Bu politikacıların kalitesizliğinden bıktım artık. Evlerde çeşmelerimizden akan su ya kireçli, ya tadı rezalet. İzmir'de yaşıyorum. Sular o kadar kireçli ki, ne çamaşır makinesi kalıyor, ne bulaşık makinesi, ne kahve makinesi ne çaydanlık.... Hepsi tortulaşmış kireç yüzünden ötüyor artık. Arada sırada kireç çözücüyle boş çalıştırmazsan, yılda 1 parça değiştiriyorsun. Dışarıdan aldığımız su zehirli. Günlerce güneş altında bekleyen suda, gram yosunlaşma olmuyor. İçinde zehir var. Hem bizi zehirliyorlar, yavaş yavaş kanser de oluyoruz, hem de üstüne para kazanıyorlar. Üstüne de porçöz alıp, makineleri boş çalıştırıyoruz ki, bir nebze bu kireçten kurtulalım. Hem boşuna su israfı yapıyruz, hem suları zehirliyoruz. Üstüne de, dünyanın en pahalı suyunu kullanıyoruz. 10 m3 su harcasak, ödediğimiz para 620 TL. Ama seçime geldiğinde, vaatler, cenneti yaşatacağız size. Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz, ne biçim politikacılar tarafından yönetiliyoruz, anlamak mümkün değil. KALİTELİ SU İSTİYORUZ KARDEŞİM! PARA BABALARINI ZENGİN ETMEK DEĞİL, İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ! |
İçme sularının kalitesizliği!

-
-
senin bölgenin doğası ile alakalı bir şey kireci arıtip vericek ro teknoloji çok pahalı bir sistem, bir kaç milyonluk ab ülkelerinde var sadece oda yerel bazlı genel değil tatlı suyu olmayan bölgeler için.
istediğin şeyin olması Türkiye için hatta abd için blie imkansıza yakın il değiştirmen gerekiyor.
kaliteli ro arıtma kurup içecek olarak kireçten pas kokudan kurtulursun ilk önce bir tds filan ölç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mayıs 2025; 17:31:13 > -
Bu ülkede herşeyimiz vergi. Trilyonlarca dolar vergi veriyoruz. Çok pahalı da olsa kursunlar. Kullanılmayan havalimanlarına, camilere o kadar para dökeceklerine, o teknolojiye yatırım yapsınlar.
Gerçi bir 50 milyon dolar için tank palet fabrikası sattılar, sen de haklısın.
-
siyasete dökmek istemiyorum arıtma işinden anladığım için yazdım abd de sular genel olarak çok kireçli ve berbat suyundan keltoş kalan dolu.
kireci sana arıtıp vermezler milyonlarca insana çok pahalı bir sistem belki 100 yıl sonra mümkün olursa olur.
sana tavsiyem çay yemek içmek için kaliteli ro arıtma kur memnun kalırsın eğer evdede eşyalarda kullanmak istiyorsan yumuşatma sistemleri var onlar biraz pahalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mayıs 2025; 17:38:14 > -
Tavsiyen için teşekkürler. Ancak zaten konu siyaset.
Bu arıtmayı kurmak neden bana düşüyor? Bunca vergi nerede, neden vatandaş olarak ben yapmak zorundayım? Ev kendimin değil, kira. Bu sistemi yaptırmak, nette gördüğüm kadarıyla 60-80 bin arası. Ben buna mecbur değilim.
Konunun asıl fikri bu zaten.
Amerikada da ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Amerikada halkın vergileri düzgün şeylere harcanıyor ki, sesleri çıkmıyor. Amerikada yaşasam, orada da konuyu açarım. Ama mesela, Mısırın çeşmelerinden akan su güzeldi. Kahirede böyle bir imkan var. Libyada da öyleydi. Burada niye yok?
-
teknolojik ve altyapısal ekonomik anlamda bu devirde mümkün değil demek istiyorum kireç iyonik bir olay arıtımı basit bir işlem değil,istediğin şey uçan araba istemek gibi bir şey şu an umarım analatabildim.
Desalitech, Inc.youtube
Video Guide: ReFlex RO Membrane Loadinghttps://www.youtube.com/watch?v=ZWHVZKyfk3U&t=78sbu tip sistemler yerel bazlı var tatlı suyun olmayacak deniz suyunu yada lağımı arıtıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mayıs 2025; 18:37:42 > -
Halk sağlığı, halk refahı devletin umrunda değil. Halk kalkınsa, devlet istemese bile kalkınır, güçlü olur ama bu anlayış 80'den sonra yavaş yavaş tamamen terkedildi.
Seçimden seçime göstermelik işler yapılıyor. Yirmi senedir deprem vergisi ödüyoruz bina dönüşümüne devletin en ufak katkısı yok. Hiç olmazsa devlet ölçeğinde maliyeti bedava denilebilecek şehir planlaması ve kadastro yapılsa insanlar üç katlı evlere geçseler... o da yok. Üç dört katlı binaların yerine 7-8 katlıları dilkip adına deprem güvenliği diyorlar. Devlet rantı teşvik ediyor.
Çevre, sağlık, eğitim, adalet, ulaşım iyi olsa suyun kireciyle de biz uğraşalım. Kireç konusu zor. Almanya'da sular sağlıklı ve içilebilir ama yine kireçli. Kireçsiz su dağlık yerlerdeki yüksek şehirlerde olur. Kuzey Avrupa sırf kireç. Türkiye'de batıda nüfus artıkça su kalitesi daha da düşecek. Eskiden Yalova'da kış sezonunda, barajdan da değil, direkt kaynaktan su alıyrduk. On senelik tesisatların içleri pırıl pırıl olurdu. 90'larda nüfus artınca bu kalmadı tabii.
-
Haliç ' e yüzen tenis kortu yapan chp ibb ekrem zihniyeti , kanalizasyonu da arıtmadan buraya döküyor.
Daha geçen hafta izmir belediyesine usulsüz moloz döktüğü için ( denizleri kirletmesi bir yana ) ceza kesildi.
İzmir 6/7 dönemdir chp ' de ve halk toplanmayan çöplerin üzerine poşet örtmeye başladı
Mustafa denizli' nin kızını belediye başkanı yapan sığ / sol zihniyet den ne beklenir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eg2077 -- 18 Mayıs 2025; 21:51:6 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok haklısın. Bütün akrabalarını belediyeye doldurup, bankamatik memuru yapan akp den beklenir ne beklenirse....
-
Kusura bakmayın da bu ülkedeki ortalama insan zekası göze alındığında çeşmeden öyle veya böyle su akması bile mucize bana göre.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nisan ayı faturanız geldi mi; bizim ki hala yok, mahallede de yok.
-
Ödedik. Bankadan otomatik ödemeye bağlı. Oradan da görebilirsiniz
-
Bizim burada kimseye fatura gelmedi, saate bakıp yazan arkadaşlarda yok. No ile baktım, fatura yok anlamadım. Bir tek bizde olsa, bizde mi sorun var acaba diyeceğim. Herhalde 2 aylık birden alacaklar.
İzmir'de CHP'ye oy atmaya devam et o zaman.
Hem sular çok kireçli diyorsun hem de gelip burada CHP'nin borozanlığını yapıp duruyorsun. Su faturası çok geliyor diyorsun ama İzmir'i CHP yönetiyor biliyorsun değil mi?. Sular kireçli diyorsun kireci çözme işini de CHP'li İzmir belediyesinden değil onu da Ak Parti'den bekliyorsun.
Sen CHP'ye oy atmaya devam et ne diyelim iç kireçli suları kullan.
-
Su faturasını daha çok beklersiniz biz de CHP'li Altınoluk'ta 2 aylık su faturaları ödüyoruz amaç m3 artsın fiyatı çok olsun da çok geçirelim hesabı CHP belediyeciliği budur daha öğrenemediniz mi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 19 Mayıs 2025; 22:16:45 > -
Avrupa'dayım çeşmeden akan suyun tadı burda da leş.
Suların kireçli olmasıyla belediye ne alaka ya? Memleketin çoğu yerinde sular kireçli. Topraktan gelen, arıtılması zor birşey. Suyu kireçsiz olan bir yer mi var? Zaten bu sene yağmur yok su bitebilir bile.
İzmir'de musluktan su içiliyor. Ben en az 30 senedir içiyorum birşey olmadığına göre gerisi boş.
Hazır su hariç içmiyorum senelerdir.
Belediye suyu da kullansan arıtıp içilmesi lazım. Yoksa gözle görülmeyen bakteri, parazit, solucan yüzde yüz vardır. Geçen çamur geldi belediye suyundan 1 saat açık bıraktım musluğu anca düzeldi.
Hazır sularda da kireç oluyor. Tüm markaları kullandım. Elektrikli çay makinesi içi yibe kireç bırakıyor
bu gün itibarıyla izmir baraj doluluk oranları ortalama %25-30 civarında. bu demek oluyorki içme suyu için kuyulardan şebekeye su veriliyor. bu yazı geçen yıldan daha zor geçireceksiniz. su kalitesi dahada bozulacak. evde mutlaka arıtma kullanın. kötü içme suları nedeniyle pek çok salgın hastalık var.
izmir, aydın, muğla ve antalya kuraklık sorununu çok ciddi bir şekilde yaşayacak. belediyeler siyaseti bırakıp kamu hizmetine odaklanmalı.
kuraklık ve deprem en büyük sorunumuz, sonrasında şehrin trafiği gürültüsü nüfus yoğunluğu.
Bu ülkede herşeyimiz vergi. Trilyonlarca dolar vergi veriyoruz. Çok pahalı da olsa kursunlar. Kullanılmayan havalimanlarına, camilere o kadar para dökeceklerine, o teknolojiye yatırım yapsınlar. Gerçi bir 50 milyon dolar için tank palet fabrikası sattılar, sen de haklısın. |
Tavsiyen için teşekkürler. Ancak zaten konu siyaset. Bu arıtmayı kurmak neden bana düşüyor? Bunca vergi nerede, neden vatandaş olarak ben yapmak zorundayım? Ev kendimin değil, kira. Bu sistemi yaptırmak, nette gördüğüm kadarıyla 60-80 bin arası. Ben buna mecbur değilim. Konunun asıl fikri bu zaten. Amerikada da ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Amerikada halkın vergileri düzgün şeylere harcanıyor ki, sesleri çıkmıyor. Amerikada yaşasam, orada da konuyu açarım. Ama mesela, Mısırın çeşmelerinden akan su güzeldi. Kahirede böyle bir imkan var. Libyada da öyleydi. Burada niye yok? |
Çok haklısın. Bütün akrabalarını belediyeye doldurup, bankamatik memuru yapan akp den beklenir ne beklenirse.... |
Kusura bakmayın da bu ülkedeki ortalama insan zekası göze alındığında çeşmeden öyle veya böyle su akması bile mucize bana göre.
|
Benzer içerikler
- barda filmi gerçek hikayesi mağdurları
- memur maaşlarının ödenmediği dönem
- kürtler atatürk'ü sever mi
- 25 yaşında hakim olunur mu
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- n11 satıldı mı
- numara taşıma kaç gün sürer
- türkiye çip üretimi
- milli uçak gemisi
- byd fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X