Şimdi Ara

İhbar Süresi ile İlgili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    3 seneden fazla çalıştığım firmamdan yeni bulduğum (ayrıca bir daha ele geçmeyecek bir fırsat) bir iş dolayısıyla ayrılmak durumundayım.

    Patronum 8 haftalık ihbar sürem olduğunu ve bunu kullanmak istediğini belirtti. Firma ise en fazla 4 haftayı kabul ediyor.

    Bu durumda iş yerim beni mahkemeye verip 4 haftalık süre için tazminat talep edebilir mi? Nasıl bir yol izlemeliyim bu durumda? Eğer ki bu konu mahkemeye taşınırsa, sigortayı tam maaş üzerinden yatırmadıklarını, elden para verdiklerini ispatlarsam sonuç benim lehime olabilir mi?

    Teşekkür ederim.



  • 'sigortayı tam maaş üzerinden yatırmadıklarını, elden para verdiklerini ispatlarsam'



    Bu başlı başına sizin icin hakli fesih nedenidir. İhbar vs beklemenize gerek yok. Madem patron camura yatiyor. Bir avukatla görüşün hocam ihtar cekip aninda sonlandirin akdi. Acacagin dava ile de sgk primlerini elden odenen miktar da dahil edilecek sekilde isverene odettirirsin. Ayrica kidem fazla mesai vs de talep edebilirsin.



    Patron camura yatiyorsa sen de haklarini al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı sebeple iş akdini siz feshedin, böylece 1 gün bile beklemeden yeni işe başlarsınız. Ayrıca istifa halinde talep edemeyeceğiniz kıdem tazminatı gibi alacakları da talep edebilir hale gelirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Peki bu durumda elden para verildiğini nasıl tespit edebilirim? 2 şahit yeterli olur mu? Şirket nasıl bir şekilde bu işten sıyrılmanın yolunu bulabilir? Elden alınan parayı prim olarak verdiğini söylese mesela?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.