Şimdi Ara

iCloud fotoğraflar kullanıyorsanız, sildiğiniz fotoğraflar ve videolar senkron olmaya devam ediyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 4 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 1
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • zippyengin (1 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (1 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Hikayeme başlayayım.

    Bir eğitim videosu çekmek için, iPhone 7 Plus ile 1 saat 45 dakikalık 4K video çektim. 128 GB lık modeli kullanıyorum. Telefonumda da yaklaşık 48 GB lık boş yer vardı. Çektiğim videolar yaklaşık 43 GB lık bir data oluşturdu. Dosyaları PC ye aktardım ve ardından telefonumdan sildim ve ayrıca "Son Silinenler" klasöründen de sildim.

    "Ayarlar > Genel > Hakkında" sekmesinden baktığımda "Kullanılabilir" kısmında 48 GB boş yer görünüyordu, herşey normaldi. Fakat farklı bir uygulama ile baktığımda hâlâ "Kullanılabilir Kapasite" 5 GB yazıyordu. Sanırım bir süre sonra silecek diye telefonumu kilitleyip kenara bıraktım. Bir süre sonra iPhone'un ısındığını farkettim. Telefonumu incelemeye başladığımda uygulama ile widget’a eklediğim Wi-Fi data transferini görebildiğim bir uygulama ile upload yaptığını farkettim. Tekrar "Kullanılabilir kapasite" bölümüne baktığımda rakamın değişmediğini gördüm ve “Fotoğraflar” uygulamasından “6 öge karşıya yükleniyor” yazısını görünce upload u “iCloud Fotoğrafları” nın kullandığını anladım.

    iCloud Fotoğrafları senkronizasyonu “iPhone'da En İyi Depolama” şeklinde ayarlıdır ve bu iPhone kapasitesi dolunca senkronize olmuş eski fotoğraf ya da videoları silerek kayıt yapmaya devam etmesi demektir. Bunu yaşadığımda iOS 12.0 sürümünü kullanıyordum.

    Bu durumda sildiğim halde yeni bir video çekmediğim için iPhone da hâlâ kapasite yeterli olduğundan upload yapması bir hata mıdır? Yoksa her sildiğimiz fotoğraf ya da videoyu silsek bile iCloud serverlarına upload etmesi Big Data amaçlı bir bilerek yapılmış bir "hata mı"?

    Bu "sorunu" şu şekilde çözdüm;
    "Ayarlar > Fotoğraflar > iCloud Fotoğrafları" nı kapattım ve telefonumda yavaş yavaş yer açıldığını gördüm. Silinme işlemi bittikten sonra tekrar iCloud Fotoğrafları'nı açtım ve herşey eskisi gibi geri geldi ve upload edilen herhangi bir şey yoktu.

    Kanıtım olmadığı için bu “hatayı” ya da “bilerek yapılmış bir hatayı” kendinizde yaparak gözlemleyebilirsiniz.

    "Kullanılabilir Kapasite" ye baktığım uygulama: Lirum info
    Upload/Download ve "Kullanılabilir Kapasite" durumuna baktığım uygulama: Vidgets

    Ayrıca konuyu reddit e de taşıdım yeşillendirirseniz sevinirim.
    https://www.reddit.com/r/ios/comments/9qi4nt/if_you_use_icloud_photos_the_photos_or_videos_you/

    Edit: yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zippyengin -- 23 Ekim 2018; 8:48:37 >



    |
    |




- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.