Şimdi Ara

İdeallerinizdeki Türkiye Cumhuriyeti. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M

    Ulus devlet artık olmayacak, herkes Türkiyeli olacak. Sadece Türkler Türk olacak. Onlar da Türkiye Türklerindir gibi naralar atmayacak. MHP, BBP kapatılacak.


    Türkiye zaten ulus devlet değil, üniter devlettir.
  • Sizin stilinizden yanıt vereyim ben de:

    - Tahminden çok niyet okuyuculuğu olmuş. Ben sizin amacınızı bildiğimden muhatap olmamaya çalışıyorum ama siz benim adıma tahminler, yorumlar yapıyorsunuz. Ben zaten kendi düşünce yapım çerçevesinde mesajlarımı yazıyorum ve okuyanlar az çok konulara olan yaklaşımı bilir. Ancak siz hem okumuş hem de anlamamışsınız. Çünkü ön yargılarınız var. Yöneticiliği de buna göre yaptığınızı çok iyi biliyorsunuz. Kafa yapınıza uyan üyeler çok cici, şeker şeyler ama sizin gibi düşünmeyenler ise sizin düşmanınız.
    Şimdi yazdıklarınızın tamamına yakını nasıl yanlış ve ön yargılı onlara geçeyim. Eğer aralarında varsa "siz şöyle yazmıştınız ama şimdi böyle yazıyorsunuz" gibi bir şey, onu da belirtirsiniz.


    Trajikomik. İftiralara devam diyorsunuz yani. Anlıyorum sizi.
    Hem niyet okuyuculuğu yaptığımı söylüyorsunuz hem de amacımı bildiğinizi söylüyorsunuz chakra. Çelişkinizi çok sevdim. Ama geçmişi açmayalım şimdi, eskiden yazdıklarınızı göstermeyelim bence. Yani iftira baabında. Diğer iletilerinizi pek bilemeyeceğim. Zira pek okuduğum bir kişi değilsiniz. Neyse... Geçelim bunları.





    - acil vs. gibi zamanlama önerim olmasa da evet doğrudur bu faşist, Türk olmayanı sıkıntıya sokan ve hep mecburen bir görev yerine getirilircesine okunan and kaldırılmalıdır.


    Bakın bu yaptığınız tahriktir ve hatta hakarettir. Siz daha en başından bunun farkında değilsiniz. Türkiye faşist bir ülke değildir. Andımız da faşist değildir. Faşist diyerek tahrik ediyorsunuz. Kendi kafanıza göre ona buna faşist diyemezsiniz. Öncelikle bunu kabul edeceksiniz. Öyle ben çok özgürlükçüyüm, buram buram liberalizm kokuyorum, herkes özgür olacak, demokrasi gelecek görünümü verip kafanıza esene faşist derseniz böyle çelişkiye düşersiniz. Önce faşizm nedir onu öğrenin, ondan sonra tekrar değerlendirin diyorum. Türk = Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır dedim 50 kez. Hala daha Türk olmayanı sıkıntıya sokuyor diyorsunuz. Kimseyi sıkıntıya sokmuyor. Kafanıza göre konuşuyorsunuz. Kimse rahatsız değil andımızın okutulmasından. Rahatsız olanların %99'u PKK yandaşları. Onların sözleriyle hareket etmiyoruz, etmeyeceğiz. Siz de kafanızdaki şu andımızdan rahatsızız gibi asılsız düşünceleri çıkartabilirseniz bence güzel olur. En azından gidin, sokakta gördüğünüz herkese sorun ne bileyim, anket falan düzenleyin, söylediğimi göreceksiniz. Dolayısıyla bu madde gerçekçi olmamış.





    - Bu ülkenin tek resmi dili, bayrağı vardır ve öyle kalmalıdır. Ancak dikkat edin resmi diyorum. Onun dışında insanlar günlük hayatında hangi dili konuşur karışamazsınız. Devletin okullarında eğitim yüksek öğrenim düzeyine kadar Türkçe olmalıdır. Daha sonrasında üniversitelerde nasıl ingilizce eğitim dili olabiliyorsa kürtçe de olabilir, lazca da olabilir. hangi dilde eğitim görmek ise kişinin tercihine kalır. Ve tabi nasıl ingiliz dili edebiyatı bölümleri varsa kürdoloji, kürt dili edebiyatı bölümleri de olacaktır. Bakın ben size şunu söyliyeyim; aynen ingilizce eğitim alınan üniversiteler gibi kürtçe eğitim alınan üniversite olsun, Türkçe, İngilizce eğitim verene göre yüzde bir tercih sebebi olacaktır. Sadece böyle şeyleri "aman ülke bölünüyor" korkusundan artık çekip almak gerek. Özgürlüklerin zararı değil faydası vardır.


    Benim üniversitelerin eğitim dili konusundaki düşüncem belli ve sabittir. Bana bunları söylemeniz gereksiz.
    Ancak hem andımızdan rahatsız olacaksınız, Türk olmayanı sıkıntıya sokuyor diyeceksiniz hem de resmi dil Türkçe diyeceksiniz. Neden? Kürtçe okumaya hakkı yok mu insanların? Neden Türkçeyi dayatıyoruz? Alın bir çelişki daha... Adam çocuğunu Türkçe değil, Kürtçe eğitmek istiyor diyelim ki, benim çocuğum ilköğretimi Kürtçe okuyacak diyor. Türkçeyi dayatmak faşizm değil mi? Demek siz de faşistsiniz sevgili chakra. Vay be... Hoşgeldin aramıza yoldaş.




    - MHP, BBP gibi partiler neden kapatılsın ? Mümkünse daha fazla olsun, daha radikalleri olsun ama asla şiddete bulaşmadan, siyaset çerçevesinde faaliyet göstersinler. MHP veya BBP'nin zaten şiddet ile işi yok ancak BDP için aynı şeyi söyleyemem. Kapatılsa üzülmem ama yenisinin yarım saat sonra açılacağı için kapatmanın da bir anlamı olmadığını söyleyebilirim.
    Artık 2011 yılında olduğumuzun farkına varalım. Küreselleşmeyi düşünün ve ayrı bir gezegende yaşama şansımızın olmadığını anlayın. Büyük ülke olmak ulusları bir araya getirmekten geçer, sizler ise tek bir ulus, içindekiler de tek tip vatandaş istiyorsunuz. İsteseniz de istemeseniz de ülkemizde tarihsel süreçten gelen bir sürü etnik unsur var, bunu kabul edeceksiniz ve kafalarına vurup "baba bırak etnik kökeni, burası Türkiye, Türküm demeyeceksen defol !" demeyeceksiniz. Tam aksine kucaklayacaksınız, birleşeceksiniz, daha kuvvetli olacaksınız.
    Ulus devleti nasıl düşünüyorsunuz ? Devlet ve özel kurumlar olmak üzere bir sürü ülke ile resmi, ticari ilişkileriniz var hatta AB ülkelerinde serbest dolaşım istiyorsunuz, belki ileride fiziki sınırlar bile kalkacak. Siz halen ulus devlet sloganları atıyorsunuz. Kapatın sınırları, atın veya katledin diğer etnik kökenli vatandaşları, sonra da "ben safkan Türk ulus devletiyim" diye övünün.

    Hmmm... İlginç. MHP ve BBP gibi milliyetçi ve hatta bazı noktalarda ırkçı sayılabilecek iki partinin kapatılmasını gereksiz buluyorsunuz. İyi de MHP de BBP de, hadi kendi içlerindeki ayrılıkları bırakalım, genel parti tüzüğüne dönelim, andımızın kaldırılması konusunda sizinle aynı fikirde değiller. Onlara göre de herkes Türk. Ama size göre değil. Yani bu faşist değil mi? Kaldırılması gerekmez mi? Özgürlüğü kısıtlıyorlar çünkü. Türkçeyi de andımızı da dayatıyorlar. Ve biz tek bir milletiz, Türk milletiyiz diyorlar. BDP konusunda hemfikiriz ve sanırım bir tek bunda hemfikir kalacağız. Yalnız, hukuksal süreç hızlı ilerlese BDP gibi partilere yer kalmaz. Zira her kapatma davasında bazı milletvekilleri siyasetten men ediliyor. Da yine biraz çelişkiniz var. BDP içerisindeki PKK yandaşı milletvekillerinin dışındakilerin suçları ne? Onlara niye dayatıyoruz bunu? Adamlar belki sadece Kürtleri temsil etmek için oradalar? Kötü mü?
    Ayrı bir gezegen, küreselleşme, andımız, ideallerimizdeki Türkiye, büyük ülke olmak ulusları bir araya getirmekten geçmek?
    Bence ayrı bir gezegende yaşıyorsunuz sevgili chakra siz şimdiden. Dünyanın en büyük ülkeleri: Amerika, Almanya, İngiltere, Çin, Japonya... Ulusları bir araya mı getirmişler? Amerika Avrupa'dan gidenlerin karışması sonucu oluşmuştur. Hala da öyledir? Hangi ulusları bir araya getirmiş acaba kurulduktan sonra? Amerika hala Amerika'dır ve ilk gidenlerin oluşturduğu milletten oluşur. Büyük devlet olmak ulusları birleştirmekten geçer savını nereden çıkarttınız ayrıca? Büyük devlet olmak, üretmekten, güçlenmekten ve milletini her tehlikeye karşı korumaktan geçer. Tek bir ulus istiyoruz? Doğru. Saydığım devletlerde de tek bir ulus var? Amerika B.D. vatandaşlarının hepsi Amerikan ulusunu oluşturuyor? Sanırım bilginizi tazelemeniz ya da hatta en başından tekrar öğrenmeye başlamanız gerek. Bir de tek tip insancı olduk iyi mi? Bir sürü etnik unsur var? Türkiye'nin %80'i etnik Türk. %15 civarında etnik Kürt var. Sayabilir misiniz bahsi geçen etnik unsurları ve yüzdelerini verebilir misiniz? Kimse kimsenin kafasına vurmuyor Türk olacaksın diye. Kaç defa daha söyleyeceğim, Kürt kökenli vatandaşlarımız, Kürt kökenli Türk diye geçer... Halk arasında Kürt kökenli Türk de demeyiz, Kürt deriz direkt. Ya da Laz kökenli vatandaşlarımıza Laz deriz. Ama herkes Türk milletine ait olduğunu kabul eder. Size bir şey söyleyeyim mi? Siz ve sizin gibiler, halkı tanımıyorsunuz. Halk ne istiyor, ne hissediyor bilmiyorsunuz. Sonra gelip burada ahkam kesiyorsunuz, andımız Türk olmayanı sıkıntıya sokuyor diye... Bu çok kötü işte. Ve daha da kötüsü, buna özgürlükçülük ve demokrasi diyorsunuz.

    Ulus devleti, neredeyse bütün dünya böyle olduğu için düşünüyorum. Gerçi Bhutani arkadaş ulus devlet derken söylediğimi yanlış anlamış, siz zaten kökten yanlış anlıyorsunuz da. Ulus devletten kastım, tek bir milletten oluşan devlettir. Örneğin Osmanlı bir ulus devlet değildir. Osmanlı aldığı ülkelerdeki toplumların her birine millet demiştir. Da bu Orta Çağ'da mümkündü. Günümüzde mümkün değil.
    Şimdi daha da garip bir önermeniz var. Ticari ve uluslararası ilişki deyip ulus devlet yapısına atıfta bulunuyorsunuz. Ben de soruyorum, ne alaka? İyice dışına çıkmışsınız konunun ve söylenmek istenen şeylerin. Ayrıca kimse safkan Türk devletiyim diye övünmüyor, kafanız mı güzel Allah aşkına yahu? Safkan Türk diyen mi oldu size? Türk milleti diyoruz, bundan gidip safkan Türk anlıyorsunuz.

    Tabi ileride fiziki sınırlar kalkacak. Belki 100, 200 yıl sonra... Belki daha da fazla, bilmiyorum. Biz şimdiden kaldıralım. Almanya'nın karşısına şöyle çıkalım: "" ABD, AB, İsrail, Çin, Rusya, Japonya bir anda çöreklensin bütün Anadolu'ya... Hayal gücü...



    - Kaldırılsın gibi bir görüşüm yok ancak bulunmasının bana göre faydası da yok. Bir insanı anmak, yaşatmak isterseniz bunu bunu meydana, dağa taşa beton veya metaldan suretlerini koyarak yapamazsınız, yapar gibi görünürsünüz.



    Ne alakası var? Sevilen insanların heykelleri dikilir, bunun bile ne anlama geleceğini anlayamıyorsunuz. Atatürk'ü sadece fikirleriyle yaşatmak isteyen kim yahu? Atatürk bütünüyle örnek bir insandır. Türk milleti için inanılmaz bir hatırası vardır. İki adımda bir heykeli olsun niye rahatsız olayım? Bir yararı yokmuş... Tabi yaptığınız her şeyin bir yararı var zaten. Topkapı Sarayı'nı da yıkalım isterseniz. İstanbul'un en güzel yerinde... Daha çok para kazandıran şeyler yapılabilir oraya? Taksim Meydan'ındaki anıtı da kaldıralım, onun da bir yararı yok. Neyse... Anlayamadığınız düşünce şu: Atatürk heykelleri, büstleri, Atatürk'ün anısına olan saygıdan ötürüdür. Büyük insanların heykellerinin büstlerinin dikilmesi kadar doğal bir şey yoktur. Atatürk geçtiğimiz yüzyılın en büyük insanlarından birisidir. Öyle basitleştirmeye çalışamazsınız Atatürk gibi bir insanı. Yani bunu yapıyorsunuz demiyorum ama kendinizce basite indirgiyorsunuz ve yanılıyorsunuz. Euler, Einstein, Napoleon, Ghandi, Kanuni seviyesinde bir insandır. Türk milletinin yetiştirdiği bir vatan evladıdır. Cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz, gecesini gündüzüne katıp bütün hayatını bu vatana adamış bir insandır. Heykellerin bir yararı yokmuş... Peh...



    - Türkiye adından hiç rahatsız değilim. Bunu Türk olmam nedeniyle söylemiyorum, sadece çok önemli görmüyorum. Yaşadığımız ülkenin adı şu veya bu olmuşdan daha çok nasıl bir ülkede yaşadığım önemlidir. Ayrıca Türk olmayı ayrıcalık olarak da görmüyorum. Başka bir ülkede de doğmuş olabildim, o zaman kendimi kötü mü hissetmem gerekirdi ?

    Türk olmaktan ayrıcalık duymanız gerekmiyor. Duyana saygı duyun yeter. Türk milletinin bir bireyi olmaktan gurur duymak kötü bir şey değil. Siz gurur duymuyorsunuz diye herkesin öyle olması gerekmiyor. Ama ülke adında da çelişkidesiniz. Hem Türk lük dayatılıyor diyorsunuz, hem de ülkenin adı Türkiye kalacak. Olur mu hiç? Hem terörü nasıl bitireceğiz madem? Açılımın, etnik unsurları ayrı bir millet olarak tanımanın bahanesi olarak terörü koymuyor musunuz ortaya? Ama adamlar ayrı devlet istiyor. Şimdilik özerklik olarak da kalsa... Ne yapacağız? Türkiye adı dayatma bence. :D Yani size göre önemli değil ama başkalarına göre önemli. Sadece size göre mi bakacağız?



    - İstiklal marşı ve Mehmet Akif benim için çok önemlidir, böyle bir şeyi düşünmem

    Allah Allah... Çelişkinin alası burda. İstiklal Marşı daha ırkçı ve hatta daha dinci. Yani ayrım var. Hem andımızdan rahatsız oluyorsunuz, hem de İstiklal Marşı önemlidir diyorsunuz. Bu nedir yahu? İstiklal Marşı'nda açıkça, ırkıma diyor. Çok fena çelişki olmuş.



    - Neden yasaklansın ? Bana göre saçmalıktır ama düşünce bazında her şeyin özgürlüğünden yanayım.

    Evrim teorisi saçmalıktır? Çağımızın en güçlü teorilerinden birine saçmalık diyorsunuz. İlginç tabi. Bunu anlatmaya burada sayfalar yetmez de... En azından ben evrim teorisinin doğruluğuna, kendi sebeplerimden dolayı inanmıyorum diyebilirdiniz. Saçmalık demek sizin yetkinlik seviyenizi gösteriyor malesef. Ha bir de tıp okumuştunuz siz değil mi? Bu çok çok daha kötü. Sanırım ben bir mühendis olarak sizden daha çok bilgi sahibiyim bu konuda. Neyse bu başka konularda tartışılır. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, işte sizin bu zihniyetiniz ve sizin bu "saçmalık işte yav" yaklaşımınız yüzünden evrim teorisi Türk Eğitim müfredatında hala daha tartışılıyor. Bırakın artık, şu ellerinizi çekin gözünüzü seveyim bilimden. Bırakın öğretim kurumu güncel bilime ve tekniğe dayalı yapsın eğitimini. Sonra neden inanmadığınızı kendi çocuğunuza kendiniz anlatırsınız.



    - Adı açılımsa açılım, özgürlükse özgürlük. Tüm etnik kökenlere eşit yaklaşılacak ve saygı duyulacak, hiç bir vatandaş ötekileştirilmecek, dilini rahatça konuşacak, kültürünü yaşayacak.

    Yani bugün yapılmıyor bu? Kime ne ayrımcılık yapmışız acaba tam olarak bir öğrenebilir miyim? Kim bu ülkede istediği neye sahip olabilmiş, Türk'ten gayri? Hayal dünyasında yaşıyorsunuz resmen.


    - Evet. Gerekirse, darbe işine veya teşebbüsüne, planlamasına bulaşmışsa dışarıda tek bir general kalmamacasına hepsi için yargı neyi gerekiyorsa o yapılır. Ne yapalım ? Generalimiz azaldı, morallar filan bozuluyor, o zaman hukuk filan askıya alınsın, ayrıcalık tanınsın mı diyeceğiz ?
    Lafa gelince asker yorulmaz, uyumaz, hiç bir şeyden etkilenmez ama işine gelmeyince morali bozulur üç beş çapulcu ile iyi mücadele edemez. Allah korusun bir ülke ile savaşa girsek "ordunun morali bozuk, general yetmiyor" filan mı diyeceksiniz ? Açın ve kurtuluş savaşını mehmetçik ne şartlarda yapmış okuyun.
    Hep yazıyorum, bu ülkenin ordusu gerekirse yoluna sadece mehmetçikleri ile de devam eder, bu ülke ordusuz kalmaz.


    Tabi... Hep öyledir. Askerlik konusunda en ufak bir fikrim yok desenize şuna.


    - Yeni anayasanın yapılmasını çok zor buluyorum. Şu zamana kadar darbe anayasasını baştan sona değiştirmeyenler utansın. İnşallah gerçekten demokrasiyi içeren, kısa ve öz bir anayasamız olur.


    Darbe anayasasının neresinden rahatsızsınız diye sorsam, alacağım cevap hiç şüphesiz şu olacak: Çünkü darbe anayasası. Ne tarafından rahatsız olduğunuzu bile bilmiyorsunuz.



    - Öncelikle şunu yazayım. Kara çarşaf, peçe gibi şeylere karşıyım. Ancak bunun dışında örtünmeye karşı değilim. Benim ne eşim ne de annemin başı kapalı. Ama bunlar empati yapmama engel değil. TBMM dahil her yerde başı örtülü olan da çalışsın, mini etek giyen de çalışsın. Ne zararı var ? Her milletten insan çalışsın ne zararı var. Bu çağda ırkçılık mı yapacağız ?

    Kara çarşaf ve peçeye karşı mısınız? Neden? Onlar size mi soracaklar ne giyeceklerini? Çelişki üstüne çelişki... Bir daha çelişki sonra. Şey gibi, dream within dream within a dream within a Burger King within double taco.


    - Tek kelimeyle fantazi diyorum.

    Bir kez daha hemfikiriz. İlginç. Ben de şahsen PKK'dan yaptığı zararı karşılamasını beklemiyorum. Yok olsun yeter.




  • Size 100 sayfa da yazsam anlamayacağınız ve ön yargılı yaklaşacağınız belli oluyor. Zaten sizi ikna etrmek gibi bir mecburiyetim de yok.
    Sadece iki noktaya değineceğim. İşi boş polemiğe çevirmeye niyetim yok. İnsanlar bizim kişisel tartışmalarımızı okumak zorunda değil.
    Kişisel olduğu için bir zahmet yöneticilik görevinizi yapıp bu mesajımı okuduktan sonra başkalarını ilgilendirmeyen bu mesajları siliniz. Gerekirse kendiniz ve benim için de uyarı talebi açarsınız. Çok tarafsızsınız ya, ondan şey ettim

    Sizin tarzınızı ortaya koyan bir tehditte bulunmuşsunuz ve eskiden yazdıklarınızı göstermeyelim gibi birşey yazmışsınız. Elinizden kolunuzdan tutan yok, buyrun arşiv ve meydan sizin, koyun ortaya ne yazmışım. Siz burayı ve buradaki görevinizi öyle bir ciddiye alıyorsunuz ki, sanırsınız birisi yüz kızartıcı bir suç işlemiş ve onu mahkum ettireceksiniz. Şahsen forum benim için daha önemli işlerimin, gerçek hayatın artan vakitlerinde hobi mahiyetinde yazdığım, stres attığım, paylaşımda bulunduğum yerdir. Buraya daha fazla anlam yükleyip, gaza gelip "şöyle yaparım haaaaa" tarzında şeyler veya diyelim ki sizin tam da malzemeniz olacak bir mesajımı buldunuz ve "bak zamanında ne yazmışsınız, nasıl mutlu ve tatmin oldum ehehuehue" havasında yaklaşımınız sizin hakkınızdaki düşüncelerimin doğruluğunu teyit ediyor.

    Andımıza faşist içerikli şeklinde yazmama tepki gösterip tahrik ve hakaretten bahsediyorsunuz. Size göre hakaret ise yine buyrun elinizden kolunuzdan tutan yok. Delil olarak elinizde yazılı mesaj var, ip var. Buyrun savcılığın yeri belli ve yapın suç duyurusunu. Hakaret olup olmadığını öğrenmiş olursunuz.




  • Aynı taktiğe devam ediyorsunuz, konuyu ve ortamı saptırmaya, kafanıza göre döndürmeye çalışıyorsunuz.

    Kusura bakmayın olayı o noktaya getiren sizsiniz. Ben size soruyorum idealinizdeki Türkiye nedir diye, tahmin ettim doğru mu diyorum, siz sürekli bana kişisel ithamlarda bulunuyorsunuz. Ben de ama hazırlıklıyım bu kez, ilk yaptığınızdaki gibi beni sinirlendirmeyi başaramayacaksınız. Ben hala daha idealimizdeki Türkiye konusundayım. Ama ısrarla konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz. Yazdığım şeye cevap vermeyi deneyebilirdiniz. Ama doğru... 100 sayfa yazsanız da anlayamayacak kadar aptal, kör ve önyargılıyım ben. Faşizminizi çok seviyorum chakra .TaneR.

    Hayır, silmeyeceğim. Şu anki çabam konuyu tekrar özüne döndürmek ve bana karşı kişisel ithamlarınızdan kurtulmak yönünde. Hala daha uzatmak isteğindeyseniz silebilirim. İsteğim o yönde değil.
    Valla çok sağ ol be chakra kardeş. Tarafsız olduğumu düşündüğün için... Demiştim ya diğer konuda da, ilerleme var bende. Önce pis ideolojili, vatan-millet düşmanı, cahil dinsiz köpek bir yöneticiydim. Şu anda sadece pis bir ideolojiye yakınım size göre.

    Ne tehdidi yahu? Beni tehdit eden sizsiniz. Çok önceden, ben onları kastetmiştim. O mesajları buraya koysam ne olur, sadece insanlar sizi daha iyi tanır. Taktiğinize hayran oldum ama. İşine gelmeyince, faşist, önyargılı ve tehditkar. Öğrenilecek çok şey var sizden.
    Öncelikle o paragrafı hiç ciddiye almadım çünkü tamamen taktik gereği yazmışsınız.

    Ne yazdığınızı söyleyeyim: Önce arkamdan konuştunuz ve beni tehdit ettiniz. Bilmeyenler için söylüyorum, benim için "dikkatli olsun" demiş. Ardından benim ideolojik olduğumu iddia ettiniz. Defalarca sormama rağmen ideolojimi sizden öğrenemedim. Milli değerlere hakaret ettim size göre sonra... Ve evet, torpille yönetici oldum.
    Ben de diyorum ki size, eski mesajlara gidersek bunları görürüz, şimdi ortaya çıkması iyi olur mu Allah aşkına? Burada o kadar samimi adam var, herkes bir şeyler paylaşıyor. Adam bakacak sizin yazılarınıza... Yazıklar olsun beah diyecek. Hoş olmayacak. Yoksa tehdit falan yok yani. Tehdit edebileceğim bir güç de yok elimde. Tehdit etsem derim ki bak, ben senin adresini numaranı biliyorum, bulurum seni vs... Ya da sizin taktiğinize başvurup başka bir şeyler düşünebilirim. Dikkatli olmanızı önerebilirim mesela.

    Evet tahrik. Çünkü olmayan bir şeyi söylüyorsunuz. Faşizm, faşizmin tanımı, nerede nasıl uygulandığı tamamen ortadadır, yakın tarih. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca böyle bir ideolojiye bulaşmamış olup, faşizmle uzaktan yakından alakası yoktur. Siz gidip öğrenci andına faşizm derseniz direkt tahrik etmiş olursunuz. Çünkü faşist değil. Bugün burada andımıza değer veren bir ton insan var. Ve faşist dediğiniz bu antla o insanları da faşist yapmış oluyorsunuz ki bu da hakarettir. Zira faşizm bir insanlık ayıbıdır. Anlatabildim mi?

    Şimdi sorularınızı yanıtlayabildiysem eğer, elimden geldiğince, yukarıda yazdıklarıma dönmenizi rica ediyorum. Yanıtlarınızı merak ediyorum çünkü. Ve tekrardan belirtiyorum ki, 100 sayfada anlamayacak kadar gerizekalı bir adam değilim, bir deneyin önce. Anlamazsam bir daha yazmazsınız.




  • İçinde herhangi bir dine mensup kimse bulunmayan bir Türkiye.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.