Şimdi Ara

İki Adet Single Ram Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda bir sistem toplamayı düşünüyorum, fakat bütçemin sınırları var. Başlangıç için, 1x8GB (single) DDR4 3000Mhz ram almayı düşünüyorum. Alacağım işlemci ne olursa olsun, bu tarz bir ram alıp işi kapatmak istiyorum. Fakat şöyle bir sorunum var: eğer ileride ram kapasitesini 16GB'a çıkartmaya karar verirsem, 'aynı model, aynı hız' bir başka 1x8GB (single) ram alırsam ne olur? (2x8GB) şeklinde dual satılan ramler gibi, kusursuz bir şekilde çalışırlar mı? Yoksa benim için daha dezavantajlı bir durum mu olur? Teşekkürler.



  • Genelde ben oluyor diye biliyorum ama yabancı forumlarda, dual ramlerin fabrikada test edilip öyle piyasaya sürüldüğü ve dışarıdan 2 tane alınan birebir aynı single ram'in aynı performansı vermeyebileceği yazıyordu. Bilgili bir arkadaş var mı bu konuda bir şeyler söyleyebilecek?
  • Dual kit' ler aynı anda fabrikada üretimden çıkıyorlar bu sebeple daha uyumlular. Sen ayrı ayrı takarsan da aynı kapasitede belleğin olur yine sorun olmaz.
  • Selamlar. aynı kapasite aynı hız için %100 stabil olur diyemeyiz ancak aynı model takarsan bir sorun oluşturmaz.. dual kit almak ya da single alıp sonradan duale çevirmek arasında bir dezavantaj yaşamazsın ram uyumsuzluğu eskiden bu durumlar da sıkıntılı bir konuydu şimdi o kadar değil..
  • Bu konuyla ilgili olarak benimde sormak isediğim birşey var;

    işlemci < slot1 (siyah) < slot2 (mavi) < slot3 (siyah) < slot4 (mavi)


    şimdi slot1 ile slot3 de dual kit ram 1600mhz CL9 bulunuyor.

    slot2 ve slot4 e 2x birebir aynı 1600mhz CL11 single ram takarsam olumlu yada olumsuz ne etkilenir, sonuç ne olur cevaplayabilecek var mı?
  • hocam ilerde aynısını bulabileceğin bir ram alırsan sorun olmaz,çok geciktirmeden 6 ay sonra filanda almanı tavsiye ederim,üretimdem kalkabiliyor bir anda.adata,crucial..vs alırsın markalar kötü değildir ama 3 gün sonra ithalatı durur,uğraş dur yurtdışından bulucam diye.

    amd ryzen ile toplıyacaksan da alıcağın rami araştır 3000mhzde çalışacağına emin ol,forumda sıkıntı yaşıyanlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: roltec

    hocam ilerde aynısını bulabileceğin bir ram alırsan sorun olmaz,çok geciktirmeden 6 ay sonra filanda almanı tavsiye ederim,üretimdem kalkabiliyor bir anda.adata,crucial..vs alırsın markalar kötü değildir ama 3 gün sonra ithalatı durur,uğraş dur yurtdışından bulucam diye.

    amd ryzen ile toplıyacaksan da alıcağın rami araştır 3000mhzde çalışacağına emin ol,forumda sıkıntı yaşıyanlar var.

    Eyvallah, çok sağolun arkadaşlar hepiniz
  • Bende ayni sorundan muzdarip oldum. Single almistim fakat bazi oyunlarda ram kullanimi %97 lere kadar ciktini gorunce aynisindan bitane daha aliyim dedim trde kalmamis. Amazondan siparis gectim mecbur. Oyuzden almisken direk dual almani tavsiye ederim.

    Bu arada ramim crucial 8gb ballistix elite ddr4 2666mhz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.