Şimdi Ara

IELTS ALMIŞ OLANLAR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım ielts'e hazırlanıcam herhangi bir kursa gitmeden evde halledebilirim diye düşünüyorum fakat nasıl bir program yapmalı yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.



  • ben de ayni durumdayim
  • internette herkesin önerdiği kitaplar ve internet siteleri var.

    illa soruyorsanız tapılacak site bu :http://ielts-simon.com/

    tapılacak kitap : Cambridge ielts serisi
  • Merhaba ben Oxford Practice Tests kitabından çalışmıştım. Sanırım Academic IELTS sınavına gireceksiniz. Reading kısmında zorlanacağınızı sanmıyorum ancak yine de alıştırma yapın ve tarama şeklinde okumayı öğrenin (skimming and scanning) 3 tane bölüm var. Özellikle 3. bölümde hepsini okumakla uğraşmayın ve metni tarayın, vocabulary'ye bakın.Anahtar kelimeleri bulun. 3. metin uzun ve zor gözüküyor ancak soruları o kadar zor olmuyor. 2. reading için ise genelde bir şema/ çizim vb bir şey veriyorlar haberiniz olsun. Writing için 2 bölüm var (Task 1 ve Task 2) Size tavsiyem Task 1 için belli başlı kalıp vocabularyleri ezberleyip onlarla cümle yapmaya çalışmanız. Task 1'de hep grafik veriyorlar ve anlatmanızı istiyorlar. Şu formatta yazarsanız çok iyi olur : Intro + General Trends+ Details+Conclusion. Bu Task için compare ve contrast konusunu iyi öğrenin. Grafikteki değişimi göstermeye yarayan cümle kalıplarını ( upward trend, rise, unchanged vb) iyi öğrenin. Grafiğin ne grafiği olduğunu ( pie chart, diagram, bar graph vb) bilin. Task 2 için ise verebileceğim en büyük tavsiye bağlaç kullanımını iyi öğrenmek. Bolca bağlaç öğrenin ve giriş kısmında hangi bağlaç gelişmede hangisi vb kullanmayı iyi bilin. Format olarak da 4-5 paragraf yazın. Mutlaka giriş ve sonuç kısımları olmalı. Gelişme ise size kalmış. Mesela avantaj/dezavantaj essayı yazarken 2 body yeterlidir. Aggre/disaggre konularında ise 3 tane body yazmak daha iyi olabilir. Bence internetten yazılmış örnek essayleri de okumak çok iyi olabilir. Genelde belli başlı konulardan soruyorlar. (çevre sorunları, ulaşım, eğitim vb) O konulara yoğunlaşırsanız sınav anında da aklınıza yazacak daha çok şey gelebilir. Siz de kendiniz konu seçerek evde bir essay yazabilirsiniz. Speaking ise benim için en zoru olmuştu. İlk girdiğimde çok zorlanmıştım ancak ikinci sefer çok rahattım çünkü yine orada da belli kalıplar var. Task 1 de ad,soyad, yaşadığın yeri seviyor musun, doğum gününü nasıl kutlarsın vb kalıp sorular var. Task 2 de bi kağıt seçiyorsunuz onun hakkında konuşuyorsunuz. Burada işiniz biraz Allah'a kalmış oluyor çünkü hiç alakanız olmayan bir konuyu seçebilirsiniz. 1 dk hazırlanıyorsunuz 2 dk'da konuşuyorsunuz. Task 3'de ise Task 2^deki topic ile alakalı examiner ile 4-5 dk konuşmanız lazım. ( mesela benim konum hediyeler ile ilgi idi. Sonra hediye olarak çiçek alınır mı annene çiçek alır mısın vb sorular sormuştu ) Burada da en önemlisi sakin olmak. Heyecanlandıkça sinav görevlisi üstünüze geliyor. Yavaş yavaş konuşun.Gramer hatası yapmamaya dikkat edin. Uzun cümle kurmak için uğraşmayın. Önemli olan doğru cümle kurmak.Ben IELTS Liz diye bir siteden baya yardım almıştım. Belki sizin de işinize yarar. Başka soru , aklınıza takılan olursa PM atın cevaplamaya çalışayım.

    Başarılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMockingbird

    Merhaba ben Oxford Practice Tests kitabından çalışmıştım. Sanırım Academic IELTS sınavına gireceksiniz. Reading kısmında zorlanacağınızı sanmıyorum ancak yine de alıştırma yapın ve tarama şeklinde okumayı öğrenin (skimming and scanning) 3 tane bölüm var. Özellikle 3. bölümde hepsini okumakla uğraşmayın ve metni tarayın, vocabulary'ye bakın.Anahtar kelimeleri bulun. 3. metin uzun ve zor gözüküyor ancak soruları o kadar zor olmuyor. 2. reading için ise genelde bir şema/ çizim vb bir şey veriyorlar haberiniz olsun. Writing için 2 bölüm var (Task 1 ve Task 2) Size tavsiyem Task 1 için belli başlı kalıp vocabularyleri ezberleyip onlarla cümle yapmaya çalışmanız. Task 1'de hep grafik veriyorlar ve anlatmanızı istiyorlar. Şu formatta yazarsanız çok iyi olur : Intro + General Trends+ Details+Conclusion. Bu Task için compare ve contrast konusunu iyi öğrenin. Grafikteki değişimi göstermeye yarayan cümle kalıplarını ( upward trend, rise, unchanged vb) iyi öğrenin. Grafiğin ne grafiği olduğunu ( pie chart, diagram, bar graph vb) bilin. Task 2 için ise verebileceğim en büyük tavsiye bağlaç kullanımını iyi öğrenmek. Bolca bağlaç öğrenin ve giriş kısmında hangi bağlaç gelişmede hangisi vb kullanmayı iyi bilin. Format olarak da 4-5 paragraf yazın. Mutlaka giriş ve sonuç kısımları olmalı. Gelişme ise size kalmış. Mesela avantaj/dezavantaj essayı yazarken 2 body yeterlidir. Aggre/disaggre konularında ise 3 tane body yazmak daha iyi olabilir. Bence internetten yazılmış örnek essayleri de okumak çok iyi olabilir. Genelde belli başlı konulardan soruyorlar. (çevre sorunları, ulaşım, eğitim vb) O konulara yoğunlaşırsanız sınav anında da aklınıza yazacak daha çok şey gelebilir. Siz de kendiniz konu seçerek evde bir essay yazabilirsiniz. Speaking ise benim için en zoru olmuştu. İlk girdiğimde çok zorlanmıştım ancak ikinci sefer çok rahattım çünkü yine orada da belli kalıplar var. Task 1 de ad,soyad, yaşadığın yeri seviyor musun, doğum gününü nasıl kutlarsın vb kalıp sorular var. Task 2 de bi kağıt seçiyorsunuz onun hakkında konuşuyorsunuz. Burada işiniz biraz Allah'a kalmış oluyor çünkü hiç alakanız olmayan bir konuyu seçebilirsiniz. 1 dk hazırlanıyorsunuz 2 dk'da konuşuyorsunuz. Task 3'de ise Task 2^deki topic ile alakalı examiner ile 4-5 dk konuşmanız lazım. ( mesela benim konum hediyeler ile ilgi idi. Sonra hediye olarak çiçek alınır mı annene çiçek alır mısın vb sorular sormuştu ) Burada da en önemlisi sakin olmak. Heyecanlandıkça sinav görevlisi üstünüze geliyor. Yavaş yavaş konuşun.Gramer hatası yapmamaya dikkat edin. Uzun cümle kurmak için uğraşmayın. Önemli olan doğru cümle kurmak.Ben IELTS Liz diye bir siteden baya yardım almıştım. Belki sizin de işinize yarar. Başka soru , aklınıza takılan olursa PM atın cevaplamaya çalışayım.

    Başarılar

    ustad wrıtıng ve dıger kısımlarla ılgılı yararlandıgın kaynaklar neler ? youtube kanalı veya pdf vıdeo vs.. bırde akademık ıelts 6,5 almak ıcın neler yapmalı




  • barbaros5050 B kullanıcısına yanıt
    http://ielts-simon.com Kendisinin youtube kanalı da vardı aynı zamanda.

    http://ieltsliz.com

    IELTS with Nirav https://m.youtube.com/watch?v=aMetXQf4YfU

    Ve Ted Talks. Ayrıca Oxfordun kitaplarını da tavsiye ederim.



    Zaten genel olarak üstte neler yapılması gerektiğini yazdım. Başka spesifik bi sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sürekli İngilizce yaşamak şart. 2-3 ay İngiltere'de kalsan sınavda ateş edersin. Ben Toefl'a böyle hazırlandım, hazırlanmaya da devam ediyorum. Okuyorsan Erasmus'a git.
  • Herkese merhabalar, IELTS ve TOEFL konusunda profesyonel bir öğretmen olarak, yazılarınızı değerlendirme ve feedback çalışmalarını (yanlışlarınızı düzeltmek, aslında olması gerektiği şekilde tavsiyeler ve örnekler yazmak şeklinde) profesyonel olarak yapıyorum. İlgilenen olur ise b.yagci@hotmail.com adresime mail atarak bireysel bilgi alabilirler.
    Ayrıca bu tür bir çalışmayı kelime çalışmaları / reading çalışmaları/ listening çalışmaları için de ayrıca yapabiliyorum. İlgilenen herkes bana mail atabilir.
    Not: Özellikle belirtmek isterim ki: IELTS ve TOEFL hazırlıkları Genel İngilizce eğitiminden çok farklıdır ve bu hususta sadece İngilizce bilmek& native olmak gibi özellikler yetmez. Bu, yıllara yayılan bir emektir ve NEYİ, NASIL, NE KADAR AKTARACAĞINI bilmek zaman ve çaba ister. Bu açıdan, eğitmen & kurs vs seçimlerinizi yaparken İNGİLİZCE BİLMEK ile ÖĞRETMEK arasında fark olduğuna inanan kişileri seçerseniz, başarıya ulaşırsınız.

    Saygılar sunar, herkese IELTS veya TOEFL gibi kıymetli sınavlar serüveninde başarılar dilerim.




  • bircan.ingilizcehoca kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 25 Şubat 2021; 16:31:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EF8F31CE3

    ...
    X



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 28 Nisan 2021; 7:42:47 >
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EF8F31CE3 -- 25 Şubat 2021; 16:31:35 >
  • Herkese merhabalar, IELTS ve TOEFL konusunda profesyonel bir öğretmen olarak, yazılarınızı değerlendirme ve feedback çalışmalarını (yanlışlarınızı düzeltmek, aslında olması gerektiği şekilde tavsiyeler ve örnekler yazmak şeklinde) profesyonel olarak yapıyorum. İlgilenen olur ise b.yagci@hotmail.com adresime mail atarak bireysel bilgi alabilirler. Saygılar sunar, herkese IELTS veya TOEFL gibi kıymetli sınavlar serüveninde başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.