Şimdi Ara

İ9 9900K'mı Ryzen 3900X'mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Bunu ben de anlamadım. 6600K@4.5GHz ve GTX1080Ti ile Battlefield 5 kurup denedim tomarla konunun üzerine ama singleplayer olarak. Belki de NewAtilla'nın belirttiği gibi multiplayer girince işlemcinin suyu çıkabilir. Denemedim bir şey diyemeyeceğim.

    Grafik ayarlarında 1080p için minimum latency gibi bir ayar vardı ona aldım. 1 saatlik oyun süresince 155FPS ile 199FPS arasında değişti ama ne bir takılma, ne bir akıcılık kaybı ne de başka bir problem gördüm. FPS de gayet yumuşak şekilde azalıyor veya artıyor. Çekirdeklerin birisi genelde 100% civarında loglara baktığımda (200ms polling ile) ama hiçbir zaman 4 çekirdek hatta 3 çekirdek bile birlikte 100% olmuyor. Ekran kartı yükleme ekranı dışında minimum 97% ortalama 99%.

    Ya benim gözüm anlamıyor bu stuttering nedir ya da gerçekten insanlar çok abartıyor bu olayı. En iyinin en iyisi olmasını hepimiz isteriz ama sanki görsel kazanım ile harcanan para arasındaki denge üstel şekilde artmaya başlıyor ve en azından ben fark etmiyorum. Şu an alacak olsam herhalde dövseler 3700X'in üzerine geçmem. 12 çekirdek 24 izlek şu an en fazla oyun oynayan adam için her şekilde paranın çöpe atılması gibi geliyor.
    Singleplayerda oynadın galiba. 64 kişilik servera gir bakalım o işlemci nefes alabilecek mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Oyun korsan zaten

    Competitive multi yaşlarını geçtik artık. O nedenle benim ihtiyacıma göre kıyaslıyorum. Onda da gayet yetiyor. Lakin haklısın bunu ilk mesajda da yazmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Oyun korsan zaten

    Competitive multi yaşlarını geçtik artık. O nedenle benim ihtiyacıma göre kıyaslıyorum. Onda da gayet yetiyor. Lakin haklısın bunu ilk mesajda da yazmak lazım
    Ee yani yanıltmayalım insanları.

    Benim i3 6100 bf1 singleda yağ gibi akarken 64 kişilik maçta gpu usage %23lere kadar düşüyordu. Haliyle oynanabirlik falan kalmıyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Yanıltma kısmına katılmıyorum. Multiplayer'da stutter yaratmıyor demiş olsam bu yanıltma olurdu. Elimdeki tek veri singleplayer'da sorun olmadığı ve bunu da belirtmeyi atlamış olabilirim. Yanıltmak istemli bir hareket ve bu nedenle katılmıyorum.

    BF1 ya da BF5 için bu kadar fark ediyorsa ben biraz da oyunda suç ararım. Bahsettiğin düşüşler çok dramatik çünkü.

    Özetle bu BF1 ve BF5 için "stutter yaşıyorum", "abi oyun takılıyor", "oynanmıyor" olaylarının tamamı multiplayer için midir? Bir taraftan yeni işlemci alıp almama konusunda karar vermeye de çalışıyorum. AC serisinde oyun portlanırken 30fps üstündeki scale sıkıntısından işlemciye çok bindiği çıkmıştı. BF için de multide çok kullanıcı verisini işlemede mi problem oluyor yani?
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    hocam single playerde akar çünkü kaç tane npc var ara sıra geliyorlar vuruyorsun buna işlemci gerekmez ki.bf3 single 2011'de sanırım çıktığında herkes single oynayıp ooo benim sistemim süper dedi ben dahil.korsan tabi o zamanlar ama humblebundle miydi 5 6 dolara 8 tane oyun verince multisini de denemiş ve işin öyle olmadığını görmüştüm.64 tane adam bağlanmış npc'den beter hepsini düzgün ayarlayacaksın çizeceksin yoksa adama sıkarsın sağından solundan geçer gider iyi hesaplayıp da sana gösteremezse.bu yüzden multi özellikle bu kadar çok kişi multi oyunlar sistemi ağlatır ve evet bf5'te şöyle kötü diyenler hep multiden bahsediyor.eskiden biz bf3'te ayarı kısar oynardık şimdi millet ayar açıyor tabi bu durumda daha da çok işlemci gücü gerekiyor kartı beslemesi o ayarda yüksek gpu kullanımı fps verdirmesi için.incelemelerde bile bakın multi oyunları epic settings vs diye gösteriyorlar tamamen lükstür son ayarda multi oynamak.144hz'si var 2k 4k'sı var mercedes s600 ile mısır toplamaya benziyor o kadar lüks.




  • Eyvallah hocam. Tertemiz olayı özetlemişsin ya; eline sağlık. Tahmin ediyordum bu cevapları ama uzun süredir yoğun oyun oynama şansım olmuyor. Haliyle tecrübe edip görmeden de emin olamıyorum. O nedenle birinci ağızdan, bu işi tecrübe etmiş birinden gelen düzgün cevap değerli oluyor.

    Şu durumda 95% oranla singleplayer için kalkıp 4.8GHz'e günlük kullanımda delidsiz overclock olan i5 6600K'yı 4K'da rahat rahat oynarken değiştirmeye gerek yok diyebilir misin?
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    4k'da kullanıyorsanız hiç gerek yok.şöyle anlatayım amd fx işlemcileri bilirsiniz yerden yere vuruyorlar 1080p'de özellikle.bu işlemci ile ac odyssey oynadım 1080p'de ve bütün çekirdekler %100 oldu sağa sola dönerken takıldı.aynı işlemciyi 2k monitöre taktım 1070 ti'ye bf1 multi oynatıyordu gayet güzel.siz 4k diyorsunuz işlemcinin etkisi bile kalmaz dediğim fx'i i7 4900 Allah Allah model bir şeyin karşısına koysak milim oynamaz bunu sallamıyorum denemiş sitenin biri.
  • FX'leri bilirim 83xx serisini kelepirden çok arkadaşa toplattım zamanında overclock basıp basıp durmuştuk. İyi işlemci diyemem ama zamanında 300TL altındayken parasının karşılığıydı overclock potansiyeli ile.

    Elimde Galax'ın stock halde bile stabil şekilde 1950MHz'e boost olabilen bir GTX1080Ti kartı var ve Hellblade dışında daha 4K'da canımı sıkan bir oyun olmadı. Şu an net olarak her şeyi 4K'da oynuyorum 70Hz ile. Buradan düşecek olsam bile ineceğim yer 2K 85Hz olacak. O da çok kısa sürede olmayacaktır diye düşünüyorum. Sanırım orada bile i5 6600K bir süre işimi görecektir. Şu an kayfe keder Ryzen geçişi yapayım demek bile şımarıklık olabilir gibi gelmeye başladı. Birkaç 4K işlemci review görmüştüm fakat eski vs yeni şeklinde görmemiştim. Bulabilirsen paylaşabilir misin hocam?
  • ryzene geç de 4000 serisine geç seneye yazın çıkar.o zamana suyunu çıkarırsın elindekinin.ben hellbladeyi 2k'da 95 fps'ye kadar oynuyorum ama düşüş oluyor tabi biraz arada.review'leri boşver nasıl yapılıyor tam bilemezsin kullanıcı görüşü daha iyidir.cpu yoğun olur gpu yoğun oyun olur çekirdek isteyen olur multisi olur single olur yani bana de ki 4k'da bana ryzen almaya ikna et ya da tam tersi gerek yok diye ikna et ben ikisini de gösteririm.diyorum ki 4000 bekle 3000 böyleyse daha rafine hali intelin resmen canını yakacaktır.lakin 4000 biraz ölü yatırım olur x570 670 neyse alırsan çünkü am4 sokete daha yeni seri gelmez 4 seri çok bile çıkmış olacak.am5 ddr5 gelir 5000 serisi.hani onu da bekleyebilir ya da şimdi ryzene geçer bir sene kullanır seneye 4000 serisine geçebilirsin ben kesinlikle şımarıklık demem şımarıklık şimdi 3950x alıp seneye 4000 serisinde değiştirirsen olur ama şimdi 3600 en ucuzundan bir sene götürecek bir şey alır güzel de bir anakart alırsan kesinlikle mantıksız değil.4k 2k ne oynarsan oyna bu şekilde.2700x işlemcimi değiştirip 3700x taktım ama şımarıklık değil fx sistemimi değiştirdim 2700x'i ona takıp.2k'da bile 3700x fark açabiliyor ki açtığı 2700x geçen senenin en iyi amd işlemcisi.bu durumda 4k'da 3600 de elindeki işlemciye göre illa ki fayda verdiği durumlar olacaktır ama alıp almama kararına bir şey demem bence her türlü olur önemli olan senin içine sinmesi.




  • 4000 serisine kadar bekledikten sonra 5000 serisini bekler AM5'e geçerim muhtemelen. Soket desteği yine 4 yıl gelse en az 6-7 yıl götürecek altyapı olur.

    Şu durumda bariz fark yaratmayacak bir durum için işlemci değiştirme işine sanırım mevcut 6600K istediğim fiyattan gitmedikçe girişmem. Anakartım çok çok sağlam ve sistem son derece stabil durumda. Kalkıp bozasım da gelmiyor.

    Çok teşekkürler değerli yorumların için.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    rica ederim.am5 beklenir diyorsunuz neden olmasın fakat şunu unutmayın 4000 serisi am4 soketin zirvesi yanında yatılası gadası alınası olacak ama am5 ddr5 5000 serisi aynı ryzen 1000 serisinde olduğu gibi sorun yumağı olacak sürekli değiştireceksiniz her sene 6000 7000 diye.ben alır uzun süre kullanırım diyorsanız 4000 serisini düşünün güçlü bir modelini ama soketin önü açık olsun çıksın çıksın değiştirelim derseniz sorunları göze alıp 5000 serisi düşünün artı am5 soket şimdiki gibi f/p olmayacaktır işlemci ram ve anakart olarak.
  • Dur daha kafa karıştırma hocam ya

    Ben mesajı aldım. 6600K'ya istediğim fiyata alıcı çıkarsa sonrasına bakacağız anakartın da satılma durumuna göre
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    hocam selam bence aynı amd am4+ ile devam edicektir aynı am3 ve am3+ gibi

    suan en mantıklı olay 7nm 3600 almak best f/p cpu diyebiliriz vede ucuz 1300 e vatan verdi geçen böyle bir indirimde yapıtırılacak işlemci ki 1080ti ile akar gider bence

    artık 4/4 için son demler cyberpunk ve yeni gelcek oyunlarda zorlanıcak cpu aşırı derece ki suan biel ıkınıyor overclok vs ile ayakta durmaya çalısıyor allahdan gidip 6600k almıssınız gidip i3 6100 ve i3 7100 alan adam perişan elde patladı satsa satamaz çünkü yok parasına gidecek ki degiştirmek istese elde fazla model yok ve olanda yüksek fiyat istiyor zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 31 Temmuz 2019; 17:7:31 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Eğer olur da AMD, AM3 ile AM3+ arasındaki gibi bir geçiş yaparsa biraz kendi ayağına sıkar. Zaten 4 sene soket desteği vermişken ve rakibin neredeyse her 2 senede bir soket değiştirirken bunu 6 ya da 8 yıla çıkarmak istemezler. Ha olursa geçmiş olsun Intel'e.

    6600K alırken ta 3 sene önce, bugünleri tahmin etmiştim ama işlemcinin pili biter diye tahmnin etmiştim. Çünkü 4K geçişi yapacağımı o zaman öngörmemiştim. Ryzen bu seviyede çıkmasa muhtemelen bu mevzuyu tartışmıyorduk bile. Şu an 4K için hala hiç sıkıntısız iş görüyor. Zaten 6600K satışta dursun. İhtiyacı olan alırsa sonrasında duruma göre Ryzen geçişi olayına bakarım ben de.
  • oyun sisteminde 9700K dan fazlası gereksiz
  • 9900k yi napicaksiniz bu devirde 3900x gibi çok daha üstün bir işlemci varken boş konular açılıyor.

    Napacaksiniz trafoyu mu yakcaksin mahallenin ;)

    3900x iyi gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    hocam amd ryzen ve am4 soketten iyi para kazandı soket devam eder amd parsayı topladı okadar para topladıkı ekran kartlarına harcadılar

    zaten ps5 xbox amd nin elinde

    yapar am4+ bi kaç özellik ekle sonrada yeni anakart sür piyasaya adamlar işi çözdü eski müsteriye yeni işlemci yeni müşteriye yeni anakart yeni özellikler yeni işlemci satışı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 31 Temmuz 2019; 19:55:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Münebbih

    oyun sisteminde 9700K dan fazlası gereksiz
    aynen birader hatta 2080ti falan değilse ekran kartı 9600K da gayet yeterli. oyunda yatırım önceliğini ekran kartına vermek daha mantıklı her zaman.

    bu arada çekirdek sayısına bakıp AMD tarafını da çok abartmaya gerek yok. Konu oyun olunca fazladan çekirdek optimizasyonu için yığınla kod yazmak gerekiyor. Bu yüzden PS3 den beri 4-6 çekirdeğe takılıp kaldı oyun sektöreü. Forza 4 gibi bir kaç istisna var 8 çekirdek kullanan ama son 2-3 çekirdeği tam olarak kullanmıyorlar hiçbir zaman.
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Yavaş versinde orda bi duralım önce maks fps lere değil min fps lere bakın adam oyun oynuyacam demiş 3700x öneriyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dtmnyars kullanıcısına yanıt
    Sonuç ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.