Şimdi Ara

İddia: Cep telefonu ÖTV zammı gelebilir 'özel video' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
2.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu bir soygun olabilir mi

    Hayır bari kışın yapmasalardı,üşüyoruz be mübarek.
  • Dolarin 3.50 olmasi yetmedi bide otv + otv nin kdvsini ekleyin bu istikrar harika dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 yıllık geleceğimizi 5 yılda bile tüketebilme kapasitesine sahibiz! Geleceğimizi, üretmeyerek-üretemeyerek sürekli borçlanarak-borçlandırılıp tüketerek yedik bitirdik. Afiyet olmasın!

  • dahada fazla olmalı,hem devletimize destek olalım, hem zengin fakir ayrılsın.

  • Basiti var, kaçak satın almak. Telefon satışları azalınca teknoloji marketleri isyanı basar zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık gerçekten yazık

  • Bazilari kacak aliriz yada yurtdisindan aliriz diyor. Suanki dolar kuruyla aldigin zaman yurtdisindaki 1000dolarlik telefon 3500tl yapiyor arti devlete odenen imei kaydi. Gercekten cok ucuza geliyor :)

  • Bence biz artık Amerika'ya Alaskya uçak bileti alalım gitmişken 5 yıllık elektronik ihtiyacını 0 vergi ile alıp dönelim daha ucuza gelir

  • artık telefonlar özel ihtiyaç değil mecburi ihtiyac.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aceleciburak

    Bir zamanlar bir teknoloji mağazasının AVM şubesinde çalışıyordum Kredi kartına taksitli kalkmadan evvel ciddi şekilde alışveriş patlaması yaşadı o zamanda millet nasıl alacak ciddi şekilde düşer denilmişti aksine yok Hediye çekleri üzerinden taksitlendirme gibi yöntemler geliştirildi dahası Bazı özel bankalar teknoloji marketlerde Bireysel ihtiyaç kredisi için mobil şube açtı sabah kredi başvurusu onaylanmış ama sistemsel olarak problem çıktığı halde akşama kadar krediyi almak için mağazayı beraber kapattığımız vatandaşlar gördüm.

    Geçen yine arkadaşlarımın yanına uğradım mağazada hala tek çalışan yer telefon reyonu millet üstüne başına yatırımı bırakıp 36 ay vadeli iPhone 7 alma derdinde bu millette zihniyet böyle oldukça vergiler düşmez.

    Lüks otomobillerde ÖTV yükseltilecek dendi şuan Lüks otomobil talep patlaması mevcut hani bu halk fakirdi hani asgari ücret ile geçiniliyordu. öyle bişi yok Hizmet sektöründe çalışmış arkadaşlar varsa zaten savurganlığı görmüşlerdir.

    bu arada üretemeyen bir ülkeyiz ama Cumhuriyetin ilk 20 30 yılı bu şekilde geçmiş ne zaman bir adım atılsa ülkenin başına ''Darbe'' sopasıyla vurulmuş cesaret kırılmış.

    halbuki ülkemizde 1900 lerin başında Osmanlının son döneminde deniz uçağı üretildiğini bilen kaç kişi vardır tartışılır.

    Erbakanın 1998 için ülkenin bir çok yerinde farklı sektörlerde yerli üretim planlamalarını yaptığını hatta balıkesir tarafında fotovoltaik pil için yarıiletken fabrikası kurma projesi ki saha bile belirlenmiş 2000 yılında üretimlerin gerçekleşmesi planlanmış ( bu fabrika olsaydı zaten teknoloji noktasında TSMC yada GloFo gibi elimizde yarıiletken fabrikası olup 20 yıla yaklaşan bilgi birikimi siz düşünün)

    Velhasıl ne zaman birşeyler yapılmaya kalkılsın engeller çıktı ve engellerle boğuşurken diğer ülkeler üretim noktasında çağ atlamış oldular.

    Devletlerin gelir kaynağı vergilerdir ve üretim noktasında geçmişinde tecrübesi olmayan ülkeler vergilendirme uygulamalarında revize yoluna giderler.

    eski bir hizmet sektörü çalışanı olarak vergi noktasında ülkedeki alım gücünü gözlemlediğim için uzunca bir süre çok eleştirmiyorum çünkü eleştirsek dahil alacak o kadar çok insan var ki 2012 sonu Galaxy Nexus cihaz aldım ki 4 sene geçti şubat-Mart döneminde değişim planlıyorum sonuçta 4 sene geçen ve deforme olan bir cihaz ve artık kendinden geçti en azından ben ihtiyaçtan alım yaptığım için vergi gelse dahil beni caydırmayacak ama her 3-4 ayda bir cihaz değiştirenleri etkileyecektir o kesin



    Bırakın şu Osmanlı'nın şehir efsanelerini. Osmanlı savaşı kaybedip işgal edildiğinde Türk'lere veya Osmanlı'ya ait bir iki tane fabrika vardı sadece. Ülkede çok az olan fabrikaların çoğunluğu gayrimüslimlerindi. Osmanlı kaputilasyonları kabul etmiş, ülkenin sadece o gününü değil geleceğini de yabancıya peşkeş çekmişti, o sevgili, çok yaşayacak padişahlar.
    Cumhuriyet'in ilk 20 30 yılı nasıl şekilde geçmiş bir zahmet anlatır mısın? Cumhiryetin ilk 20 -30 yılı dünya büyük buhran denilen gelmiş geçmiş en büyük ekonomik krizin içindeyken olağanüstü bir ekonomik kalkınma gerçekleştirmiştir.
    Türkiye'nin kalkınma politikasını değiştirenler "darbe"ler değil Demokrat Parti'dir. Milli sanayi odaklı, halkçı, laik, akılcı, bilimsel odaklı, denge politikası güden, barışçıl, dış borç almadan kalkınmaya çalışan cumhuriyeti Amerikan yancısı yapmıştır. Bugün Atatürk Havalimanı olan yerdeki uçak fabrikasını, kırsalı kalkındırma amaçlı köy enstitülerini daha bir çok vizyoner kuruluşu kapatmıştır. ABD parayı verip Türkiye'ye geçici refah getirmiş hatta fabrikalar da kurmuştur ama bunun bedeli aynı kapitülasyonlar gibi ülkenin geleceğini peşkeş çekilmiştir. Sonra Amerika ile DP'nin çıkarı uyuşmayınca darbe olmuştur. Darbeciler yüksek rütbeli yani gerçek Atatürkçü komutan bulamamışlardır. Cemal Gürsel gibi bir Atatürkçü mecburiyetten cumhurbaşkanı olmuştur. O Cemal GÜrsel Tübitak'ı kurmuştur. Devrim arabalarını üretmeyi daha nice projeyi gerçekleştirmek için canla başla mücadele etmiştir, o Amerikancı, çok! müslüman! kesime karşı.
    Tamam Erbakan da Atatürkçü'ler gibi millicidir. Milli sanayiyi destekler ama Erbakan görüşünün somut yaptığı ülkeye katkı neredeyse yoktur. Tek tük örnekler islamcı kesimin her zaman yaptığı gibi biri bin yaparak, abartılarak anlatılır.
    Bakasınıza Türkiye'nin katma değerli üretim yapan kaç kuruluş Türkiye'deki bu çoğunluk olan o çok müslüman kesime ait? Onlar inşaatan rant kazanma derdinde. Ufak bir laik kesim üretiyor, geliştiriyor ülkenin kayma değerini. Bu islamcılar ise sürekli geleceği peşkeş çekiyorlar. Not: O inşaatlardaki yüksek kalite ve teknoloji işlerini de laik kesim veya yabancılar yapıyor.
    Şu anki sorun ne biliyor musun? Türkiye cumhuriyet tarihi boyunca hiç 14 yıl kesintisiz islamcılar ülkeyi peşkeş çekememişlerdi. Bu sefer istedikleri oldu. 14 yılda istikrarı buldurdular ülkeye ve ülkeyi aynı Osmanlı'yı batırdıkları gibi batırdılar. Deniz bitti. Para yok ama açık ve gizli geleceğe ötelenmiş o kadar çok yükümlülükleri (modern kapitülasyon) var ki ülke iflasın eşiğinde. Bu yüzden vergi alabildikleri her kaleme otomobile, telefona vergiyi basıyorlar. Zaten kısa yoldan rantla para kazanma ve vergi arttırma haricinde bildikleri pek de bir şey yok. Şark kurnazlığı, islamcılık ile buraya kadar.
    He bu adamlar ders alıp öğrenirler mi? Hayır. Öğrenseler Atatürk'ten öğrenirlerdi ama hala Erbakan falan diyorlar. Yazık!




  • Döviz artışı %15'i geçti son 1 ayda. %10 daha zam yapılması intihar olur. 400$*1.4*1.06*1.18=700$, 700*3.45=2415TL. 1380TL'lik telefona 1035TL vergi. %75 yapar. Yani 400$'lık telefon Türkiye'de 2600TL'den aşağı satılamaz. 2 katına geliyor neredeyse. Bahsi geçen telefonlara örnek Galaxy S7/S7 Edge. Fazla dayanmaz firmalar, çatır çatır zam yaparlar yakında. Maliyetler çok yükseldi.
  • Yakışır :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msqonn

    Bazilari kacak aliriz yada yurtdisindan aliriz diyor. Suanki dolar kuruyla aldigin zaman yurtdisindaki 1000dolarlik telefon 3500tl yapiyor arti devlete odenen imei kaydi. Gercekten cok ucuza geliyor :)

    Dolara yapılabilecek bir şey yok ancak kaçak alırız diyenler vergi ödememek için diyor imei kaydı demişsiniz ama imei klonlama var. Bugüne kadar hiç kaçak telefon almadım, 1 kere yurtdışından telefon getirme imkanım oldu onuda yasal bir şekilde parasını verip pasaporta kaydettirdim ama bu saatten sonra telefon alacak olsam bende kaçak alıp imei attırıp geçerim hükümet hiç kusura bakmasın para kolay kazanılmıyor onuda bu çakallara kaptırma niyetinde değilim, bu vergi değil yasal soygundur %40 ötv, %6 trt, 18% kdv toplamda %64lük bir vergi gibi gözüksede aslında daha da fazla malum vergi üzerine vergi eklenerek hesaplanıyor 1000 liralık bir telefon güncel vergi ile 1751 liraya geliyor telefonun parasının 4'te 3'ü kadarını devlete veriyoruz. Dolar ne kadar artarsa artsın bu vergilerle kaçak kullanmak nerdeyse yarı yarıya farkediyor artık.




  • Hatırlar mısınız bir arkadaş ötv konusu açmıştı bu aktroller saldırmıştı işte uydurma vs vs diye şubat mart ayı derken çat dün gece ötv zammı yayınladı resmi gazetede geçmiş olsun.Bu konu da aynı şekilde kur farkından dolayı zaten pahalı olan en temel iletişim araçları yine zamlanıcak 1 aya kalmaz..
  • 56 bin lira olan otomobil vergiler sonrası 165 bin oluyor. 560 tl olan telefon 1650 tl ye kadar satılabilir yani. halk buna hazır zaten.

  • Şu an cebinizdeki telefonun değerini bilin. Hor kullanmayın. Keyfi bir şekilde telefonunuzu da değiştirmeyin. Yazık.
  • Almam, olur biter.

  • Bakiyorumda bu durumla dalga gecenler var. Ne cabuk memurlarin maasinin odenemedigi gunleri unuttular ?

    Bu hukumet memur maasini odemeyi birak yaninda birde nelerle ugrasiyor ve ekonomi hala ayakta. Helal olsun diyeceklerine sirf bir ideoloji ugruna dalga geciyorlar.

    Bakin bu hukumet tum bunlara ragmen bu ekonomiyi nasil ayakta tutuyor ?

    - Darbe oldu. Darbeden once darbeye zemin hazirlanmisti. Bir suru teror olaylari olmustu.

    - Daha sonra sinirimizin guvenligi ve hani diyorlar ya multeciler gitsin falan iste birde onlar icin guvenli bolge olusturmak icin Suriye ye girildi.

    - Diger yandan pkk, ypg, pyd, deas, dhkpc, gibi orgutlerle savasiliyor.

    - Avrupa durmadan ic siyasetimize karisiyor. En ufak bir seyde dunyaya erdogani manset ediyor. Su pizza olayini nasilda engelliuorlar. Hicbir basin haber yapmiyor bunu. Dunyadaki cok cagdas olan insanlar yonlendiriliyor. Bize koyun diyenler dunya insanlari nasil bir medya ile yonetiliyor gorsun.

    - Abd gibi bir ulke savastigimiz orgutlerin yaninda duruyor.

    - Bunlar yetmezmis gibi en agir darbe olan ic muhalefetin distakilerden daha cok saldirmasi. Tum bu gercekleri gormelerine ragmen. Erdogana ne yaptiklarini gormelerine ragmen sirf musluman diye arkasinda durmuyorlar. Ileri bir Ataturkcu olsaydi Ataturk simdi unutulmus her yere bust dikerlerdi.

    - Birde ana muhalefet gibi bir durum var. Askerlere ayrimcilik yapiliyor diyen bir muhalefet lideri daha 2009 da cikarilan yasayi bile bilmiyor. 16 17 yasinda evlenen kisilerin kocalarini hapisten cikarmakmicin gecmise yonelik bir calismayi tecavuzculeri aklama diye duyurdular. Ha bana ne gidip evlen eseydin dersen tamam sana ne evlenen kiz artik olmus ben kocamin hapiste kalmasini istemiuorum diyor. Cocuklarina kim bakacak artik. Yapmislar bir hata geri donusu yok.

    Yani kisaca Dunya ya karsi Erdogan bu ekonomiyi ve devleti ayakta tutmayi basariyor.

    Birde dikkat edin bu muhalefet edenler kendileriyle oyle bir celisiyorki bundan bile haberdar degiller.

    Zamaninda niye cozum sureci diyorlardi ? Sonra cozum sureci bitirildi savasilmaya baslandi niye askerlerimiz sehit oluyor demeye basladilar.

    Feto ye zamaninda nasil saldiranlar 17 25 araliktan sonra ne duruma geldikleri ortada.

    Suriye den havan mermileri geldigi zaman nasil devletsin diyenler Suriye ye girdigimizde neden girdik diyorlar !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C302EA147 -- 25 Kasım 2016; 11:09:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yakında içtiğimiz sudan bile almaya başlarlarsa hiç şaşırmam!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    Şimdi biri çıkar 600 liralık telefon neyinize yetmiyor der...

    Ulan zaten yurt dışında 100 dolar olmayan yavaş telefonu mu kullanalım??

    Elin Amerikan vatandaşı 800 dolara iPhone alıyor, yani oranın 800 TL'si... Adam 5000 dolar bile kazansa rahatlıkla alır, bizde de 2500 TL maaşı zor alan mühendis 36 ay kontrat ile alınca kendini zengin zannediyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.