Şimdi Ara

İddia : Ulusal Güvenlik; Google, Apple gibi 9 internet devinin sunucularına erişebiliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ulusal Güvenlik bahanesiyle izleyebiliyorlarsa ticari çıkar için de izlerler. Bunun ucu yok. Şimdiye kadar yapılmadığının da garantisi yok. Linuxde de var açık maçık, yada NSA'yin BSD'gillere dadanması arkakabi istemesi vs. vs.

    ACTA'yı boşuna çıkartmadılar zmanında, Avrupaya da boşuna dayatmak istemiyorlar. Önce gözetle sonra tepesine bin. Bunu sanayi casusluğundan, şantaj amaçlı kullanılacak her türlü yere kadar yayabilirsin.

    Boston olayları ile meşgulken millet CISPA'yı da geçirdiler. Boston bombasına ister komplo teorisi de ister başka şey de, CISPA geçti sonuçta. Kötü niyetli kullanımla baya baya şeye ulaşma imkanı tanıyor ekstradan.

    Bunlar üstünde fikrimizin olduğu, nerelere kadar uzayabileceğini bildiğimiz şeyler. Sen istediğin kadar normal vatandaş ol dümdüz yaşadım de. İllegal olmasa bile başkalarının bilmesini istemeyeceğin şeylerin olabilir hayatında, dünyada bi sürü önemli önemsiz insanın olabileceği gibi. Öyle veya böyle ulusal güvenliği bahane edip çıkar amacıyla bunların kullanılamaması lazım. Bu bahsettiğim şeyler arasında, ulusal güvenlik ile özel hayat arasında, çıkar amaçlı yada güvenlik amaçlı gibi şeylerin arasında çok ince bi çizgi olduğunu biliyoruz. Onun kontrolü nasıl olacak vs. faln hepsi karar vermesi detayı zor olan şeyler.




  • Kedidir o kedi.

  • İzlenmek izlenmemek konusu bir tarafa ne kadar korunduğumuz konusu önemli bir konu . Bu Ülkede başbakanlığın bile sunucusu göçertilebiliyorsa her yere girilebilir google'ın Türkiyede ulaşamadığı yer kalmamıştır herhalde bütün bu bilgiler bir işe yaramaz sadece izliyorlar diye düşünüyorsunuz ve fena halde yanılıyorsunuz bu bilgiler Amerika hükümeti ile paylaşılıyor olduğu sürece ülkelerin kaderini pekala değiştirebilir. Halkın milli, dini görüşleri siyasi tercihleri doğrultusunda halkı çok rahat manipüle edebilirler. Halkın içindeki ulusalcı, muhafazakar eğilimlere göre durumu analiz edip hükümetle halkı karşı karşıya getirerek kışkırtacak eylemler pekala planlanabilir arap baharı gelen ülkelere bakarsak hepsi de baskı rejimleriydi ve bu eğilimleri kaşıdıklarında kollarını kımıldatmadan o ülkedeki yönetimi değiştirebilirlerdi. Ülkedeki karşıt görüşlülere el altında silah verdiklerinde hiçbir savaş planı yapmadan bir ülkeyi bitirebiliyorlar üstelik karşıt görüşlüleri silahlandırdıkları için ellerinde onlara borçlu bir devlette hazır bulunuyor bu devletten de yaptıkları yardımlar karşılığında birşeyler istemesi zaten kaçınılmaz





  • telefonu dinlenen, interneti izlenen, halkı koyun gibi yönlendirilen bi ülkede yaşıyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    bunu bilmiyormuydunuz. bizim gibi 3 dünya ülkelerinde olur sadece özgürlük. yoksa kimse tweet face gibi yerlerde illegal olay yapma özgürlüğü yoktur.

    Gezi olaylarının provokasyonları bu dediğin yerlerden yapıldı ve milleti oralardan topladılar; dikkatini çekerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    bunu bilmiyormuydunuz. bizim gibi 3 dünya ülkelerinde olur sadece özgürlük. yoksa kimse tweet face gibi yerlerde illegal olay yapma özgürlüğü yoktur.

    Gezi olaylarının provokasyonları bu dediğin yerlerden yapıldı ve milleti oralardan topladılar; dikkatini çekerim.

    bende onu demek istiyorum iş de. biz de bu haber olsaydı vay devlet özgürlüğümüzü elimizden alıyor olurdu. tweet yavaşladığında millet devlet nerdeyse topa tutulacaktı.
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Onu yapanların bir kısmı gözaltında şu anda.
  • Şaşırmadım...
  • Mağara serin miydi kardeş?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.