Şimdi Ara

İdeal antifriz değişimi nasıl olmalı(?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fabrika çıkışı orjinal antifrizi (motor soğutma sıvısı) olsa ellemeyecektim 2 yıllık arabada ama yetkili servis iki sene önce değiştirdiği ve faturada sadece organik antifriz yazdığı için, farklı markaları karıştırmak yerine komple değiştirmeye karar verdim.
    Ben karar verdimde yine ustanın bilgisine ve insafına kalıyor iş. Tüm soğutma sistemindeki suyu boşaltıp 2-3 kere yıkayıp yenisini koymayacaksa bir anlamı yok, çünkü içeride diğer antifriz kalacak bu durumda.

Usta yada uygulama öneriniz nedir.
    Bunu alıp 5 yıllığına antifriz defterini kapatmak istiyorum.

http://www.hepsiburada.com/mobil-antifreeze-advanced-5lt-organik-antifiriz-oat-pm-otmbl151154c1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 1 Ağustos 2017; 17:15:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanım kitapçığınızda önerilen antifirizi alıp ustanıza bunu koyacağız demeniz yeterli olur
  • Konsantre antifrizle, hazır karışım antifrizlerin değişim prosedürleri farklı mı?

• 2-3 kere yıkayacaktan sonrasını okumadım

• Mevcut soğutma suyunu boşalttıktan sonra temizleme amaçlı kesinlikle çeşme suyunu basmayın. Saf su alıp sistemi saf su ile doldurup boşaltın. 2 kere yeterli gelir sanırım.

Kullanma kılavuzunda hangi tür öneriyorsa o tür antifrizi kullanın. İnorganik motora organik veya tersini koyarsanız türlü türlü sıkıntılarla uğraşırsınız.
  • Gerek yoksa 2 senede değiştirmeyin, organik antifirizlerin 5sene ömrü var.

Karısım 50-50 olmalı, kapalı sistem oldugu için içerisi kirlenmez vs, eski antifirizi tamamen bosaltmanıza gerek yok, eski antifiriz organik oldugu sürece yeni koyacagınız antifirize birşey yapmaz

Ayrıca pas yapmaması için saf su kullanın

• Hazır karışımla, konsantre antifriz almak konusunda kararsız kaldım.

Mobilin, motulun 5lt'lik hazır antifriz karışımları var ama shell long life konsantre antifriz alıp üzerine %50 saf su eklemeye karar verdim.

Ürün kitapçığında bir şey yazmıyor, motor suyunun kaç litre olduğunu bile yazmamış, sadece etilen glikol bazlı antifriz kullanın demiş alüminyum motor bloğundan dolayı. 2015 i20 araç.

Organik antifrizlerin ömrü 2 yıl kadar, 5 yıl dediğiniz mobil advanced tarzı çok pahalı ürünler ki, yetkili servisin gidipte onu koymayacağını hepimiz biliyoruz. Onun için değiştirmek mantıklı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • safsuya para vermeyin.yağmur suları klima suları saf sudur.

• Antifrize de para vermeyelim kaya tuzu atalım mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

safsuya para vermeyin.yağmur suları klima suları saf sudur.

Ufuk bey sizden 2.el araç alınmaz .aracınıza geleneksel yöntemlerle bakıyorsunuz

• Yağada para vermeyelim, zeytinyağının yanma sıcaklığı 250 dereceye yakın zaten, çoğu motor yağından daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 2 Ağustos 2017; 17:1:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

safsuya para vermeyin.yağmur suları klima suları saf sudur.

Ufuk bey sizden 2.el araç alınmaz .aracınıza geleneksel yöntemlerle bakıyorsunuz

gereğinden fazla bile bakıyorum.

servis 5/40 yağ koyuyordu ben 5/30 kullanıyorum.20 binde 1 bakım periyotu var ,8-10 binde yaptırıyorum.

her parçasında kaliteli markaları tercih ediyorum,kendime okadar bakmıyorum

• Bu forumda ana konular hariç teknik meseleler konuşulamaz bunu yine yeniden anladım:)

Konunun başlığı "ideal" yani kimse sana nasıl yaptığını sormuyor, nasıl olması gerektiğini soruyor, şartnameleri sertifikaları teknik verileri öğrenmek ve işin pratiğindeki hataları görmek için konu açıyor.

Bir konu daha çöp oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 2 Ağustos 2017; 17:13:13 >
  • AAABBBTR42 A kullanıcısına yanıt
    6-8litre civarında sıvı alır, ama içinde kalan sıvı oldugu için 5litre anca alır gibime geliyor.

• Totalin sitesinden araç marka modelini girip baktım 4.3litre diyor.

http://total-uk.lubricantadvisor.mobi/default.aspx?lang=eng

İdeal antifriz değişimi nasıl olmalı(?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 2 Ağustos 2017; 17:25:10 >

• @nacker hocam, Antifiriz değiştirilirken tüm sistemin yıkanmasının gerektiği veya gerekmediği ayrı bir tartışma konusudur. ona sözüm yok. Fakat saf su veya normal su arasındaki fark ne olduğu için arkadaşa saf su önerdiğinizi merak ettim?

@metinTasci hocam, saf suyun pas yapmama gibi bir özelliği bulunmamaktadır. Yanlış bilgilendirmeyelim arkadaşımızı. İyi akşamlar, saygılar.
  • Motor soğutma suyunun yarısı antifriz yarısı saf su olmalı, eczanelerdeki distile su da olabilir. Kitapçıktaki antifriz özelliklerini karşılayan antifrizi alın, işi bilen bir usta tarafından değişim yapılması iyi olur, hava yapma durumu olabilir, kalorifere giden hortumdan havası alınıp, hortum tekrar takılıp kontroller yapılır

• Forumda önceden yazıldı çizildi.
    Saf su olmazsa antifrizin donmayı değil korozyonu, kireçlenmeyi engelleyici etkisi azalıyor.
    Üreticinin önerdiği ne ise o konulacak.
    Boşaltıp, çeşme suyu konulup fan açıldıktan sonra en az 15dk çalıştırılıp tortuların iyice çözülmesini sağladıktan sonra değişim yapılsa iyi olur. Ertesi gün bile olabilir. Bazen tortular çözülünce sızma yapıyor. Bir kaç gün bekenirse bu da anlaşılır.
    Saf su ile yıkamak yerine yumuşak içme suları daha ucuz olur.
    Fakat motora antifriz ile konulacak su saf olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.