Şimdi Ara

ICS ve Tegra 2 çıkmazı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bir Atrix sahibi olarak telefonumun donanımı yeterli görünmesine rağmen ICS güncellemesi alacakmıyım almayacakmıyım henüz bilmiyorum(Resmi olarak).
    4G nin 3. çeyrekte alacağını biliyorum, 3g yani Avrupa için modeller için ise yalnızca planlama aşamasında olduğunu biliyorum(Motorola nın dediğine göre)
    Fakat aklıma takılan olay çok farklı. Piyasa da bir çok telefon var ICS güncellemesini alacak ve bir çoğu da donanım olarak Atrix den düşük cihazlar örneğin Xperia serisinin bir çoğu. Sony bu telefonlara çok rahat bir şekilde ICS gelecek diyor fakat Atrix, Galaxy R sahipleri hala güncellemeyi alabilme umudu ile cebelleşiyor. Ayrıca yine piyasa da Tegra 2 kullanıp ICS güncellemesi alabilmiş tek cihaz var o da Asus Transformer.

    Demem o ki acaba Tegra 2 nin ICS ye optimizasyonu çok zor olabilir ve bunu kullanıcılara söylemek de istemiyor olabilirler. Tamam Asus Transformer a çıkarttı güncellemeyi ama sonuçta Asus zoru başarmış ve diğer firmalar bunun ile uğraşmak istemiyor da olabilir. Hele ki LG nin 2x modeline yazılım desteğini tamamen kesmesi çok çok daha felaket.

    Sizler ne düşünüyorsunuz bilmiyorum fakat ben Tegra 2 nin ICS ile büyük sorunları olduğunu düşüyorum ve firmalar da bunu kullanıcılara özellikle söylemiyorlar ki yeni modeller çıktıkça bu modelleri kullanan sayısının azalmasını bekliyorlar. Bir nevi bizi oyalıyorlar.

    Değerli forum sakinlerinin fikir ve görüşleri nedir bu konuda merak ediyorum herkese iyi forumlar dilerim iyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 19 Nisan 2012; 1:25:37 >







  • ics nin tegra 2 ile optimizasyon sorunu oldugunu dusunmuyorum. lg baslibasina yazilim konusunda bir felaket zaten onu ayri bir yere koymak gerekir. motorola ise atrix ile ayni ceyrekte atrix2 ye ve photon 4g ye de guncelleme verecek yani gec cikmasi optimizasyon sorunu oldugu icin degil. atrix2 ye ve photon4g ye baktigimizda ise tegra kullanmadigini goruyoruz. ayrica atrix icin yapilmis cm9 romunu denemisseniz islemci ile ics nin hicbir sorunu olmadigini gorursunuz. tek sorun kamera ve 2d suruculeri. zaten motorola bu donanimlarin suruculerini hicbir telefonunda paylasmiyor. cm9 ya baktimizda ise gayet stabil calistigini goruyoruz beta olmasina ragmen. tabiki ufak ufak sorunlar var. bence gec gelmesi daha iyi olur cunku ics yeni bir sistem ve tam oturana kadar bircok guncelleme alir. saniyorum ki atrix 4.0.5 ya da 4.0.6 ile gelir bu da gayet iyi. turkiyede ki telefonlara neden ics gelemeyecegine gelirsek tamamen satis politikasi olarak goruyorum. amerikadaki cihazlara ise att sebekesi ile satildigi icin gelecek motorolaya kalsa ona da vermez. att musterilerinin memnuniyetini dusunuyor o yuzden att cihazlara ics gelecek. tegra2 ile ics nin bir sorunu yok kardesim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.