Şimdi Ara

İdlib'de başarıyla görevini gerçekleştiren ANKA-S İHA'lar Tunus yolunda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • race_2007 R kullanıcısına yanıt
    Aksine normal Avcı uçaklarına karşıda etkili ama büyük olan Aksungur ve Akıncı gibi olanlar.

    Çünkü Awacs uçağı ile tespit ediyorsun İHA ile vuruyorsun. Sonra hava temizlenince küçük olanlar kara hedeflerini vuruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Denorath kullanıcısına yanıt
    Biz şuanki mevcut Sihalarımız üzerinden konuşuyoruz mısır İsrail gibi hava kuvvetleri iyi ülkelere 15 yıldır savaştan yorulmuş ekonomisi bitmiş girenin çıkanın belli olmadığı Suriyeye girdiğin gibi giremiyeceğinden bahsediyoruz ama 15-20 yıla kadar dünyada çok şey değişiyor elbette savaş uçaklarının yerini alacak Sihalar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WuLKaS kullanıcısına yanıt
    F-35 imkanı yok ama uçağımız var, hava savunma sistemlerine yakalanmayan İHA’larımızda var. Yeni radarları kör öden İha’larda geliyor.

    Ancak hava savunma sistemimiz yok. Olsaydı mesela İdlip’i hava sahasını kapatabilir. Darbe girişiminde havadaki uçakları indirirdik yere.

    Dahası meclisi koruyacak hava sistemi yok bombalandı işte.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam savas uçağı daha iyi ama ekonominin de önemli olduğu-ki Rusyanin ekonomisi dusuyor git gide- bir savasta, Abd de destekleseydi -ki hayatta desteklemezler- anasını ağlatırdik Rusların. Ama tabi Türkiye olunca mesele ortak düşman biz oluyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • race_2007 R kullanıcısına yanıt
    Bu siha’larda olmasada büyük olanlarda elektronik savaş yetenekleri olanlar olacak. Onlar düşmanı kör sağır dilsiz edecek diğerleri vuracak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • race_2007 R kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim motorlar şuan geliştirilen Akıncı için yapılıyor ve test aşamasındalar. 15-20 yıl gibi bir süreye ihtiyaç yok. Şu an İha teknolojisnde dünyadaki ilk 3-4 ülkeden biriyiz. Artık oturmuş bir altyapımız var geliştirmeler çok daha hızlı yol katedecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Hisar - A lar düşük menzilli de olsa zaten aktif hocam 4 gün öncesinin haberi bu :
    https://www.trthaber.com/haber/gundem/hisar-bahar-kalkani-bolgesine-konuslandirilacak-464464.html

    Önemli olan sistemi sıfırdan oluşturmak Argesini tamamlamaktı ki yapıldı, çok yakın zamanlarda zaten uzun menzilli versiyonları geliştirilecektir ki şuanda geliştirilme aşamasında önemli yollar da katedildi

    Ama F35 gibi bir uçağı geliştirme şu aşamada Türkiye açısından ne yazık ki gerçekçi bir hedef değil..




  • Gurur verici bir haber ve başarı. Elbette iha'lar, bir f-16 değil. Fakat 25 milyon dolar 1 f-16 iken, binlerce dolar bir iha. Sina olursa olsun, bi kaç bin yüz dolar.
    Ayrıca, bir f-16 nın üretim süresini de göz önüne alınca, siha'lar ve iha'lar bence de çok mantıklık. Tamam uzak mesafelere gidemiyorlar fakat bunlar için zaten f-16'larımız var.

  • Alt başlıkta "Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ANKA-S uydu kontrollü silahlı insansız hava aracını Tunus'a satmayı başardı. Tunus ordusu 6 adet ANKA-S alacak." yazıyor

    Satmayı başarmak nasıl bir tabir, sanki zorla elde kalan mallar satılmış... Bu ihalar sahada başarısını gösterdikten sonra revaçta olması diğer müttefik ülkelerin almak isteyeceği askeri bir ekipman. Zaten dünyada Siha ve İha konusunda başarılı konumdayız. Biz ülke olarak kimseye satmaya çalışmıyoruz... İsteyen Heron alır isteyen Predator. Ülke olarak zamanında Heron aldık ve doğuda Terörle mücadele kapsamında gördük sonuçlarını, ıslak yağmurluk ve çarşafla Pkklı teröristler arazide volta atıp rahatça geziyorlardı. Siha ve İhalar dünyada ordumuzun gözbebeği kendi üretimimiz. Kimseye satmaya çalıştığımız filanda yok...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Yanlış. Jetlerin çıkamayacağı mezosfer tabakasında uçabilen motorlar tasarlanıyor şuan. Akıncı zaten modern jet mühimmatlarının hepsini taşıyabiliyor. Bu yükseklikte 12 saat havada kalabilen 200 Siha’nız olsa bunlarıda 100-100 vardiyalı uçursanız herhangi modern bir jetin hava sahanıza yaklaşabilmesi bile olanaksız bir hale gelir. Elon Musk bile geçenlerde savaş uçaklarının devrini tamamladığını, geleceğin drone teknolojilerinde olduğunu söylemişti 👍
    Ramjet olmasın o?
  • Yüzlerce drone en modern ülkenin ordusunu bile çok zor durumda bırakır. Nitelik mi nicelik mi sorusunun cevabını 2.Dünya Savaşında Almanlardan öğrendi. Çok iyi silahları vardı ama sayı çok olarak yetersizdi. İHA teknolojisi elektronik harp ile birleştiği zaman çok tehlikeli bir silaha dönüşür.
  • abd iha işine baya kafa patlatmaya başladı.

    bu işin bir de tersini düşünmek lazım.

    buna karşı savunma nasıl olacak onuda çözmek lazım.

    radar olayını ortadan kaldırır bu ihalar. direkt görsele dönmekte.

    gps de kullanmıyorlarsa yalandan uçak gemisi uydu lara dünyaları harcamaya gerek kalmaz.

    bilgi aşırı hızlı 5g ile süper güç filan kalmayacak gibi.

    bu virüs te kripto paraya kıvılcım yakarsa güç dengeleri değişir.

    göçler her zaman adil olana doğru yapılır. ve "güçlü olan adildir".
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Sürü halinde ifadesi yanlış olur. Bu amaç için geliştirsiğimiz dronelar var. Farklı bir konsept.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefet tunusuda sevmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Link Menzili: +200 km


    böyle bir aralık yok ya nereden bulup yazıyorsunuzbunları? mesela 5000 km de +200 sayılır dimi?

  • cengiz7 kullanıcısına yanıt
    Saçmalamayın. Dünyada bütün silah satışı yapan ülkeler kendi ülke bankalarından kredi kullandırır. Biz de S400'ü rusların kendi devlet ihraç bankalarının kredisiyle aldık.

  • race_2007 R kullanıcısına yanıt
    Savaş ortamı bahsettiğiniz ideal ortamları barındırmıyor. Herşey kağıt üstünde yazan gibi olsaydı bizim SİHA'lar karşısındaki hava savunma sistemlerine sahip konvansiyonel bir orduyu böylesine ağır tokatlamazdı. Üstelik rejim ve ruslar havadan siha'larımızı düşürmek için yoğun çaba harcadır. Özellikle rejim uçaklarının düşürülmesinden korktuğu için Ruslar bunu yapmaya çalıştı ve gördüğünüz gibi pek de başarılı olamadılar. havada aynı anda 45-55 arası SİHA'mız varken 2-3 tanesini düşürebildiler. Sırf bu yüzden rejim bu hafta ruslardan uzun menzilli hava hava füzesi tedariğine gitti. Bu da çok çare olmayacak çünkü savaş ortamında karşı taraf havadan SİHA'ları düşürmeye çalıştığında bizim F-16'lar da onları koruyor olacak ve kolay yem olacaklar malum düşürülen Su-24'ler gibi.

  • Ortaklık yaparsa salaklık eder.

  • türk bankası ndan para almaları iyi birşey kötüymüş probagandası yapmayalım.. türk telekoma para verenlerde misliyle çıkardı kimse merak etmesin kafasınıda yormasın

  • TUSAŞ'tan aldığımız teknik özellik bilgilerini yazıyoruz. Peki siz neye göre böyle bir aralık olmadığını iddia ediyorsunuz?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.