Şimdi Ara

İbiza dsg arıza acaba ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi eve aracımı park ederken bir sorun yaşadım.
    Geri gidiyordum toparlamak için öne gittim sonra tekrar geri vitese takınca araç gitmedi. Gaza basıyorum ama devir artmıyor ve gitmiyordu. Kapattım tekrar çalıştırdığımda arıza ışığı yandı ve geri viteste sanki boşta gibi ileride sorun yok gibi arabayı elle iterek park ettim acaba ne olabilir diye foruma danışıyorum. Aracım 125 binde çok nadir yavaşken ufak teklemeler hissediyordum ama birden kavramanın bitmesi çok mantıklı gelmiyor şuan sizce?

    Ekleme : Aracım 2013 model Seat ibiza 125000 km de ve ilk sahibiyim şanzımanda sadece daha önce yazılım değişecek diye birkez garantiden yazılımı ve yağı değişti o yağda sanırım mekatronik yağı idi. onun dışında bir sorun yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atabr -- 31 Ağustos 2019; 11:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Selamlar Sabah aracımı tekrar kontrol ettim ilk başta geri gitti ama sonra ileri takıp ardından geriye takınca gitmedi. vites ışığı yanıp sönmeye başladı kapatıp açtım tekrar geri taktım ve yine geri gitti. Akşamki araştırmalrım sonucu mekatronik arızası olduğu kanaatindeyim ileriden geriye takınca basınç yetersiz geliyor ve arıza veriyor onun için geri takınca birden gaza basmamalı biraz beklemeli o şekilde sorun olmuyor.Ama tabi İstanbul Anadolu yakasında iyi bir dsg ci bulup yanına gitmem gerek. işini bilen hakkettiğini alan sağlam usta :). Sabah aracın altına baktım yolcu tarafının ön kısmında farın altına yakın biraz yağ vardı (kırmızımsı sanırım hidrolik) başka araçtan değilse ve mekatronik bu kısımdaysa mekatronik patlamış ve basınç düşüklüğü yapıyor olabilir araçla işyerine kadar geldim vites geçişlerinde herhangi bir sınıktı görmedim ama aracı sıkıştırıp test etmekde istemedim gayet sakin geldim.
  • Eski mesajlar nerede


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.