Şimdi Ara

ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: IVANGUARDI Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi
    ID-Cooling'in SE-224-XT Siyah CPU soğutucusu, çok makul bir fiyat ile çok şey sunuyor. Bu dikkate alınması gereken bir şey.


    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Giriş, Özellikler ve Fiyatlandırma

    ID-Cooling'in üç parçalı hava soğutmalı CPU soğutucularının en son baktığımız SE-914-XT Basic'in büyük kardeşini inceliyoruz.

    İncelediğimiz soğutucunun Basic versiyonu var ama şu anda elimizdeki soğutucu markanın büyük bir satış kısmını oluşturan on soğutucudan biri!

    Bu kule soğutucunun beğeneceğiniz en az bir versiyonuna sahip olabilecek ID-Cooling'e göz gezdirmemiz gerekiyor.

    ID-Cooling'in bu soğutucu ile ilgili özelliklerinin çoğu, SE-914-XT ürün sayfası içeriğinde bulduklarımıza benziyor, ancak ne yazık ki, genel bakış sayfası şu anda bu özel soğutucu için yetersiz.Daha sonra beyaz versiyonun sayfasına gittik ve ihtiyacımız olan şeylerin çoğunu bulduk. Orada soğutucudaki dört ısı borusundan, 120 mm PWM fanından, kanatçık yığınının üstü için plastik bir kapaktan, yüksek yoğunluklu kanatçık yığınından, HDT 3.0'dan, kullanım sırasındaki düşük gürültüden ve çoğuyla bellek uyumluluğundan bahsediyor.

    En güncel soket anakartlar ve soğutucunun kurulumunun ne kadar kolay olduğuna değinerek bizi aydınlattı.Ancak, bu soğutucunun Beyaz versiyonunda, Siyah versiyonun sahip olduğu tüm parçalara uygulanan kaplamadan yoksundur, ancak seramik bazlı mı yoksa sadece düz boya mı olduğuna dair bir açıklama bulamadık.

    Test etmeye hazır olduğumuz soğutucu SE-224-XT Black. Donanım, yeni temel teknoloji ve SE serisi soğutuculardan ne beklememiz gerektiğini bilerek, ID-Cooling'in bu CPU soğutucusunun bu sefer etkileyici olmak için gerekenlere sahip olabileceğini düşünüyoruz!

    Bu kulenin yayılma alanı ve daha büyük, daha güçlü bir fan seçildiği gerçeği göz önüne alındığında, her yerinde potansiyel barındırıyor.

    ID-Cooling hava soğutucularını sevmemizi sağlayan SE-224-XT Black'dir ve size nedenini gösterelim!

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Şirketler bunları iyi sunduklarında, SE-224-XT Black için ID-Cooling'in ürün sayfasından özellikleri ödünç alıyoruz.

    Başlangıçta, Intel için LGA115X/1200 ve LGA2011/2066'yı, ancak AMD kullanıcıları için yalnızca AM4'ü kapsayan uyumlulukla karşılaştık.

    Boyutsal olarak kule 154 mm yüksekliğinde, 120 mm genişliğinde ve kuleye sarılı fan ile 73 mm kalınlığındadır.

    Tümüyle, SE-224-XT Black 810 gram ağırlığında. 6 mm çapında bakırdan, bakır ısı borularından ve taban 46 kanat için alüminyumdan yapılmış bir yapı sunuyor.

    Alüminyum kanatlardan ısıyı dışarı üfleme görevi, 120 mm'lik bir fan olan ID-12025M12S'dir.

    Fan hızı, alt uç olarak gösterilen 700 RPM ile geniş bir aralığa sahiptir, ancak bu şekilde artı veya eksi 200 RPM'ye kadar bir gösterim vardır.

    Hız yelpazesinin en üst sınırı 1800 RPM'dir, ancak yine de 1720 ila 1980 RPM arasında olabileceği notu ile birlikte gelir. Bu fan, 2,16 mmH2O değerinde basınçla maksimum hızında 76,16 CFM hava akışı sağlayabilir.

    SE-224-XT Black soğutucuda gördüğümüz tüm iyi şeyler ile birlikte, fiyatın daha önce incelenen 24.99$'dan biraz daha fazla olmasını bekliyoruz.

    Soğutucuyu Amazon'da bulduğumuzda biraz şok olduk. Fiyatı sadece 29,99 $ olarak görüyoruz!

    Bununla birlikte, şu anda %15 indirimle satışta olduğunu ve maliyetin şaşırtıcı bir şekilde 25,49$'a düştüğünü de biliyoruz!

    Bu incelemeye girene kadar pek çok kişi fırsatı kaçırabilecek olsa da, tüm görüşleri fiyat ve performansa dayandıracağız, bu da ID-Cooling'in bize sağladığı soğutucu için hala etkileyici!

    Ambalajlama

    ID-Cooling, SE-224-XT'yi çok tanıdık görünen bir kutuda paketliyor, parlak turuncu ve mat siyah kullanıyor.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi


    "Fark Yaratan Fikirler" ID-Cooling'in sloganıdır ve kutunun bu tarafında, panelin çok daha aşağısında, desteklenen çeşitli Intel ve AMD soketleriyle birlikte 180W TDP derecesini buluyoruz. ID-Cooling, daha büyük bir kutuyla, bu sefer teknik özellikler tablosu için kapsanan dilleri dokuza çıkardı.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    ID-Cooling, kutuyu bu panelin sağ tarafında çalışan özelliklerden bahsederek tamamlıyor. sessizdir; PWM'nin kontrollü olduğunu, 120 mm'lik bir fan kullandığını, ısı borularını kullandığını, evrensel montaja sahip olduğunu ve kurulumunun kolay olduğunu söylüyor. Alt kısım, ID-Cooling ve destekleri için site adresleri sunar, bunların sağında Twitter ve Facebook hesaplarının adlarını buluruz.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Bu sefer daha büyük ve daha ağır bir soğutucu ile uğraştığımız için, ID-Cooling artık soğutucunun etrafı köpükle çevrili olduğu için neler olabileceğini biliyor gibi görünüyor. Fan, kulenin altında bir torbada, ikisi arasında bir köpük tabakası var ve ayrıca kule ile donanım kutusu arasında bir köpük tabakası bulduk.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    SE-224-XT Black kutudan çıkar çıkmaz harika durumda olduğundan, soğutucuyu bu şekilde korumak işe yaradı!

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu

    Kuleyi köpükten çıkarırken fark ettiğimiz ilk şey, kulenin tepesinde bir miktar beyaz süsleme olduğu için neredeyse her şeyin siyah olduğudur. Alüminyum taban siyah, bakır ısı boruları siyah ve yığındaki kırk altı kanat da öyle! Üst kanadın üzerinde, hiçbir şeyin yerinde görünmemesi için boru ucu kapaklarını içeren vidalı plastik bir kapak bulunur.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Yandan bakıldığında, SE-224-XT Black'in, kanatçıkların uygun şekilde aralıklı olmasını sağlamak için her bir kanadın önünde ve arkasında tırnaklar kullanan ince bir tek kule tasarımı olduğunu görüyoruz. Ofset ısı boruları olmasına rağmen, aralarında eşit boşluk bırakarak kulenin içinden geçerler.

    Soğutucunun ön ve arka kenarları aynı görünecek şekilde, kanatların tasarımını görmek için kuleyi yere koyduk. Dış kenarların yelpaze desteği için düz olduğunu, köpekbalığı yüzgeci şeklinde çıkıntılara sahip kademeli bir alana ve kulenin merkezinde daha derin bir vadiye sahip olduğunu görüyoruz. Yükseklik sapması, fanın diziye girmeden önce biraz daha yalıtım oluşturmasını sağlar.

    Her iki taraf da ayırt edilemez olduğundan, kanatları farklı bir açıdan görmek için soğutucuyu yatırarak aynı yaklaşımı izledik. Her iki tarafta da mesafeyi korumak için birbirine kenetlenen tırnaklar vardır, ancak bunların hemen içinde bir oluk vardır. Bu oluklar, tel fan klipslerinin soğutucuya bağlandığı yerdir ve bu kule tek bir fan ile gelse de, bir tane daha eklemek için donanım vardır.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Bu açıdan, anlatmaya değer birkaç şey görebiliriz. Birincisi, boruların tabandan kanatlara doğru ilerlerken aldığı yumuşak kıvrımlar olacaktır. İkinci nokta, diğer her borunun bir öncekinin girdiği yerden kaydırılmasıyla, ısı borularının ofset yapısını görmenin çok daha kolay olmasıdır. Bahsedilecek son şey, bir kez siyah kaplandıktan sonra kanatların ısı borularına bir presle oturtulduğudur.

    Bu soğutucuda ve test ettiğimiz önceki modelde yeni temel teknolojinin ön planda olmasına vurgu yapılmıştır. Bu parlak ve belirgin çıkartma, tabanı küçük çiziklerden ve çiziklerden korur ve ayrıca açıkta kalan bakır ve alüminyum üzerinde korozyonla mücadele etmek için bir bariyer görevi görür.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    HDT 3.0, tabanın daha fazla işlendiği anlamına gelir ve bakır ile alüminyum arasında neredeyse hiç boşluk olmamasını sağlar. Bunu yapmak, ID-Cooling'in önceki soğutucularında bulunandan %30 daha iyi temas talep etmesini sağlar. Taban neredeyse düz ve dairesel işleme işaretleri hala açıkça görülüyor.


    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Aksesuarlar ve Belgeler

    Donanım kutusunda, içinde bu parçaların serbestçe hareket ettiği büyük bir çanta bulduk. Kuleye monte etmek için bize dört telli fan klipsi verildi ve ayrıca Intel LGA115X/1200 arka plakasını görüyoruz. İçinde birkaç uygulama için yeterli macun bulunan ID-Cooling, ID-TG25 termal gresini içerir.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    SE-914-XT basic'in ve donanımının doğal durumda bırakılmasının aksine, SE-224-XT Black soğutucu temasına uyması için donanım da buna uygun olarak boyanmıştır. En üstte AM4 üst braketler bulunurken, aşağıda desteklenen tüm soketler için evrensel Intel üst braketler bulunur.

    Daha küçük bir çantada, bu daha küçük montaj donanımı parçalarını bulduk. Hem Intel hem de AMD sistemleri gri vidalar kullanır, yalnızca Intel sistemleri tırtıllı somunları kullanır. AM4 montajı için dört vida gerekecek LGA 2011/2066 soket anakartlarına uyacak şekilde yapılmıştır.

    Kurulum kılavuzu, açıldıktan sonra kutuda bulunan bileşenlerin bir listesiyle başlar. Birkaç görüntüyle, başlangıçta aşağıdaki Intel soket talimatlarıyla birlikte AM4 kurulum prosedürünü görürsünüz. Kılavuzun sonunda, desteğe başvurmadan önce daha belirgin sorunları çözmek için kısa bir kılavuz bulunur ve karşılaşabileceğiniz sorun ne olursa olsun bir çözüm bulmak için bu yolu izlemeniz gerekirse adres sağlanır.

    120 mm ID-12025M12S fanın göbeğinin ortasındaki etikette "doğum tarihi" yazılıdır, çerçeve siyahtır ve orak şeklindeki dokuz kanat da öyle. Fan, siyah kabloların ucundaki 4 pimli PWM konektöründen güç alacaktır ve bu 120 mm'lik fan, küçük köpük pedler yerine köşelerde, ön ve arkada geniş kauçuk titreşim önleyici pedler kullanır.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Kurulum ve Bitmiş Ürün

    SE-224-XT Black, soğutucu tutucunun üst kısmı çıkarılmış olarak anakartla birlikte gelen varsayılan arka plakayı gerektiren başka bir soğutucudur. Bunu yaptıktan sonra, dört gri aralayıcıyı deliklerin üzerine yerleştirirsiniz, dirsekleri yuva deliklerinin dışındaki kıvrımla üste gelecek şekilde yerleştirirsiniz ve destekleri arka plakaya sabitlemek için sağlanan vidaları kullanırsınız. İplikleriniz bitmeyeceği için ne kadar sıkı gideceğiniz size kalmış, ancak bunun ne kadar kuvvet gerektiğini abartmadan mümkün olduğunca sıkı olmasını öneririz.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi


    CPU'ya birkaç nokta MX-4 uyguladıktan sonra, soğutucuyu yerine oturttuk, tabana bağlı olan vidaları braketlerdeki saplamalarla hizaladık. Her vidada birkaç diş açtıktan sonra, HIS'ye eşit basınç uygulamak için her birkaç turda bir ikisi arasında geçiş yapın. Bu vidalar, yeterince sıkı olduklarında yayları dibe vuracak ve tamamen sıkıştıracaktır.

    Fanın hafızanın üzerinde oturduğunu görüyoruz, ancak bu yükseklikte RAM'e hiç müdahale etmiyor! Kule, fanla iyi bir şekilde kaplanmıştır ve montaj vidasını sıkmadan önce bir dokunuş alçaltılabilir, ancak borular, oturduğu için hala soğutucunun en uzun kısmıdır.


    ID-Cooling, RAM boşluğu olduğunu ve kauçuk izolasyon pedleri ile çubuklar arasındaki en ufak bir marjla, çok daha uzun bir kit takılı olsa bile, fanın gerçekten de arkasına kayacağını söyledi.

    SE-224-XT Black'in tüm anakart vidalarından arınmış olduğunu ve bir fanla birlikte gönderildiğinden 8 pinli EPS konektörüne erişimin geniş olduğunu görüyoruz. İkinci bir fan ekleseniz bile, oraya bir el atmak mümkün olurdu.

    SE-224-XT Black'in üst kısmı yapıya mükemmel bir şekilde uyar! Klipslerin kullanılmış olabileceği yerlerde vidaların genel olarak biraz ağır olabileceğini düşünüyoruz, ancak bu seçenek üst kapağın tıkırdamamasını sağlıyor.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Test Sistemi Kurulumu, Termal Testler ve Gürültü Sonuçları

    CPU Soğutucu Test Sistemi Özellikleri

    Motherboard: ASUS ROG Crosshair VIII HERO [Wi-Fi] (AMD X570)

    CPU: AMD Ryzen 5 3600X

    Memory: Corsair Vengeance LPX 4000MHz 4X8GB

    Graphics Card: ASUS GeForce RTX 2060 6GB OC

    Storage: Galax HOF Pro M.2 1TB SSD

    Case: Hydra Bench Standard

    Power Supply: ASUS ROG Thor 850W

    OS: Microsoft Windows 10 Home 64-bit

    Software: AMD Ryzen Master, AIDA64 Engineer 6.25.5400, and CPU-z 1.92.0 x64

    Termal Sonuçlar

    Stok testinin sonuçları bizim için etkileyici ve sizin için de öyle olmalı! Sadece 61 derecede, SE-224-XT, çok daha pahalı CPU soğutma seçenekleri düşünüldüğünde, sınıfının oldukça üzerinde performanslı! Bu test turu sırasında maksimum 65 derecelik bir sıcaklık artışı gördük ve bu sonuçları elde ederken soğutucunun yeterince sessiz olduğunu söyleyebiliriz.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi


    Uygulanan hız aşırtma ile bile SE-224-XT Black performansını koruyor. Ortalama olarak 68.7 derecenin sonucu ve 77 dereceye kadar olan zirvelerle, bu kulenin tabloda çok iyi olduğunu hissediyoruz! Altındaki soğutucuların çoğunun daha pahalı olduğunu ve onu geçenlerin SE-224-XT Black maliyetinin katları olduğunu düşünürsek, bu uygun fiyatlı çözümün masaya getirdiği harikalığı küçümsemek gerekiyor.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi



    Gürültü Seviyesi Sonuçları

    Soğutucuyu stok CPU ayarlarıyla test ederken, gürültü seviyesinin sadece 31 dB olduğu yerde fanın 1143 RPM'de çıktığını gördük. Bir kasadayken duyulabilir menzile çok az girdiğimizde, SE-224-XT Black'in çalışırken sessiz olduğunu kabul etmeliyiz!

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Uygulanan hız aşırtma ile, PWM sinyali biraz daha yükselir ve fanımızı 1388 RPM en yüksek hıza ulaştırır. Fan hızına eklenen 240-ish RPM ile gürültü, GPU soğutucusu yükselene kadar duyulabilir aralıkta olan 41 dB'ye yükseldi.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Bu sonuçlar çoğu markadan daha iyi, 41 dB fanların tam hızda oldukları unutulmaması gereken bir etken. PWM kontrolü altındaki sonuçlar takdire şayan. Hıza gelince, fanımız tüm zaman boyunca 1856 RPM'de dönüyordu.

    ID-Cooling SE-224-XT Siyah CPU Soğutucu İncelemesi

    Son Düşünceler

    SE-224-XT Black ile gördüklerimiz oldukça etkileyici! Termal grafiklerde tutunduğu hem hava hem de sıvı soğutmada daha düşük fan hızlarıyla Noctua, Zalman, Corsair performans seviyesinde bir soğutucuyu devirmek zor. Şimdiye kadar test ettiğimiz en iyisi mi, hayır!

    Gerçek şu ki, ilgili maliyetin yarısında, hatta beşte birinde alabileceğiniz en iyi soğutucu çözümler arasında. ARCTIC, Thermalright ve birkaç sessiz çözümü geride bırakabileceği düşünüldüğünde, SE-224-XT Black'de bulunan potansiyel çok şey söylüyor. Maliyeti biraz değişirse, size gösterdiğimiz sürüm aradığınız şey değilse, ID-Cooling daha fazla seçenek sunar ve bunlardan birinin size uyması kuvvetle muhtemeldir! Bu özel sürüme gelince, hemen hemen her yapıya uyacağını ve kasalarının içindeki RGB LED'lerin parıltısından hoşlanmayanlar için mükemmel bir seçenek olduğunu düşünüyoruz!

    Montaj donanımının kullanımı kolaydır ve anakarta sabitlenir. Kullanıcı kılavuzu size süreç boyunca rehberlik edecek ve bizim gibi CPU soğutucu kurulumunda uzmansanız, üst braketler için doğru yönlendirmeye sahip olduğumuzdan emin olmak için yalnızca kılavuza ihtiyacımız vardı. Çıplak bir CPU'dan yaklaşık beş dakika içinde soğutucunun takılmasına geçtik ve bu, anakartı test tezgahına monte ettik. Yıldız tornavidanız olduğu sürece, ihtiyacınız olan her şey kutunun içinde ve kullanım için emrinizde! Şikayette bulunmamız gerekseydi, gürültü seviyelerine girebilirdik, ancak stok ayarıyla 31 dB'nin adil olduğunu ve 41 dB'de bazı şeyleri daha da fazla vurgulayarak kabul edilebilir olduğunu düşünüyoruz.

    Performans gürültüyü haklı çıkarmadığından ve bu birkaç derecenin stabilite açısından bir önemi olmadığından, fana her zaman tam güç gönderilmesini önermiyoruz. Yine de ID-Cooling, SE-224-XT Black'i SE-914-XT Basic'ten çok daha sessiz tutarak çok daha iyi bir iş çıkarıyor! Bu tür şeylere bakarken her şey perspektifle ilgili ve yine, gürültünün bu soğutucuyu almamak için bir sebep olduğunu söylemek zor.

    Maliyeti ve Sessiz Mod'da yaklaşık 200 $'lık bir soğutucunun bu soğutucu ile yarıştığını düşündüğünüzde, cebinize ve pc nize iyi gelebilir. Tablolardaki daha iyi performans gösteren hava soğutucuları söz konusu olduğunda bile, bunların fiyatları 60$ ile 100$ arasında değişiyor, ki bu hala ID-Cooling'in fiyatının çok fazla katıdır. 29,99 dolarlık fiyatı ile SE-244-XT sizi gülümsetmekten başka bir şey yapamaz! SE-224-XT Black veya bu konudaki herhangi bir sürüm, yeni bir CPU hava soğutucusu satın alma zamanı geldiğinde dikkatlice bakmaya değer.

    RGB veya ARGB varyantını tercih edecek olsak da, SE-224-XT Black ile ID-Cooling'in neler başarabileceğini görüyoruz! Bu soğutucuyu indirimde yakalarsanız, ürünü daha da tatlandırıyor çünkü sadece 25.49 $'lık mevcut liste fiyatında, sepete ekle düğmesini tıklayıp en kısa sürede satın almanız gerektiğine dair aklınızda hiçbir şüphe olmamalı!







  • SE-224-XT ye 2. fanı takabiliyorsunuz ve fiyatına göre kendinden çok daha pahalı ürünlerden daha iyi ve stabil performans verdiği için dünyanın en çok tercih edilen kule tipi soğutucusu modeli olmaya aday bir ürün.

  • zoomflow 240xt kullanıyorum aşırı memnunum tam bir f/p ürünü



    www.gelbura.com/urun/id-cooling-zoomflow-240-xt-argb-4-pin-pwm-islemci-sivi-sogutucu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOMEKK -- 10 Ocak 2022; 1:46:4 >
  • Se-224-xt sahibiyim. Öncelikle belirtmeliyim ki üründen çok memnunum, bu soğutma performansını bu fiyata bu sessizlikle sunması beni çok memnun etti. Şimdi aklımda bir soru işareti var. Daha iyi performans almak için ikinci fan alıp çıkış olarak bağlamak istiyorum. Hangi fanı almalıyım ve aynı cpu_fan çıkışından besleyebilmem için bir de 4 pinli y splitter almam gerekecek sanırım doğru mudur?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.