Şimdi Ara

İ7-8700K Isınma Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
6.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizdeki cevaplara göre yani 8700k 5,0ghz de prime95 full yükte max 70 boştaysa 28-31 arası demekki sıvı soğutma işe yarıyor. 4.7-4.8Ghz gibi değerlere çekip daha az voltajla çok daha iyi olacaktır...
  • İ7-8700K Isınma Sorunu

    Cevap veren arkadaşlar bilgilendirme için teşekkür ederim. Hava akımı temsili resim de gösterdiğim gibidir. CPU soğutucusu H115İ üst kısımdadır ve kendi fanları alt bölümden yukarıdaki fanlara doğru itmektedir içteki havayı. Demek istediğim cpu soğutucusu fanları içeriden bakıyor radyatöre bunların duruşunu yukarıya alsam ne değişir.




  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Önce yan kapaktaki 20cm'lik fanı içeriye üfleyecek şekilde değiştirin. Ekran kartı daha rahat ediyor o zaman. Sonra ön üstteki 20cm fanı aşağıya bakacak şekilde ayarlayın. Daha iyisi için 5.25" slotlarının perçinlerini çıkarıp 5.25" slotlarını kullanmıyorsanız komple çıkarın. Kasa bayağı ferahlıyor, hem daha hoş duruyor bana kalırsa. Ön üstteki fanı da önden arkaya üfleyecek şekilde bir şekilde* monte ettiniz mi kasa buz tutuyor Denendi, onaylandı.

    *Zip tie denen plastik kelepçeler biçilmiş kaftan. Sessiz ve serin oluyor.

    Yapabiliyorsanız radyatörü 5.25" slotlarını çıkardığınız yere takabiliyorsanız oraya takın ve dışardan aldığı havayı kasa içerisine üflesin, üstteki fanları da o zaman sabit tutar, radyatörden gelen ısınmış havadan etkilenmeden atmış olursunuz. Ama yan kapak için dediğimi deneyin, bir defasında kasayı temizledikten sonra CF kullanırken ters takmıştım, 10C fark etmişti




  • Zaten haf x942 kasanın yan kapak fanı orjinalde iceri üflüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    @thenotoriousmma forumdaşım delid yaptığını bilmiyordum bu önemli bir detay tabii ama yük altında 95C'leri görürken delid sonrası maximum 70C'lere düşürebilmek bayağı iyi olmuş delid yaptığına değmiş. İntel IHS içinde artık eskisinde de dandik termal macun kullanıyor olabilir....
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    bosta yine aynı rakamlardı ama prime95te işin rengi 87-92 arası olmaktaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA3AA6F80 -- 2 Ocak 2018; 10:20:15 >
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Planlı eskitme yapıyor dediğin şirket xeon gibi ana gelir kapısı işlemcilerine lehim uyguluyor,haberin olsun



    Ha bu soket ve dandik macun çakallığını affettirmez ama durum bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler herkese, aşağıdaki resimler benim kasanın görseli ve şuan olduğu gibi kullanılmaktadır. Ekran kartının sıcaklık seviyesi çok iyi onunla alakalı ısı sorunum şuan içi yok ama fan dediğiğiz gibi ben onu dışa çevirmiştim tozdan dolayı. Diğerleri de olduğu gibi yukarıya bakan fanları da çevirirsem dışa atacak tek fan arka bölümdeki 14cm lik fan olur. Lafı uzun tutmaya hiç gerek yok arkadaşlar bu işlemciye delid yapsakta, yapmasakta ısınıyor, gördüğüm şuan için bu. Teşekkürler.

    İ7-8700K Isınma Sorunu
    İ7-8700K Isınma Sorunu
    İ7-8700K Isınma Sorunu
    İ7-8700K Isınma Sorunu




  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Kısaca Delid yapmadığın sürece ne yaparsan yap boş diyorsun yani dostum
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Yan kapaktaki fan dışarı üflüyorsa onu içeri üfler şekilde konumlandırın derim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Oo modlu HAF X

    Dün anakartın bios güncellemesini yaptım, voltajlar sapıttı. Önceki biosta adaptive kullanıyordum ve max 1.2V veriyordu ayarladığım şekilde. Bios güncellemesinden sonra aynı ayarlarla 1.328V'a kadar çıkıyordu. Dedim manuel yapayım. Şimdi 1.195V manuel ayarlı. 4.3GHz için. fanları da neredeyse hepsini anakartın üzerindeki çıkışlara bağladım. Voltajı, fan devrini ayarlaması falan derken 4.3GHz full yükte 400Rpm işlemci fanı hızıyla 60-65 derece arasında çalışıyor prime95 max heat ayarında. Fanları biraz hızlandırınca sıcaklık 60'ın da altına düşüyor. Baktım sessiz ve serin çalışıyor, 4.8GHz'e kadar da OC denedim ufak ufak. LLC level 1'de, en düşükte yani. 4.8GHz 6 çekirdek 1.22V'da prime95 max heat ayarında 70-75 arasına çıkıyor yine bütün fanlar duruyor veya çok yavaş dönüyorken. Fanları turbo ayarına alınca(%60 devirde. büyükler 600Rpm, küçükler 1000-1400Rpm arası değişiyor) 65-70 arasına kadar geriliyor, ara sıra 75-80'i zorluyor ama anlık oluyor o. Bu güçte bir işlemci için ısınıyor demek zor şu durumda. Belki benimki biraz daha iyi çıktı, bilemiyorum ama memnunum. Delid yapmaya ihtiyaç duymadım şimdiye kadar.

    Oyunlarda zaten adam akıllı ısınmıyor işlemci. Taş çatlasa 65-67 görüyordu fazla voltaj verince. Ki AC Origins gibi cpu'nun canını okuyan bir oyunda. GTA V ve diğerlerinde 40-55 arası. 4.3GHz 8700K+1070 yetiyor da artıyor oyunlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 2 Ocak 2018; 12:16:10 >




  • Bu iki resim arasın daki ısı farkı yüksek olan tarayıcı açtığım an ki yükselişi diğeri ise boşta ki sıcaklık. Kafasına göre yükseliyor, alçalıyor. Bir de CPU fan modunu ne şekilde tutuyorsunuz bende fixed %40 da çalışıyor.
    Not : Kasa Haf 942 Black Edition ama bir alt serisinin yan kapağını taktım Haf 932 Modlanmış Red ve Fanlar.

    İ7-8700K Isınma Sorunu
    İ7-8700K Isınma Sorunu




  • Eklemeyi unuttuğum ikinci resimde cpu fanlarını max yaptım ve tarayıcıyı açıp ısının yükselişini çektim. Komedi gibi ısı düşüceğine yükseliyor yani anlık bir yenileme bile yapsam ısı artıyor. Şuan tarayıcı üzerinde yazı yazıyorum ve ısı 39 derece 44 derece de oynuyor. Bu anormal bir durum mu yoksa sorun mu var.
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Yan kapaktaki fanın yönünü içeriye üfleyecek şekilde değiştir yani fan devirlerini artırınca yan kapaktaki fanın ters olan yönünün soğutmaya olan olumsuz etkisi artıyor o yüzden yüksek fan devirlerinde sıcaklıklar yükseliyor. Bir de artık kasa yerine şu alttaki gibi birşeye yönelin ne fan derdi ne bişey....







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 2 Ocak 2018; 14:25:42 >




  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Bende 60C'ye kadar bütün fanlar minimumda. 75'te de %100'e çıkacak şekilde. Asus anakartın Fan Xpert 4 özelliğini kullanıyorum, CPU fanı hariç diğer fanları tamamen durdurma özelliği de var. Mesela şu anda CPU fanı 400Rpm'in de altında. 360-400rpm arası. 2 adet CPU fanı var tower soğutucuda. Pc çalışıyor mu çalışmıyor mu belli değil. CPU da 4.3GHz'de iken prime95, aida64 bile açsam ses yok gibi. Ara sıra azcık fanlar hızlanıyor birkaç saniyeliğine o zaman hafif duyulabilir oluyor. Ama oyunlarda vs. kulaklık takıyorsam fanları turbo'ya alıyorum. Turbo bile o kadar abanmıyor fanlara, %40-60 arası geziyor çoğu zaman. Full'e alınca gürlüyor tabi.

    CPU ayarım manuel olarak şu şekilde:
    https://i.hizliresim.com/a14YB4.png

    İ7-8700K Isınma Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 2 Ocak 2018; 14:1:18 >




  • Böyle kasa ve AIO soğutuculara rağmen ısı fazlaysa rma açın. İşlemcinin yenisi gelir. 8700k ısı konusunda başarısız bir tasarım değil.

    Amd ye göre daha serin bir işlemci demiyorum, İntel'in macun meselesi malum. Ama ilk macunlu seri 3770k lar hala çalışıyor ve çalışmaya devam ederler. Üstelik o serilerde de oc imkanı vardı ve çoğu kullanıcı 4.5ghz seviyesinde kullanmıştır yıllardır.

    Fazla takılmayın sıcaklığa ama diğer kullanıcılara göre belirgin sıcaklık farkı varsa rma açın gönderin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr ye gönderim mevcutmu ?




  • tabi ekran kartına sıvı blogu yada ozel sogutucu takmazsak bi anlamı yok gibi duruyo ama
  • Photography_GT kullanıcısına yanıt
    Bu kasanın airflowu yanlış.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.