şu ki jackın diğer ucundaki metal kısım toprak hattına bağlanmadığı zaman nasıl topraklama oluyor?.. Benim bildiğim elektirik şebekelerindeki toprak hattı fazla elektrik akımının ayrı bir hatla toprağa salınmasını ifade ediyor.. Bu şekilde bir bilgiye rastlamadım fakat diğer uctaki jackın jelatinli kısmını şehir şebekesinin sarı renkli olan kablosuna, yani toprak hattına mı bağlamalıyız aceba diye düşünmedim değil..




  • 5210g yada 7510n fark etmez bu tip donanımlardaki topraklama çıkışı cihaza yıldırım felan çarpması durumunda cihaz üzerindeki elektriği toprağa iletmek içindir. Buda cat-6 ile felan olmaz. Ayrı bir 1,5 yada 2,5 antigron yada ttr çekip cihazın topraklama terminalinden direkt kabloyu toprağa gömerek hatta 1-1,5 metre demir çubuğu gömüp kabloyu bu çubuğa bağlayarak olur.
    Malum elektrik akımı en kolay yoldan gider. Eğer kesit toplamınız cat kablodakitellerin toplamı kesitten az olursa hiçbir faydası olmaz elektrik cat kablodan bilgisayarınıza ulaşır ve zarar verir.
    Ben kullanmıyorum lakin yapılma imkanı varsa iyi olur.
    Ama şart diil. Daha hiç yıldırım düşen 5210g duymadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    5210g yada 7510n fark etmez bu tip donanımlardaki topraklama çıkışı cihaza yıldırım felan çarpması durumunda cihaz üzerindeki elektriği toprağa iletmek içindir. Buda cat-6 ile felan olmaz. Ayrı bir 1,5 yada 2,5 antigron yada ttr çekip cihazın topraklama terminalinden direkt kabloyu toprağa gömerek hatta 1-1,5 metre demir çubuğu gömüp kabloyu bu çubuğa bağlayarak olur.
    Malum elektrik akımı en kolay yoldan gider. Eğer kesit toplamınız cat kablodakitellerin toplamı kesitten az olursa hiçbir faydası olmaz elektrik cat kablodan bilgisayarınıza ulaşır ve zarar verir.
    Ben kullanmıyorum lakin yapılma imkanı varsa iyi olur.
    Ama şart diil. Daha hiç yıldırım düşen 5210g duymadım.

    Evet Utkan, dediğin gibi cihazın ayrıca bir topraklama terminali var yıldırım düşmesi gibi durumlara karşı.. Fakat zaten çatıya kuracağım cihazları topraklama terminali üstünden toprak hattına bağlamam oldukça zor olacak ve bağlamayı da düşünmüyorum.. Fakat bir forumda gördüğüm mesaj CAT6 kablo içindeki topraklamanın veri transferine ve dolayısıyla performansa da katkısı olduğunu yazıyordu.. Doğru mudur yanlış mıdır bilemem fakat nasıl yapıldığı ve neden faydalı olduğu aynen aşağıdaki gibi açıklanmış:

    cat6 ile cat5 arasındaki fark; Cat6 kablo içerisindeki çiftlerin etrafında alüminyum kaplama ve topraklama hattı olmasıdır. Aşağıdaki gibi:

     İki Adet TP-Link 7510N İle Kablosuz Ağ Kurulumu


    Şimdi biz 100mbps networkte cat6 kablo kullanmak istersek, normal rj45 kullanabiliriz.

    Ama 1000mbps network için cat6 kullanmak istersek aşağıdaki rj45 leri tercih etmeliyiz.


     İki Adet TP-Link 7510N İle Kablosuz Ağ Kurulumu


    Gördüğünüz gibi etrafında metal bir kaplama var. Bu metal kaplamanın amacı şudur;

    cat6 kablo içerisindeki alüminyum kaplama ve topraklama hattı bu rj45 üzerindeki metal kaplama ile temas eder. Rj45'in metal kaplaması ise switch ve ethernet portları üzerindeki metal kısımlara temas eder. Böylece uçtan uca bir topraklama sağlanmış olur. Bu topraklama neyi sağlar? CAT6 kablolara etki edebilecek elektromanyetik salınımlar'ın dışarıda kalmasını ve CAT6 içerisindeki çiftlerden yayılan elektromanyetik salınımların dışarı sızmamasını sağlar. Bu da yüksek veri transferi demektir.

    Şimdi biz CAT6 kablo ile tamamen plastik rj45 kullanırsak, topraklamanın nimetlerinden faydalanamayız.

    Kaynak: ÇözümPark




  • işte yanlışlık burda. Cihazların dış metal kısımları şasedir. Kablolardaki parlak kısım ise ekranlamadır. Ekranlama üzerinden hiçbir şekilde elektrik taşınmamalıdır.
    Malesef bu hata her kabloda ve sektörde yapılır. En basit rg59 yada rg6 kablolar ile çanak bağlayanlar ekranlamayı koparmaz ve şaseye temas ettirir. Kablonun dışı bir şekilde elektriğe felan maruz kalırsa yayında kopmalar ve sıkıntılar oluşur sırf bu yüzden.
  • Doğrusu yanlışı nedir bilemiyorum fakat Utkan'a bu konuda fazlasıyla güveniyorum.. Neden böyle bir yaygın anlayış var aceba.. Metal RJ45'lerin satıldığı sitelerde bile topraklama yapabilmek için bu konnektörlere ihtiyacınız vardır şeklinde bir açıklama var.. Çözümpark'tan alıntıladığım açıklamayı da birçok sitede gördüm.. Madem bu her kabloda ve söktörde yapılan bir hata, sağlamlık açısından metal RJ45 kullanılsa bile kablodaki parlak kısmı temas ettirmemekte fayda var sanırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur77

    Doğrusu yanlışı nedir bilemiyorum fakat Utkan'a bu konuda fazlasıyla güveniyorum.. Neden böyle bir yaygın anlayış var aceba.. Metal RJ45'lerin satıldığı sitelerde bile topraklama yapabilmek için bu konnektörlere ihtiyacınız vardır şeklinde bir açıklama var.. Çözümpark'tan alıntıladığım açıklamayı da birçok sitede gördüm.. Madem bu her kabloda ve söktörde yapılan bir hata, sağlamlık açısından metal RJ45 kullanılsa bile kablodaki parlak kısmı temas ettirmemekte fayda var sanırım..

    hocam merhaba,

    montajlarını yaptıktan sonra hiç bilgi vermemişsin. 2yıl geçmiş üzerinden fakat cihazların durumunu ve aynı ekipmkanlarla devam edip etmediğinizi merak ettim?

    bende iş yerimden point to point modunda 2adet birebir görüş ile 5210g ile evime ağ ve internet veriyorum fakat evde TPLINK TL-WDR3600 router ın wan girişine giriyorum sonra evde lan ile dağıtıyorum yanlış mı yapıyorum kafam karıştı konunuzda.

    bide 7510n ile değiştirsem ağ performansım gözle görülür artış yaşatırmı şu an ki durumunuza ihtiyacım var




  • iyi günler arkadaslar cafemden eve hattır birlestirip 5ghz tp link modem cihazı ile gönderiyordum alıcı olarak 7510n vardı ama sinyal zayıf diye 21db falan cekıyordu cafeye bitane 7510n daha aldım gel görki cafedeki 7510n yi görmüyor

    kurcalarken kendilignden evdeki 7510n reset attı ayarları sıfırlamıs simdi onada baglantı saglayamıyorum bu neden yapıyor olabilir daha önce basına gelmiş bilgisi olan varmı arkadaslar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.