Şimdi Ara

IBM ve Apple sağlık sektöründe işbirliğine gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • IBM ve Apple sağlık sektöründe işbirliğine gidiyor


     

    Sağlık sektöründe bugüne kadar hep belirli firmaların faaliyet gösterdiğini ve yatırım yaptığını gördük. Ancak bulut bilişim altyapısının gelişmesi ve büyük veriye olan ilginin artması ile pek çok teknoloji devi de sektöre girmeye başladı. 




    Samsung ve Runtastic gibi firmaların sağlık verilerini yorumlayan donanım ve yazılım çözümleri yanında Apple'ın sağlık kuruluşlarını da işin içine katan geniş çaplı çözümlerini görüyoruz. 




    Elbette medikal cihaz veya ilaç üretiminden bahsetmiyoruz. Bu firmalar bulut altyapısının nimetlerini kullanarak sağlık sektörüne veri tedarik ediyor ve çeşitli algoritmalar üretiyor. Bu konuda yapay zeka çalışmaları da öne çıkıyor. 




    Uzun yıllardır Watson çatısı altında yapay zeka algoritmaları geliştiren ve bilgi yarışmalarına çıkacak kadar kendisine güvenen IBM, Watson'u şimdi sağlık sektörünün hizmetine sunuyor. Bu konuda Apple'ın da yardımını alacak. 




    Watson Health adıyla başlayan program sağlık platformlarından gelen verileri analiz ederek doktorlara ve firmalara yol göstermeyi amaçlıyor. Örneğin kişinin sağlık veri analizine baktıktan sonra bir doktor kullanılan ilaçlarda değişime gidebilecek veya ameliyat sonrası iyileşme dönemi için bir yol haritası çıkarılabilecek. Ayrıca tıp araştırmacılarına açık kaynak ve güvenli bir depolama alanı da sunulması planlanıyor. 




    Watson Health programının sağlıklı analiz yapabilmesi için elbette veri kaynaklarına ihtiyaç var. Şu an için büyük bir potansiyel sahibi olan Apple ResearchKit ve HealthKit platformları IBM'in tam da aradığı türden kaynaklar. 




    Apple'ın kullanıcıların sağlık verilerini toplayarak tıp uzmanlarının incelemesine sunduğu HealthKit ve araştırmacıların analizlerinde kullanılacak ResearchKit, Watson'ın hastalar hakkında daha doğru kararlar vermesinde başrolü oynayacak. 




    IBM ayrıca farklı firmaların da desteğini alıyor. Örneğin ameliyat öncesinde sağlıklı bir koçluk için Johnson&Johnson ve kişiselleştirilmiş şeker tedavisi için Medtronic firmaları bu analizlere katkıda bulunacak. Ayrıca 




    İşbirliğinin Apple'a yansıyan kısmı ise uygulama tarafında olacak. IBM MobileFirst for iOS adıyla Apple için geliştirilen kurumsal uygulama paketi içerisine IBM tarafından HealthKit platformunu kullanan ve çalışanların sağlık ihtiyaçlarını takip edebilecek yeni uygulamalar eklenecek. 




    Bu alanda firmaların kendisine has teknoloji ve çözümleri olsa da bunların bir araya getirilerek insanlığın hizmetine sunulması daha büyük önem taşıyor. IBM'in bu hamlesi sektörde bir ilk olarak görülürken, yeni işbirliklerine de kapı açması bekleniyor. 

     

     




  • Ağzımıza edecekler bekliyoruz

  • Madem bu kadar sağlığa Önem veriyorlar neden SAR değerleri yüksek iphone 6 plus kafada 0.99 iken samsung galaxy s6 edge 0.33

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.