Şimdi Ara

iç sesim (veya iç sesimin iç sesi) uyutmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iç sesim dediysem kendi konuştuğum iç sesim değil, daha da derinden gelen ayrı bir ses. kendi iç sesimi bile duyamıyorum o konuşmaya başladığı zaman. konuşmalar iç içe giriyor çünkü. susmasını söylesem de rastgele kelimeler veya kelime grupları söyleyip duruyor geceleri. mesela ben ahlak kavramının ortaya çıkış nedenini düşünürken bir anda "okul alışverişini uzaktan yapacağım" gibi alakasız şeyler duyuyorum derinlerden. gece söylenenleri bir yere not alacaktım ancak ışık kapalı olduğu için uğraşmak istemedim. tekrar söylüyorum, kendi isteğim ile konuşabildiğim iç sesim değil bu. ses daha derinden geliyor çünkü. ben istesem de o şekilde konuşamam. zihnim uyanık halde rüya üretmeye başlamış gibi sanki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ciddi misin bilmiyorum. İç sesinin bir tanesi, düşünmen içindir. Senden istemsiz olduğunu düşündüğün, senin üretmediğin iç sesi, aklına istemsizce gelen bir düşünceden ibarettir.

Psikolojik bozukluk vs. varsa izin ver takılsın o, başka şeyle meşgul ol. Zamanla o düşünce kalıbı azalacak, sonra durdurursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bazen anlamlı/anlamsız bir cümle, bazen sözlükten rastgele seçilmiş bir kelime hâlinde oluyor. çoğunlukla iki kelimeden oluşuyor. istemesem de konuşuyormuşum gibi yani. geceleri oluyor genelde. aralığı da çok sık. on saniyede bir gibi mesela. diğer rahatsızlıklarım da geceleri ortaya çıkıyor. akatizi veya huzursuz kol/bacak sendromuna benzer bazı rahatsızlıklarım var. iki sene önce alakasız bir sebep yüzünden (durduk yere sıçrama) antipsikotik ilaç yazmıştı doktor. 20 gün kadar kullandım. o zamanlar başladı rahatsızlıklarım da. aşırı ağır yan etkiler yüzünden bırakmak istedim. hayatım aşırı farklı son iki senedir.

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    bir kere gittim devlet hastanesinde. neden her şeye gülüyorsun, yalan mı söylüyorsun, dalga mı geçiyorsun gibi şeyler söyledikten sonra alakasız bir şekilde antipsikotik yazdı. bir üst mesajda anlattım olayı. ondan dolayı pek sıcak bakmıyorum psikiyatriye. hâlâ geceleri kollarımda ve bacaklarımda kendimi öldürsem kurtulacakmış gibi hissettiğim bir rahatsızlık ortaya çıkıyor o doktor yüzünden. kollarımı ve bacaklarımı kesmek istiyorum bazen uyuyabilmek için. özele gidecek param da yok. sigortam var mı yok mu onu da bilmiyorum. gün içerisinde konu açtım ancak cevap gelmedi kimseden.

• sriiouss kullanıcısına yanıt
    Uzman yardımı şart.

Teşhisi koyunca, doğru tedavi uygulanınca sıkıntı kalmaz hocam. Sizin problem, kaygı bozukluğu olarak geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Doktor değilim. Obsesyon, panik atak, sizinki gibi kontrol edemediğiniz dürtüler hep altta yatan kaygıdan kaynaklanıyor, o yüzden kaygı bozukluğu demişler zaten.

Ne kadar iyimser olursanız o kadar iyileşme gücü bulursunuz, o kadar hızlı gelişir. Doktora gidin

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.