Şimdi Ara

IIHS'nin raporuna göre Uber'in kazası Volvo'nun teknolojileriyle önlenebilirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Uber’in Arizona’da kullandığı sürücüsüz test araçlarından biri olan Volvo XC90, geçtiğimiz mart ayında ölümlü bir kazaya karışmıştı. Karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir kadının yaşamını yitirdiği kazayla ilgili araştırma yapan IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), dün yayınladığı detaylı raporda sorumluluğu Uber’e yükledi.
     

    ABD’nin bağımsız çarpışma ve güvenlik testi kuruluşlarından biri olan IIHS’nin raporunda, Volvo XC90’da standart olarak bulunan çarpışma uyarısı ve otomatik acil durum freninin Uber’in kendi donanımlarını test etmek istemesi nedeniyle devre dışı bırakıldığı belirtildi. Kazayı araştırmakla görevli IIHS yetkilisi David Zuby, “Eğer Volvo’nun güvenlik sistemleri devre dışı bırakılmamış olsaydı bu kaza önlenebilirdi.” ifadelerini kullandı.

     
     

    Arizona’da yaşanan feci kaza Uber’in sürücüsüz araç testlerini bir süre askıya almasına neden olmuş, şirketin güvenlik sistemi ve acil durumlarda müdahale etmesi için araçlarda bulunan kişilerin ne kadar yetkin olduğu konusunda soru işaretleri yaratmıştı. Zira Tempe Polis Teşkilatı’nın araç içi kameralardan elde ettiği görüntülerde sürücü koltuğunda oturan kişinin yola bakmak yerine akıllı telefonundan “The Voice” programını izlediği ortaya çıkmıştı.

     







  • xc90 hayatı boyunca ölümlü kazaya karışmamış bir model be adamlar ilke imza atmış

  • _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Ben de Volvo'nun da sürüş yardım sistemleri kazayı öngöremedi sanmıştım. Meğersem Uber onları devre dışı bırakmış. Umarım bu durumdan okkalı cezalar alırlar da akılları başına gelir. Zaten uber rekabet uğruna hiçbir pislikten kaçmayan bir firma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvo çinlilerin olunca bi kötüye gidiş falan olur dedim ancak beklediğim gibi olmadı halen bana göre yaya,yolcu ve sürücü güvenliğinde bir numara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • constantin87 C kullanıcısına yanıt
    Başta anlaşırken şart koşuyor bazı şirketler. Geely sadece fonluyor volvo'yu. Yeni platform, teknoloji ve motorlar için 12 milyar dolar para harcadılar. Aynı şekilde Jaguar ve Range Rover'da tatanın. O da şart koşarak satıldı. Fabrika taşınmayacak ve sadece fonlama yükü çekilecek. Sonrasında şirketler ortak platform adı altında satın alan markalara özel modellerde sağladılar. Zaten şu devirde Çin'in ucuz olsun ama çok satsın kafasında olmaması gerektiğini haber, piyasayı takip eden herkes anlayabilir. Herifler kime kafa atmaya çalışıyorlar baksanıza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 9 Ağustos 2018; 0:37:39 >
  • volvonun surus yardim sistemleri i-na-nil-maz. modern araclarinda mutlaka gorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6CB62D8CE

    Ben de Volvo'nun da sürüş yardım sistemleri kazayı öngöremedi sanmıştım. Meğersem Uber onları devre dışı bırakmış. Umarım bu durumdan okkalı cezalar alırlar da akılları başına gelir. Zaten uber rekabet uğruna hiçbir pislikten kaçmayan bir firma.
    valla biz 10yıllardır endüstiyel volvo motorlar kullanıyoruz yağına suyuna bak devam. hiçbir markaya değişmem volvoyu, yollar gidişine volvonun yeşiline :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.