Şimdi Ara

iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
21.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Dairemiz kuzey çephe. 2 yıllık bir apartman. Özellikle izolasyon yapılmamış dışarı bakan kolonlardan gelen soğuk sebebiyle, kışın evi neredeyse ısıtamıyoruz. Bu nedenle iç çephe izolasyonu yapmaya karar verdim.
    Ancak;
    Bu izolasyonu kendim yapmak istiyorum maliyeti düşürmek için çünki ev sahibi parasını vermeyecek. Bunun için de aklıma gelen en uygun maliyetli, en az iş çıkaracak (inşaat, toz, v.s. ile uğraştırmayacak) ve en az zahmetli işlem şu oldu:
    - XPS veya EPS levhaları kendi yapıştıcı ve dübelleri ile duvara yapıştırmak
    - Sonra da doğrudan XPS veya EPS levhaların üzerine şık bir duvar kağıdı yapıştırmak (bu sayede levha üzerine yapılacak inşaat işleri ve zahmeti ile uğraşmadan levhaları gizlemeyi hedefliyorum. Dübellerin duvar kağıdının altında çıkıntı oluşturmaması için, dübelleri levhalara gömerek (yani levha ile aynı düzlemde olacak şekilde) gizlemeyi düşünüyorum.

    Plan bu ve sorum şu: XPS veya EPS levhaları, duvar kağıdı yapıştırıcısını tutar mı? Yoksa bir süre sonra ayrılır mı?

    Çok farklı bir konu ve denenmemiş olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bunu cevaplayabilecek kişinin duvar kağıtları ve yapıştırıcıları konusunda da bilgi birikimi olması gerekiyor. Umarım bu konuyu cevaplayabilecek kişiler bulur ve kafamdaki soru işaretlerini kaldırıp işleme başlayabilirim.



  • Bilen çıkmamış, peki duralit yapsam levhanın üstüne? Duvar kağıdı duralite yapışır mı?
  • Kaçlık xps kullanayım, bunu da bilen yok mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap

    buna edeceğiniz masrafa ve zahmete zaten bir usta gelip yapıştırıyor gidiyor....dübelsiz olarak oluklu köpüğü duvara harcıyla yapıştırıp ardından ön yüzeyede alçı çekip işi bitiriyorlar..çok pisliği yok ve çabuk uygulanıyor...sonuçta kendi başına yapılacak iş değil bu...





    peki 20 m2 bir alan kaça çıkar?
  • İnşaat mühendisi olarak ben cevap veriyim çünkü bu yalıtım hesaplarını biz yapıyoruz. Isı yalıtımı aslında sizin tahmin ettiğinizden daha karmaşık bir durumdur. XPS dediğiniz köpüğü su etkisinden çok iyi korumanız gerekiyor çünkü ıslandığında özelliğini kaybediyor. İç ortama uygulanan yalıtımlarda yoğuşma, özellikle ara kesitte yoğuşma çok sık görülen bir durumdur ve bu yoğuşmanın etkisiyle bir sene içerisinde uygulamış olduğunuz köpüğün özelliğini yitirmesi söz konusu olabilir. Kesin bişey söyleyebilmek için duvar kesitlerinizin incelenmesi gerekiyor. Sıva, tuğla ve boya kalınlığı gibi faktörler sayesinde ara kesitlerde sıcaklık ve buhar basıncı hesaplanmalı, bu şekilde kesin bişey söylenmelidir.

    Ayrıntılı bilgi isterseniz izoder'in sayfasından TS-825'e göre hazırlanmış yalıtım programını edinebilirsiniz.
  • Ahh o ustalar :) kendi evimin insaatinda calisan usta, bu kadar demirin bu insaata cok oldugunu ve bu demirle aynisindan iki bina daha dikebilecegini soyluyordu :) evet yapilir yalan degil kucucuk cocuklar kumdan kale de yapiyor ama muhendisligin amaci hayati riske atmadan fiyat-fayda optimizasyonunu saglamaktir..
    Konumuza donersek olasi yogusma sorununun onune gecmek icin, ic kesite buhar tutucu bir katman eklemek gerekir. Yani sirasiyla yazarsam ic boya, ic siva, buhar tutucu, xps kopuk, tugla, dis siva ve dis boya. Bu sekilde bir kesit isinizi gorecektir. Buhar kesici dedigim seyin tonla cesidi var ama en basitinden naylon branda kullanabilirsiniz. Ambalaj malzemesi olarak kullanilan naylonlar isinizi gorecektir...
  • Kaclik xps kullaniyim sorunuzu da cevapliyim. Kullanacaginiz malzemenin kalinligi arttikca yalitim miktariniz artar ama tek etken bu degildir. Malzemenin isi iletim katsayisi yani lambda'si da onemlidir. Lambdasi dusuk olan malzeme daha iyi bir yalitim saglar. Piyasada 0.03 luk malzemeler bulabilirsiniz. Bir diger tavsiyem de xps kopuk pahalidir. Onun yerine eps daha uygun fiyatliysa cekinmeden kullanabilirsiniz yeter ki su yalitimini iyi yapin. 5santimlik 0.03luk eps iyi bir yalitim saglayacaktir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helcaraxe -- 31 Temmuz 2011; 20:40:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap


    quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe

    İnşaat mühendisi olarak ben cevap veriyim çünkü bu yalıtım hesaplarını biz yapıyoruz. Isı yalıtımı aslında sizin tahmin ettiğinizden daha karmaşık bir durumdur. XPS dediğiniz köpüğü su etkisinden çok iyi korumanız gerekiyor çünkü ıslandığında özelliğini kaybediyor. İç ortama uygulanan yalıtımlarda yoğuşma, özellikle ara kesitte yoğuşma çok sık görülen bir durumdur ve bu yoğuşmanın etkisiyle bir sene içerisinde uygulamış olduğunuz köpüğün özelliğini yitirmesi söz konusu olabilir. Kesin bişey söyleyebilmek için duvar kesitlerinizin incelenmesi gerekiyor. Sıva, tuğla ve boya kalınlığı gibi faktörler sayesinde ara kesitlerde sıcaklık ve buhar basıncı hesaplanmalı, bu şekilde kesin bişey söylenmelidir.

    Ayrıntılı bilgi isterseniz izoder'in sayfasından TS-825'e göre hazırlanmış yalıtım programını edinebilirsiniz.


    konuyu açan arkadaşın evi kiraymış...herhalde 1-2 sene idare eder diye düşünüyorum...bir de yapan ustaya bu ayrıntıları dediğimizde küfür eder valla...






    Sayın ncap, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 1000 tl altı dediğiniz sanırım 800-900 tl ki bu rakamı ev sahibinden tahsil edemeyecek olmam bana geri adım attırıyor. Özellike en az 5 sene oturmak lazım ki o parayı amorti edebileyim... Yoksa hiç kılımı kıpırdatmadan izolasyon yapıldığını görmek benim kesinlikle daha çok memnun eder. Derseniz ki Ankara da tanıdığım birilerini çok düşük işçilikle size göndereyim o başka :)
    Ben yaparsam çok uğraşacağım ama herşey dahil en fazla 300-400 e işi bitiririm diye tahmin ediyorum. xps leri dübelle tutturup her bir xps levhasınaın kenarlarına da silikon (toksik etkisi olmayanlardan) kullanırsam ve üstüne duralit vidalayı onun da üstüne duvar kağıdı yaparsam sanırım bu iş olur. Sanırım diyorum çünki ben zaten uzman değilim. Bir de konuyla ilgili bilgisi olanlar dahi, bu yöntemi hiç tecrübe etmediklerinden yanıt veremiyor.
    Bu işlerden anlayan biri kişi olduğunuzu düşünüyorum, sizce bahsettiğim yöntem uzun ömürlü olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe

    Kaclik xps kullaniyim sorunuzu da cevapliyim. Kullanacaginiz malzemenin kalinligi arttikca yalitim miktariniz artar ama tek etken bu degildir. Malzemenin isi iletim katsayisi yani lambda'si da onemlidir. Lambdasi dusuk olan malzeme daha iyi bir yalitim saglar. Piyasada 0.03 luk malzemeler bulabilirsiniz. Bir diger tavsiyem de xps kopuk pahalidir. Onun yerine eps daha uygun fiyatliysa cekinmeden kullanabilirsiniz yeter ki su yalitimini iyi yapin. 5santimlik 0.03luk eps iyi bir yalitim saglayacaktir...


    Sayın Helcaraxe, yanıt içi teşekkür ederim.
    Sırasıyla bana yanıt yazanlara geciklmeli de olsa teşekkür yanaıtı yazıyor ve bir taraftan yorumlara göre aklıma takılanları soruyorum. Bu bağlamda sayın ncap e de son olarak sorduğum soruyla ilgili olarak, bir inşaat müh gözüyle siz ne dersiniz. Bahsettiğiniz "levhanın nemden zarar görmesi" nasıl bir durumdur?. Dübel ve kenarlardan silikon yapmak levhaya nasıl bir zarar verir? Yani bir süre sonra başıma gelebilecek şey nedir? Bir de levha ve duvar arasına naylon yapmak, duvarların nefes almasına engel olmayacak mı (bildiğimden değil, hep izolasyon yapanlar nefes almalı diye bastırıyor..)
    Bir de en büyük sorun üstteki kartonpiyerler. Camların olduğu duvarlarda, kartonpiyer ve duvar arasında, kornişlerin takılacağı boşuk oluyor biliyorsunuz. Burası benim için sorun değil. kornişi içeriye doğru alırsam kalan pay bana yeter.
    Ancak camların olmadığı duvarlar var. Köşede kalan odada iki duvar dışarıya bakıyor ve bir duvarda cam yok. Dolayısı ile kartonpiyer duvara sıfır. 5 cm lik bir levya koyarsam kartonpiyer içerde gömülü gibi olacak ve çok çirkin olacak. Aklıma gelen çözüm: Ya kurtardığı kadar ince bir levha örn 2-3 cm. Yada 5 cm bir levha kullanırsam o zaman yukarıda levhaları eğimli bir şekilde kesmek. Yani kartonpiyere mümkün oluğunca hizalamak.
    Duralit kullanma isteğim aslında biraz da duvar kağıdının kolayca delinmesini önlemek. Malum çok da sert olmayan bir yüzeydeki duvar kağıdı kolayca delinebilir.
    Bı konuyla ilgili yanıt verebilirseniz, yada yazıyı okuyan herhangi bir kişi yanıt verebilirse çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe

    Ahh o ustalar :) kendi evimin insaatinda calisan usta, bu kadar demirin bu insaata cok oldugunu ve bu demirle aynisindan iki bina daha dikebilecegini soyluyordu :) evet yapilir yalan degil kucucuk cocuklar kumdan kale de yapiyor ama muhendisligin amaci hayati riske atmadan fiyat-fayda optimizasyonunu saglamaktir..
    Konumuza donersek olasi yogusma sorununun onune gecmek icin, ic kesite buhar tutucu bir katman eklemek gerekir. Yani sirasiyla yazarsam ic boya, ic siva, buhar tutucu, xps kopuk, tugla, dis siva ve dis boya. Bu sekilde bir kesit isinizi gorecektir. Buhar kesici dedigim seyin tonla cesidi var ama en basitinden naylon branda kullanabilirsiniz. Ambalaj malzemesi olarak kullanilan naylonlar isinizi gorecektir...


    Evet dediğiniz gibi usta dedniğinda artık içim ürperiyor. Herşeyi kendim yapasım var. Usta hızlı ama eksik yapıyor. Bizler ise yavaş ama kusursuz yapıyoruz. Son olarak sizin hesap cam balkon yaptırdık. Sözde Ankara'nın en büyük cam fabrikası. Yok cam balkona adını veren firmaymış filan. İnternet sitesinde öyle yazmışlar... Adamlar bir yaptılar inanamazsınız. Gecekondu bile daha güzeldir o cam balkonun yanında. Söktürdüm, yeniden yaptırttım, üstelik en iyi ustalarını çağırdılar bu kez. Eskisinde iyi ama yine kötü oldu. Üstelik bana önerilen ve sitede süper işçilik ve malzeme kullanan firmayla aynı fiyatı istedi. Artık onlarla uğraşmak istediğimden pes dedim ve razı oldum. 1 ay boyunca ustalarla uğraştık. İyisiyle kötüsüyle kalsın dedim. Neyse gelelim konumuza:
    Ben son yazdığım konuyla ilgili olarak resim ekledim. Yarumları bekliyor olacağım.

     iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı


     iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı


     iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı
  • Bu da 5 cm lik 1 levhanın kesilmesi ile oluşan görüntü.

     iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı
  • Levha derken XPS kastedilmiş sanırım. Kartonpiyerin dip kısmından başlayarak açılı olarak kesmek gayet mantıklı görünüyor. Yani ikinci mesajda belirttiğiniz resim..

    Su etkisine gelince, yanlış kesit hesaplarında duvarın içinde yani ara kesitlerde su buharı yoğuşma yapar ve sıvı hale geçer. Bu su zamanla birikir ve yıllık hesaba vurduğunuzda çok ciddi rakamlara ulaşır. TS-825 yani binalarda ısı yalıtım standardı, metrekarede yoğuşan su miktarını yıllık 1kg ile sınırlandırmıştır. İşte bu yoğuşan su sizin yalıtım malzemenizin özellik kaybetmesine ve birkaç yılda deforme olmasına sebep olabilir. Yalıtım malzemesi dış yüzeye koyulduğunda ise, ki normalde dışa konur, yağmur sularından iyi korunması gerekir.

    Duvarların geçirgenliği konusuna gelirsek, tamam bina hava alsın diyoruz ama inanın duvarların geçirgenliği çok düşük mertebelerdedir. Zaten yüksek hava geçirgenliği olan bir duvar demek, yani hava alan bir duvar anlamına geliyor bu, kötü bir yalıtım durumu demektir. Binaların doğal havalandırma şartlarında olduğunu varsayıyoruz ve iç nemin yüzde 65 dolaylarında olduğu kabulüyle hesap yapıyoruz. Doğal havalandırma demek, sizin ev camlarını ve kapılarını açarak yapmış olduğunuz havalandırma şekli oluyor. Mekanik havalandırma ise büyük yapılarda bulunan motorlu sistemlerdir ve nem oranı yüzde 55 kabul edilir. Forumda mimar bir arkadaşın uzun iletileri vardı köpükle yalıtıma karşı baya mücadele etmiş durumda. Okuduğumda şaşkınlık yaşadım çünkü şu an tüm tasarımını (mimari, statik ve yalıtım) kendi yaptığım binada oturuyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Onlarca tasarımım var ve sorun yaşayanı da görmedim.
    XPS kaplı binalar hava almaz, duvarlarda terleme olur ve küflenme görülür falan demek tamamen yanlış bir düşünce bana göre. Yanlış yapılan yalıtımların sonucu felaket olabilir doğru, küflenme gibi rahatsızlıklar görülebilir bu konuda haklı. Ama bahsettiğim Türkiye Standardına uygun olarak yapılan bir yalıtımda sorun yaşanmayacaktır. Duvar yüzeyinde terleme-küflenme oluşmaması için, duvar yüzey sıcaklığı ile ortam sıcaklığı arasındaki farka bir sınırlandırma da getirilmiştir mesela.

    Bina incelenmeden kesin olarak bir şey söylemek imkansızdır. Yalıtım hesabında pencere boyutlarınız ve bu pencerelerin baktığı cepheler çok önemlidir. Bu sayede ısı kayıpları hesaplanır ve yine aynı şekilde güneş enerjisi ısı kazanım faktörü hesaplanabilir. İletilerinizden yola çıkarak sadece tahmini yorumlar yapabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncap

    hocam levhalar mm boyotunda kartonpiyeri aşmaz sıva da dahil de sorun şu ki kartonpiyerin olduğu yerden çilerme ,rutubet yapar yine duvar..yani kartonpiyer de kesilmeli tam bir izolasyon için...birde şunu soracağım bu rutubet işi ev sahibinin sorunu,size rutubetsiz bir eve geçmek kalıyor bu durumda bence uğraşmaya değmez...








    Öncelikle yanıt için tşkler...
    Levhadan kastım xps veya eps levhalar idi. Çizimlerde de görülüyor hatta.
    Kartonpiyer işine girecek kadar büyük bir işe kalkışacak olsam zaten bu kadar detaylı irdelemeye ihtiyaç olmazdı. Diğer taraftan taşınma işini düşünecek olsam bu zahmete girmeye gerek olmazdı değil mi. Yine de teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 9 Ağustos 2011; 15:16:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe

    Levha derken XPS kastedilmiş sanırım. Kartonpiyerin dip kısmından başlayarak açılı olarak kesmek gayet mantıklı görünüyor. Yani ikinci mesajda belirttiğiniz resim..

    Su etkisine gelince, yanlış kesit hesaplarında duvarın içinde yani ara kesitlerde su buharı yoğuşma yapar ve sıvı hale geçer. Bu su zamanla birikir ve yıllık hesaba vurduğunuzda çok ciddi rakamlara ulaşır. TS-825 yani binalarda ısı yalıtım standardı, metrekarede yoğuşan su miktarını yıllık 1kg ile sınırlandırmıştır. İşte bu yoğuşan su sizin yalıtım malzemenizin özellik kaybetmesine ve birkaç yılda deforme olmasına sebep olabilir. Yalıtım malzemesi dış yüzeye koyulduğunda ise, ki normalde dışa konur, yağmur sularından iyi korunması gerekir.

    Duvarların geçirgenliği konusuna gelirsek, tamam bina hava alsın diyoruz ama inanın duvarların geçirgenliği çok düşük mertebelerdedir. Zaten yüksek hava geçirgenliği olan bir duvar demek, yani hava alan bir duvar anlamına geliyor bu, kötü bir yalıtım durumu demektir. Binaların doğal havalandırma şartlarında olduğunu varsayıyoruz ve iç nemin yüzde 65 dolaylarında olduğu kabulüyle hesap yapıyoruz. Doğal havalandırma demek, sizin ev camlarını ve kapılarını açarak yapmış olduğunuz havalandırma şekli oluyor. Mekanik havalandırma ise büyük yapılarda bulunan motorlu sistemlerdir ve nem oranı yüzde 55 kabul edilir. Forumda mimar bir arkadaşın uzun iletileri vardı köpükle yalıtıma karşı baya mücadele etmiş durumda. Okuduğumda şaşkınlık yaşadım çünkü şu an tüm tasarımını (mimari, statik ve yalıtım) kendi yaptığım binada oturuyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Onlarca tasarımım var ve sorun yaşayanı da görmedim.
    XPS kaplı binalar hava almaz, duvarlarda terleme olur ve küflenme görülür falan demek tamamen yanlış bir düşünce bana göre. Yanlış yapılan yalıtımların sonucu felaket olabilir doğru, küflenme gibi rahatsızlıklar görülebilir bu konuda haklı. Ama bahsettiğim Türkiye Standardına uygun olarak yapılan bir yalıtımda sorun yaşanmayacaktır. Duvar yüzeyinde terleme-küflenme oluşmaması için, duvar yüzey sıcaklığı ile ortam sıcaklığı arasındaki farka bir sınırlandırma da getirilmiştir mesela.

    Bina incelenmeden kesin olarak bir şey söylemek imkansızdır. Yalıtım hesabında pencere boyutlarınız ve bu pencerelerin baktığı cepheler çok önemlidir. Bu sayede ısı kayıpları hesaplanır ve yine aynı şekilde güneş enerjisi ısı kazanım faktörü hesaplanabilir. İletilerinizden yola çıkarak sadece tahmini yorumlar yapabiliyorum.


    Yanıt için çok tşk ederim...

    Pencere boyutu vs bilgilere ihtiyacınız olduğunu söylemişsiniz haklı olarak. Size odanın resmini çizebilirim. Hatta duvarın altındaki malzemenin tuğla mı yoksa kolon mu olduğunu dahi çizebilirim. Başka ne tür veri gerektiğini de belirtirseniz onları da kontrol edeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chips


    quote:

    Orijinalden alıntı: Helcaraxe

    Levha derken XPS kastedilmiş sanırım. Kartonpiyerin dip kısmından başlayarak açılı olarak kesmek gayet mantıklı görünüyor. Yani ikinci mesajda belirttiğiniz resim..

    Su etkisine gelince, yanlış kesit hesaplarında duvarın içinde yani ara kesitlerde su buharı yoğuşma yapar ve sıvı hale geçer. Bu su zamanla birikir ve yıllık hesaba vurduğunuzda çok ciddi rakamlara ulaşır. TS-825 yani binalarda ısı yalıtım standardı, metrekarede yoğuşan su miktarını yıllık 1kg ile sınırlandırmıştır. İşte bu yoğuşan su sizin yalıtım malzemenizin özellik kaybetmesine ve birkaç yılda deforme olmasına sebep olabilir. Yalıtım malzemesi dış yüzeye koyulduğunda ise, ki normalde dışa konur, yağmur sularından iyi korunması gerekir.

    Duvarların geçirgenliği konusuna gelirsek, tamam bina hava alsın diyoruz ama inanın duvarların geçirgenliği çok düşük mertebelerdedir. Zaten yüksek hava geçirgenliği olan bir duvar demek, yani hava alan bir duvar anlamına geliyor bu, kötü bir yalıtım durumu demektir. Binaların doğal havalandırma şartlarında olduğunu varsayıyoruz ve iç nemin yüzde 65 dolaylarında olduğu kabulüyle hesap yapıyoruz. Doğal havalandırma demek, sizin ev camlarını ve kapılarını açarak yapmış olduğunuz havalandırma şekli oluyor. Mekanik havalandırma ise büyük yapılarda bulunan motorlu sistemlerdir ve nem oranı yüzde 55 kabul edilir. Forumda mimar bir arkadaşın uzun iletileri vardı köpükle yalıtıma karşı baya mücadele etmiş durumda. Okuduğumda şaşkınlık yaşadım çünkü şu an tüm tasarımını (mimari, statik ve yalıtım) kendi yaptığım binada oturuyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Onlarca tasarımım var ve sorun yaşayanı da görmedim.
    XPS kaplı binalar hava almaz, duvarlarda terleme olur ve küflenme görülür falan demek tamamen yanlış bir düşünce bana göre. Yanlış yapılan yalıtımların sonucu felaket olabilir doğru, küflenme gibi rahatsızlıklar görülebilir bu konuda haklı. Ama bahsettiğim Türkiye Standardına uygun olarak yapılan bir yalıtımda sorun yaşanmayacaktır. Duvar yüzeyinde terleme-küflenme oluşmaması için, duvar yüzey sıcaklığı ile ortam sıcaklığı arasındaki farka bir sınırlandırma da getirilmiştir mesela.

    Bina incelenmeden kesin olarak bir şey söylemek imkansızdır. Yalıtım hesabında pencere boyutlarınız ve bu pencerelerin baktığı cepheler çok önemlidir. Bu sayede ısı kayıpları hesaplanır ve yine aynı şekilde güneş enerjisi ısı kazanım faktörü hesaplanabilir. İletilerinizden yola çıkarak sadece tahmini yorumlar yapabiliyorum.


    Yanıt için çok tşk ederim...

    Pencere boyutu vs bilgilere ihtiyacınız olduğunu söylemişsiniz haklı olarak. Size odanın resmini çizebilirim. Hatta duvarın altındaki malzemenin tuğla mı yoksa kolon mu olduğunu dahi çizebilirim. Başka ne tür veri gerektiğini de belirtirseniz onları da kontrol edeyim.

    Hocam inan bana gidip yerinde incelemeden ne soylesem tahmini olacak va hicbir seyin garantisini veremeyecegim. Bu sekilde bi proje-uygulama hazirlanmasinl taraftari degilim yarin bir gun problem yasanmasina sebebiyet vermek istemem...
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama benim balkon oturma odasına bakıyor.yani oturma odasının penceresinden bakınca odayı görüyorsunuz.oturma odasının duvarı ısı yalıtım yapılmış.şimdi ben ısı yalıtımın üzerine şu dekoratif taşlardan döşeyebikir miyim.yani ağır olunca köpüğü yerinden sökebilir mi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende evin dış cepheye bakan bir duvarını içten 3 cm kalınlığında xps yalıtım malzemesi ile kaplayıp, üzerine sıva yapmadan duvar kağıdı kaplamayı düşünüyorum, ek yerlerindeki ufak tefek şekil bozukluklarını göze alıyorum, ancak duvar kağıdı bu malzemenin üzerine yapışır mı ? bazı yapıştırıcılar köpüğü eritiyor galiba..nasıl bir yapıştırıcı kullanmalıyım ? teşekkürler.
  • siz yalıtım yaptınız mı..sonuç nasıl oldu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: areano

    siz yalıtım yaptınız mı..sonuç nasıl oldu ?

    Hocam o evden taşındım. O yüzden gerek kalmadı.
    O yalıtımsızlık olayı yüzünden soğuktan ve hastalıktan kurtulamadık. Duvarlar ısı farkından küf oldu. Çocuk astım oldu. 3-4 yıl astımla savaştık. Sonrasında astım ilaçları nedeniyle başka ciddi bir rahatsızlık geçirdi ve ameliyat oldu. Allah bu zamanda bu tür izolasyonsuz binaları yapan mütahitlerin hesabınız sorsun inşallah. Lüks site, lüks bahçe ama tuğla arası basit starfor izolasyonu yapmışlar. Tabi sütünlar kolonlar ve tüm beton aksam izolasyonsuzdu. o dönemde iki odayı kapattık ve aylık 400 tl doğalgaz ödedik ama soğukla baş edemedik. Taşınınca kurtulduk.
    İmkanınız varsa izolasyondan kaçmayın yada taşının.
    Gelelim asıl konuya. Eğer izolasyon yapacak olsaydım, araştırmalarım sonucunda şöyle olması gerektiğine karar verdim.
    1- Yalıtım tabakasının toksik olmayan silikonlarla duvara yapıştırılması. (Akvaryumlarda kullanılan zehirsiz silikonlar var) Çünkü ben çimento gibi olan o malzemenin sıvamasını yapamam. En güzeli sağlıklı ve güçlü bu akvaryum silikonları ile yapıştırmak olacak. Tabi silikonu sürerken tamamen sıvamayacaktım. İçerden terleme ve sonrasında küf yapar. Kenera yakın yerlerden diş macunu gibi sıkıp, sonrasında içede kalan yerleri de birkaç çizgi gibi sıkmak gerekir. Böylece duvar ve izolasyon malzemesi arası tamamen silikonla sıvanmaz ve duvar nefes alır. Pencere kenarlarına da kaplamak gerekir. Yani Pencereden duvara kadar olan o birkaç cm lik alan varya, işte oralar. Yoksa oradan gelen soğuk rahatsız eder. Pencere kenarına daha ince tabaka kullanın. Mesela eğer duvara 2 cm lik xps kulandıysanız., oraya ya yarım yada 1 cm lik kullanın. Yoksa pencerenin estetiği bozulabilir. Gömük bir pencere görüntüsü olmaması için tavsiye...
    2- İzolasyon dübelleri ile sağlamlaştırma. Tabi yalıtım malzemesi ile sıfır olacak şekilde hafif içine girecek. Yani ne çıkıntı bırakacak, nede gömeceksiniz. Yoksa sonraki işlem için sorun olur.
    3- Duralit denilen hani dolap arkalarında kullanılan kartondan kalın olan pres tahtalar var. Mukavva gibi ama tahta talaşından preslendiği için tahta gibi olur. Onlarlar tekrar silikon ile (1. maddede yazığım yöntem ile üst katma oluşturma. Burada amaç, hem duvar kağıdının her derbede delinmesini önlemek, hem de gerekirse resim yada saat gibi cisimlerin duvara yine asılabilmesini sağlamak. Yani ucuz bir duvar elde etmek. Ama bunu alçıpan ile yapabileceğinize güveniyor ve bütçeyi biraz daha arttırabilir iseniz en güzeli alçıpan. Hem de izolasyona faydası olur.
    4- Duvar kağıdı
    Size termoz gibi bir iç izolasyon Hem ucuz, hem kolay, hem işlem sırasında temiz çalışma olanağı, hem sağlıklı hem de çok uzun ömürlü.
    Umarım faydalı olur.
  • verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.