Şimdi Ara

i7 980X Overclock ile İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar sayın forumdaşlar. İmzamda ve konu başlığında gördüğünüz gibi bir eski/yeni melez sistemim var.

    Overclock işlemini kendim nette öğrendiğim kadarıyla yaptım, ki şuan stabil olarak geçen yazdan beri devam ediyoruz. Övünmeden edemem; BF V, Metro Exodus gibi son zaman oyunlarını çiğneyip tükürüyor (high-ultra karışımında 60+ fpslerle dans ediyoruz) .

    Benim sorum genel olarak şuan aktif olarak 980X kullanan ve overclockuyla cilveleşen arkadaşlarımız var mı? Malum eski bir CPU olduğu için hayatının sonuna gelmeden var olabildiğince suyunu sıkmak istiyorum, posası kalsın çünkü çerçeveleteceğim o kadar yıldır bıkmadan usanmadan tekmelenmelere, yuvarlanmalara, yurtlar arası yolculuklara katlandı benimle. Hala 4.48Ghz üzerine çıkabileceğine inanıyorum ama voltaj ve timing bilgim bi yerde cortluyor. Silikon lotosunda şansım yaver gitmediyse başka ama içimdeki şeytan mı artık "Bu 4.6'ları görür " diyor.

    Eğer ilgilenen birileri varsa sevinirim hem BIOS hakkında hem de genel olarak overclock konusunda gelişmeyi isterim. Veya genel olarak böyle bir sistemi güncel bir hale getirmek istesem ne gibi bir anakart cpu ram kombosu önereceğinizi merak ediyorum. Teşekkürler.







  • Merhaba, bende de i7 980x vardı kısa zaman önce. 4.4ghz bence gayet iyi. bende 4.2 veya 4.3te stabil kullanıyordum. 4.6yı görür ama sağlıklı görür mü bilmem. bu şekilde zaten ekran kartınızı besleyebilecek durumda. ben gtx 1080 ile de sorunsuz kullandım i7 980x'i. monitörünüz 2k ise daha da az iş düşecektir işlemciye.
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler sevindim yakın zamanda kullanan görünce :) 2K monitör tabi gönül isterdi de 1080p devam edeceğim belirli bir süre daha malum kur farklarından fiyatlar fırlamış durumda.

    Nedense son zamanlarda darboğaz olup olmadığına emin olamıyorum. Sanki 1070 daha ben burdayım demek istiyor gibi hissediyorum ama siz 1080 kullandıysanız 1070’te yeterince çalışıyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • immabirdmf kullanıcısına yanıt
    Evet yeterli olur, ama emin olmak için gpu ve cpu kullanımını gösteren programlar var. Oyun oynarken sol üstten bakabilirsiniz gpu kullanimı %100 iken cpu kullanımı % kac bir bakın..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.