Şimdi Ara

IBAN üzerinden ödeme yaptığım kişi işi de parayı da teslim etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 Mayıs'ta bir esnafa IBAN üzerinden bedeli olarak 5000 TL gönderdim (açıklama kısmına da parayı ne için yolladığımı belirttim) ama o tarihten bu yana sürekli bahane uydurarak beni geçiştirdi. Esnaf odası başkanına durumu bildirdiğimde bu şahsın daha önceden de böyle bir şey yaptığını ve müdahale ederek bir şekilde işi bağladığını söyledi. Geçtiğimiz hafta tüketici hakem heyetine şikayet ilettim ama 2-3 ayı bulacak muhtemelen sonuçlanması ve benden yana sonuçlanacak mı umudum da yok. Paramı nasıl kurtarabilirim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İlgili durumdan sosyal anlamda çıkaracağımız ders esnaf ile çalışmada önce işin tamamlanması sonra bedelin ödenmesi düsturunun bozulmaması olduğunu tekrar anlıyoruz.

Hukuken yapılması gereken birçok şeyi yapmışsınız. Ek olarak dilerseniz 5.000 TL'lik İLAMSIZ İCRA TAKİBİ başlatabilirsiniz. Karşı taraf çekinirse ödemeyi yapabilir aksi halde itiraz eder takip durur, takip başlatma masrafı dışında bir kaybınız olmaz.

• Özkan kullanıcısına yanıt

THH üzerine bir de geçen hafta e-devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı sayfasında bir şikayet kısmı vardı oradan da şikayet oluşturdum. Haftaya da savcılığa gidebilirim; başsavcı vekili tanıdık var. Bir yerde okumuştum savcılığa şikayet edince karşı tarafı ifadeye çağırıyorlarmış ve sonrasında şahıs da şikayeti geri çekmen için seni arıyormuş ve parayı göndermesi karşılığında da şikayetini geri alabilirmişsin diyordu.

• Özel Hukuktan kaynaklı alacak/borç ilişkisi ile Ceza Hukukundan kaynaklı cezayı eylem/suç ilişkisi birbirinden tamamen farklıdır. Dolandırılma sebebiyle başvurursanız ve başvurunuz dikkate alınırsa savcılık iddianamesinden sonra sizi uzlaşmaya gönderebilirler. Ancak aranızdaki ilişki pek dolandırılma ilişkisine benzemiyor.

İş yapması için para gönderdim adam da ne işi ne de parayı veriyor. Dolandırma suçu olmuyor mu bu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Savcının suç yorumlamasına göre değişir.

TCK m. 157 Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.

TCK m. 158/i -Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle,

Bu hükümlere göre dolandırıcılık olarak değerlendirebilir ya da borç ilişkisine dayandırıp dikkate almayabilir. Siz bu hukuki yolu da deneyin.

Dediğim gibi başsavcı vekili tanıdığımdır. Muhtemelen yardımcı olur ya da ilgili savcıyla görüşür konu hakkında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.